Vink in zijn nopjes na zege op Sparta: ‘Dat zat vandaag gelukkig wel mee’

  • In de media

Trainer Gery Vink liep over van blijdschap na de ruime overwinning van zijn ploeg op de beloften van Sparta Rotterdam. De oefenmeester was erg tevreden met het vertoonde spel. ‘Dat was vandaag op het juiste moment’.

Kort na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam verscheen Gery Vink stralend bij de media. “Man, ik ben zo verschrikkelijk blij. Echt blij. Deze wedstrijd was ook echt belangrijk. We hebben natuurlijk de afgelopen twee wedstrijden verloren. Pas een keer eerder is dat dit seizoen gebeurd in de eerste helft van de competitie. Ook niet tegen de minste, we hebben niet slecht gespeeld. Ik ben verschrikkelijk blij met deze overwinning.”

“Ik vind ons al maanden goed spelen. Bij vlagen”, verklaart Vink het goede spel van zijn ploeg. “Wat wij vandaag deden was op het juiste moment een goal maken. Je voetbalt om te winnen en om te winnen heb je goals nodig. We hebben een aantal wedstrijden erg goed gespeeld, zoals tegen Jong Almere en Noordwijk. Dan scoor je te weinig. Vandaag zat het scoren gelukkig mee. Dan ga je ook rustiger voetballen.”

‘Dan ben je wel tevreden’

Ondanks het veel betere veldspel en de terechte overwinning, was het niet alleen maar hosanna voor de oefenmeester. “Ik ben wel wat kritischer. Ik vind dat wij in de eerste helft een aantal momenten laten liggen. Wij kregen best wel wat ruimte. In die ruimte hadden wij nog wel wat meer kunnen doen. Uiteindelijk ga je met 0-2 de rust in. Dan ben je wel tevreden.”

“Na rust vond ik ons nog meer ruimtes krijgen. Die hebben wij één keer goed benut, maar dat had wel wat hoger uit moeten vallen. Dat is het enige kritieke punt, wanneer dat je dus zoveel kansen krijgt. Dan moet je ook durven afdrukken. Dat geeft vertrouwen, ook naar jezelf toe. Daar hebben wij ons iets tekort in gedaan. De ruimtes en mogelijkheden lagen er.”

‘Hoe lekker is dit?’

Toch wil hij vooral de positiviteit benoemen, in aanloop naar het laatste duel van 2023. “Ik ben erg blij met deze overwinning. Met name ook door de wedstrijd tegen NEC voor de deur. Hoe lekker is dit? De kaartverkoop gaat erg hard. Je sluit de eerste competitiehelft af met een overwinning. Je hebt 26 punten behaald. Dat geeft heel veel vrijheid in denken. Ook naar woensdag toe geeft dat heel veel know how om er ook dan nog even voor te gaan.”

Ander nieuws

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer

Trainer Gery Vink na deceptie: ‘Voelde mij vandaag echt machteloos’

In de media | 17 maart 2024
Lees meer