Vink ziet genoeg leermomenten in Spakenburg: ‘Onvoldoende mee gedaan’

  • In de media

Gery Vink baalde van het verlies op bezoek bij Spakenburg, maar had zaterdagmiddag genoeg gezien waarvoor hij zijn ploeg moest complimenteren. ‘Op gegeven moment moet je je verlies nemen.’

Met een 1-1 ruststand leek er in de rust niet veel aan de hand voor de ploeg van trainer Gery Vink, had ook de oefenmeester zelf gezien. Toch was het verlies uiteindelijk terecht. “Ja, dat is een juiste conclusie. Zo’n wedstrijd heeft kantelmomenten. Ik vond Spakenburg in de eerste tien minuten, kwartier de bovenliggende partij.”

“Een goal ontstaat altijd uit iets. Dat het er daar verdedigend niet goed uitzag was duidelijk. Kwamen al snel 1-0 achter. Ik moet de groep vervolgens wel een groot compliment maken hoe wij ons herpakten en vervolgens een goede gelijkmaker scoren via Justin Spies. Het spel golfde daarna heen en weer”, concludeert de trainer over het verdere verloop van de eerste helft.

‘Er was weinig aan de hand’

Een speler viel hem in het bijzonder op. “Byron Burgering vond ik goed spelen in de eerste helft, aan de linkerkant. Daar hebben wij iets te weinig mee gedaan, met name in wat schakelmomenten. Ik vond dat wij iets te weinig rust aan de bal hadden, maar ik was niet ontevreden. Zij hadden na onze gelijkmaker niet heel veel kansen. Er was in de rust dus weinig aan de hand.”

“De snelle achterstand na rust bedoel ik dan met breekmomenten in een wedstrijd. Ik moet die goal nog terugzien, maar het leek kinderlijk verdedigen bij die 2-1. Ik zie een middenvelder ergens vrij staan en in de rebound staan er twee. Het begint met vrijlopen. Ja, die derde goal vervolgens. Weer iemand uitgespeeld volgens mij. Daarna schiet hij voortreffelijk binnen.”

‘Wij deden toen geen rare dingen’

Het is een wapen van de tegenstander, oordeelt de oefenmeester. “Dat zijn hun kwaliteiten. Zij hebben veel scorend vermogen in de ploeg. Toch kregen wij daarna wel mogelijkheden. Daar moet ik de groep een compliment voor maken. Want je ziet niemand met de kop naar beneden lopen, geen rare dingen doen of domme gele kaarten pakken. Dan spelen wij weer naar de 3-2, maar dat lukte niet.”

“We hadden weer wat geloof, maar dat werd de kop ingedrukt bij de 4-1. Dan moet je je verlies nemen. Op naar Quick Boys.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer