G.V.V.V. maakt het zichzelf onnodig moeilijk, maar wint wel van ADO ’20

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. is de tweede seizoenshelft begonnen met een driepunter. In Veenendaal werd medepromovendus ADO ’20 uit Heemskerk met 2-1 verslagen. Een uitslag die geen recht deed aan de verhoudingen op het veld, want zeker in de eerste helft was G.V.V.V. veel sterker en kreeg het kans op kans. Pas in de slotfase van de eerste helft was het Ilias Latif die de blauwen op 2-0 schoot. De tweede helft verliep heel anders. ADO kwam beter uit de kleedkamer en scoorde al heel snel de 2-1, en dat was ook de eindstand.

De wedstrijd start met twee jubilarissen op het veld. Aanvoerder Ted Amson speelde zijn 200ste wedstrijd voor ADO. Justin Spies werd voor de aftrap gehuldigd door bestuurslid Loek Budding, hij speelde op 2 dec. jl. zijn 100ste pot voor de Veense blauwen bij de Spakenburger blauwen.

Justin Spies, 100x G.V.V.V. 1. Op naar de 200 Justin!

Al in de tweede minuut, bij de eerste aanval heeft Sillé de 1-0 op zijn schoen. Spies pikt de bal op het middenveld op en geeft direct goed mee aan de aanvaller. Hij dribbelt vanaf de linkerkant richting doel en schiet, maar ziet zijn poging rakelings voorlangs gaan. En een minuut later krijgt G.V.V.V. alweer een grote kans. Een voorzet van Burgering eindigt recht voor het doel voor de voeten van Sillé, die vrij kan uithalen maar helaas wat te ver achterover leunt, waardoor de bal dit keer over het doel gaat.

Aanvalsgolven

G.V.V.V. begint dus goed aan de wedstrijd en ADO ’20 moet de ene aanvalsgolf na de andere doorstaan. Burgering probeert het met een schot van een redelijk grote afstand, maar die is te makkelijk voor keeper Liklikwatil. G.V.V.V. heeft er al een tijdje patent op dat corners erg gevaarlijk dicht bij het doel terecht komen. Onder andere Maguire heeft daar een handje van. Maar ook Homoet blijkt die techniek te beheersen. Het vizier moet nog wel een klein beetje worden bijgesteld want deze keer, met de klok op 16 minuten, landt de bal op het dak van het doel. Het heeft even geduurd, zo’n 18 minuten, maar dan meldt ADO ’20 zich ook eens voor het doel van Van Willige. Maar deze laat zich op het schot van Helder in de korte hoek niet verrassen.

Voorsprong blijft uit

Meteen daarna noteren we weer een grote kans voor de thuisploeg. Spies schiet hard op doel en de keeper moet een rebound toestaan. De bal komt hoog bij Latif, die de bal nog kan raken, maar hij gaat recht op de keeper af. Even later schreeuwt G.V.V.V. om een penalty als Burgering langs de achterlijn de zestien in dribbelt en valt, maar de prima fluitende scheidsrechter Paarhuis ziet er niets in. Latif krijgt nog een behoorlijke kans om de score eindelijk te openen, maar schiet net naast. Eindelijk, want het wordt na ruim een half uur spelen en zoveel uitgespeelde kansen echt tijd om op een verdiende voorsprong te komen. G.V.V.V. is ruimschoots bovenliggend en heeft weinig te duchten van ADO.

Twee goals Latif in drie minuten

Die voorsprong komt er dan eindelijk in de 39e minuut. Sillé levert een goede voorzet af, die Spies in twee pogingen van dichtbij niet langs de keeper krijgt. Maar dan is Latif er razendsnel bij om hem bij poging drie wel tegen de touwen te schieten. Op de 2-0 hoeven we niet lang te wachten. Drie minuten later krijgt Latif de bal aangespeeld door De Jong. De spits draait en schiet de bal met een mooie boog vanaf de punt van de zestien schitterend in de verre hoek. Het lijkt er op dat moment op dat de ban is gebroken en er zomaar een grote uitslag op het LED-scorebord kan verschijnen.

Spies krijgt de bal net niet langs Gennaro Liklikwatil…
…maar Ilias Latif gelukkig wel: 1-0.

Andere tweede helft

Maar de tweede helft verloopt helemaal anders. ADO ’20 start scherp, G.V.V.V. wat minder en dat kost ze meteen een tegentreffer. Het is Ian Beelen die aan het eind van een goede aanval staat en Van Willige laat vissen. Dat geeft de Heemskerkers moed, want de gasten voetballen vanaf dat moment stukken beter dan voor rust. De kansenregen van de eerste helft aan de kant van G.V.V.V. is even opgedroogd en de wedstrijd is veel meer in balans. Na een mogelijkheid van Burgering, die vanaf rechts naar binnentrekt en schiet, maar bij het schieten wegglijdt waardoor de bal over het doel gaat, ligt de gelijkmaker er bijna in. Bij een aanval van ADO bokst Van Willige de bal ver uit de zestien. Die landt bij Beelen, die een hoge bal richting doel schiet. Van Willige is op tijd terug op de lijn en weet de bal weer weg te boksen. Daarmee brengt hij echter Lieshout in schietpositie, maar die krijgt de bal er niet in.

G.V.V.V. herpakt zich

De eerste wissel van de wedstrijd is aan de kant van G.V.V.V., Mitch Willems is geblesseerd geraakt bij een ongelukkige botsing met Dylan George en wordt vervangen door Joeri Potjes. Er is dan ruim een uur gespeeld en G.V.V.V. krijgt weer steeds meer grip op de wedstrijd. De stand is wel wankel en roept een herinnering op aan de uitwedstrijd in Heemskerk, toen ADO nog ver in blessuretijd de 2-2 maakte. In de 77e minuut had Latif de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Hij duikt helemaal vrij voor de keeper op, maar Prijor voorkomt met een knappe actie dat hij tot een schot kan komen. Er komen weer meer kansen voor de thuisploeg. Sillé wordt schitterend weggestuurd door De Leeuw. Hij gaat alleen op het doel af maar het schot gaat ruim over. Dan is het Burgering, die het probeert zoals tegen de bekerwedstrijd tegen NEC. Vanaf rechts naar binnen en uithalen, de bal gaat perfect richting de winkelhaak, maar Liklikwatil heeft een geweldige redding in huis.

Over de streep

De laatste tien minuten zijn weer helemaal voor G.V.V.V., maar De Jong (schot net over), Burgering (mooie reeks acties naar binnen, maar zijn lage schot gaat naast) en Spies (voorzet van Spies op de keeper geschoten) krijgen het niet voor elkaar om de wedstrijd helemaal definitief te beslissen.

Maar de blauwen trekken de overwinning over de streep. Trainer Vink was na afloop natuurlijk blij met de drie punten, maar ontevreden over de gemiste kansen. G.V.V.V. handhaaft zich keurig op de zesde plaats. Daarnaast ziet het de nummer 5 ACV verliezen van Jong Sparta, waardoor G.V.V.V. en ACV op een gelijk aantal van 29 punten komt te staan.

Volgende week zaterdag gaat de Vink equipe op bezoek voor een avondwedstrijd in Groesbeek. Runner-up De Treffers is dan gastheer op sportpark Zuid. Aanvang is dan 18.00 uur.

Gery Vink met dubbele gevoelens langs de lijn.

G.V.V.V. – ADO ‘20 2-1 (2-0)

Scoreverloop: 39. Ilias Latif 1-0, 42. Ilias Latif 2-0, 47. Ian Beelen 2-1.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Mitch Willems (65. Joeri Potjes), Quiermo Dumay (67. Tariq Dilrosun), Barry Maguire ©, Mart de Jong, Ilias Latif (88. Quincy Veenhof), Byron Burgering, Genrich Sillé, Danny de Leeuw, Dirk Homoet, Justin Spies.

Opstelling ADO ‘20: Gennaro Liklikwatil (k), Yaro Hirasingh, Ted Amson ©, Daan Boerlage, Feyo Glim, Joey Lieshout (73. Milan Zonneveld), Ian Beelen, Denzel Prijor (80. Sem Kroon), Sam Nijman (85. Jan-Willem Tesselaar), Jilani Helder, Dylan Osazee George.

Geel: 24. Daan Boerlage.

Scheidsrechter: M.G. Paarhuis (Hellendoorn)
Toeschouwers: 450

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer