Gery Vink baalt van onnodige spanning: ‘Hebben wij verzaakt’

  • In de media

Ondanks de comfortabele voorsprong in de rust, maakte G.V.V.V. het zich in de tweede helft allesbehalve makkelijk. Tot ergernis van Gery Vink: ‘Dat neem ik de ploeg zeker kwalijk.’

Gery Vink hoefde niet lang na te denken om te bepalen hoe hij vinger op de zere plek kon leggen, nadat zijn ploeg na een ogenschijnlijk gemakkelijke eerste helft het zich na rust zo moeilijk had gemaakt. “Hoe dat kan? Dat is niet zo moeilijk. Na een zeer acceptabele eerste helft, waarin wij onszelf tekort doen in het aantal goals dat wij maken, had ik hier al op geattendeerd in de rust. Dat gebeurde dus.”

“De wedstrijd kantelde, toen je heel snel na rust opeens een goal tegen kreeg. Dan krijg je een tegenstander die er weer in gaat geloven en speel je een heel moeilijke tweede helft”, baalde de oefenmeester kort na afloop van het duel.

‘Dat hebben wij niet gedaan’

Hij kon voorstellen dat spelers het trainingskamp nog in de benen hadden. “Ongetwijfeld. We hebben twee keer per dag getraind en veel intensiteit geleverd. Veel plezier gehad en weinig geslapen. Alles opgeteld bij elkaar, dan is dat zwaar. Dat neemt niet weg, als je dan een eerste helft ziet die bij vlagen sprankelend is in het creëren van kansen. Dan scoor je twee goals. Hadden er meer moeten zijn, dan krijg je meer rust voor jezelf en het elftal. Dat hebben wij niet gedaan.”

“Ik ben niet tevreden over de tweede helft. De tweede helft vind ik ook dat wij met name aanvallend steken hebben laten vallen. We creëren wel kansen, maar als ik zie hoe wij die afwerken dan word ik daar niet vrolijk van”, doelt hij op de grote mogelijkheden die ontstonden.

‘Dan ben je zoveel sterker’

Toch voelt Vink niet de noodzaak om er meer dan nu op te trainen. “Wij creëren de kansen wel. Wij zijn op de goede weg. In een wedstrijd als vandaag ben je zoveel sterker dan de tegenstander, dan moet je hem ook uitbuiten om daarin het verschil in doelpunten groter te maken. Dat hebben wij verzaakt en neem ik de ploeg in de tweede helft kwalijk.”

“Dat is wel iets waarin wij met elkaar de rug moeten gaan rechten. Volgende week staat De Treffers voor de deur en krijg je niet zoveel kansen. Je zal dus scherpen moeten zijn in het benutten van kansen.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer