Gery Vink opgelucht na late treffer: ‘Daarom is dat zo belangrijk’

  • In de media

Gery Vink haalde opgelucht adem toen de wedstrijd zaterdagmiddag tot een einde was gekomen. Een late treffer van Quincy Veenhof zorgde voor de verdiende 1-0. ‘Daarom vind ik dat verdiend.’

De derde competitiezege op rij zorgde ook bij trainer Gery Vink voor een tevreden gezicht. Na een lastige wedstrijd, had Quincy Veenhof in de slotfase gezorgd voor de overwinning. Een verdiende, volgens de oefenmeester. “Dat vind ik op basis van de hele wedstrijd zeker. De eerste helft vond ik van een hoog niveau van onze kant. Toen waren wij de baas op het veld en creëerden wij een hoog ritme.”

“Ik overdrijf niet als ik zeg dat wij vier echt grote kansen kregen. Het enige wat ik de jongens dan weer kan verwijten is dat zij geen doelpunt maken.” Doelt Vink ook op de vorige wedstrijden waarin zijn ploeg het zichzelf onnodig moeilijk maakte door niet te scoren.

‘Dat deden wij niet’

Toch wil hij de tegenstander ook niet te kort doen. “Scheveningen blijft altijd een lastige opponent. Een goed georganiseerd team dat heel goed in de controle en verdediging kan spelen. Die muur moet je slechten om hen tot meer ruimte te dwingen. Dat deden wij de eerste helft best heel goed. Dan moet je een goal maken, maar dat deden wij niet.”

“Dan zie je dat de wedstrijd in de tweede helft een beetje voort kabbelt. Zij komen wat beter in hun spelen. Wij krijgen daarvoor, bij 0-0, nog echt een grote kans die Genrich Sillé breed moet leggen. Weer een goede kans. Zij krijgen een moment dat een doelpunt wordt afgekeurd. Dan zie je dat zij vanuit het niets opeens een kans hebben.”

‘Daarom is dat belangrijk’

Dat was dan ook precies waar de oefenmeester in de voorbereiding op had gehamerd. “Dat is het gevaarlijke bij hen. Daar heb ik zelf al een paar keer ervaring mee gehad. Daarom is het zo belangrijk dat je een brede bank hebt. Goede spelers, dat kunnen allemaal basisspelers zijn. Met hen komt er een nieuw elan in de ploeg, nieuwe energie. Dan scoor je uiteindelijk de bevrijdende goal.”

Billenknijpen in de slotfase is dit seizoen geen uitzondering, waarna hij opgelucht zijn ploeg de complimenten mocht geven. “De laatste zeven, acht minuten gaat de tegenstander alles of niets spelen. Dan blijft het bij een 1-0 voorsprong spannend. Hebben dat zeer goed verdedigd met zijn allen. Weinig weggegeven. Daarom vind ik het ook zeker een zeer verdiende overwinning.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer