Interim trainer geniet van JO13-1 op divisie toernooi in Rosmalen

  • Opleiding
  • Wedstrijdverslagen

Zaterdagochtend 6 januari mocht GVVV JO13-1 deelnemen aan het TOP toernooi in Rosmalen. GVVV JO13-1 was ingedeeld bij OJC Rosmalen JO13-1, kampioen 3de divisie, Nootdorp kampioen 4de divisie en competitiegenoot Driebergen JO13-1 uit de hoofdklasse. De trainers Jordy en Bart waren door respectievelijk een korte vakantie en een trainingskamp van Renswoude 1 verhinderd om de JO13-1 te leiden. Deze eer was nu voor de teammanager Stefan van de Bovenkamp en zijn assistent leider Jeroen Abrahamse.

Donderdag 4 januari werd er ter voorbereiding op het toernooi ruim een uur getraind in Sporthal de Hokhorst te Renswoude. 

De poulewedstrijden

Zaterdagochtend 6 januari om 8.15 uur kwam de JO13-1 bij het prachtige complex van OJC Rosmalen bijeen. Een kwartier later waren de spelers omgekleed en werd er in stilte geluisterd naar de voorbespreking en de opstelling van de interim trainer. De warming up beloofde al veel goeds. De ballen hard en zuiver inspelen was het hoofddoel en dat verliep vlekkoos, teken van scherpte. Om negen uur werd er afgetrapt tegen OJC Rosmalen JO13-1. Er ontspon zich een boeiend duel waarbij de twee teams elkaar in de eerste tien minuten goed in evenwicht hielden. Joey kreeg de grootste kans om G.V.V.V. op 1-0 te zetten. Zijn schot ging rakelings over de lat. De laatste 5 minuten trok Rosmalen de wedstrijd wat meer naar zich toe. Goed keeperswerk voorkwam een 1-0 voorsprong voor OJC Rosmalen. In de allerlaatste seconde, werd een individuele actie van de rechtsbuiten van OJC Rosmalen doorslaggevend. Hij schoot onberispelijk raak, 1-0. Er werd niet meer afgetrapt en zo verloor G.V.V.V. met 1-0 van OJC Rosmalen. Een gelijkspel had G.V.V.V. zeker verdiend.

Om 9.40 uur wachtte Driebergen JO13-1, een competitiegenoot uit de hoofdklasse, waar G.V.V.V. in de competitie met 3-0 van wist te winnen. G.V.V.V. was heer en meester en al snel was het de oppermachtige Joey welke G.V.V.V. door een prachtige individuele actie op 1-0 zette. G.V.V.V. kreeg meerdere kansen op de 2, 3 en of 4-0, echter het vizier stond niet op scherp. G.V.V.V. won uiteindelijk eenvoudig met 1-0 van Driebergen JO13-1.

Het zit G.V.V.V. niet mee

Om 10.20 uur stond de laatste poulewedstrijd gepland tegen Nootdorp JO13-1. De JO13-1 moest winnen om door te gaan na de finale ronde. Bij een gelijkspel zou G.V.V.V. op doelsaldo 3de in de poule eindigen. De eerste 6 minuten was het een gelijk opgaand duel. Na 7 minuten kreeg G.V.V.V. een vrije trap op ca. 20 meter van het doel toegekend. Joey schoot de bal langs de muur, maar goed keeperswerk van Nootdorp voorkwam de 1-0 voor G.V.V.V. Na 9 minuten werd Appie weggestuurd in de diepte. Hij was net iets sneller dan zijn verdediger. Appie probeerde de bal buitenkant links langs de keeper te tikken, echter goed keeperswerk voorkwam wederom de 1-0 voor G.V.V.V. De laatste 6 minuten was het Nootdorp welke het spel dicteerde. Vooral de ijzersterke rechtsbuiten was een plaag voor G.V.V.V.

Nootdorp creëerde enkele kansen, maar uitstekend keeperswerk voorkwam de 1-0 voor Nootdorp. Wederom in de allerlaatste seconde was het een onhoudbaar afstandsschot van 20 meter welke Cleon verschalkte, 1-0 voor Nootdorp. Net als tegen OJC Rosmalen werd er niet meer afgetrapt.

De pap is op

Zo eindigde G.V.V.V. als 3de in de poule en mocht het aantreden tegen Gestel JO13-1 om plek 5-6. De pap was op bij G.V.V.V. en verloor deze wedstrijd kansloos met 2-0.

Voor de interim trainer was het genieten wat hij in de eerste 3 poulewedstrijden had gezien. Na een kleine 3 weken vakantie is het maar altijd de vraag hoe de spelers uit de winterstop komen. 

Tijdens de korte voorbesprekingen werd er goed geluisterd door de spelers en individuele opdrachten werden goed uitgevoerd. Het blijkt maar weer door als team te strijden dat deze lichting het iedereen moeilijk kan maken. Uiteraard zijn er verbeterpunten, waar we weer aan gaan werken. Het belooft een mooi tweede seizoenshelft te worden met de JO13-1. Deze groep verdient een prijs en ik beloof u, deze zal er nu echt komen.

Met blauwe groeten,

Stefan van de Bovenkamp

Teammanager GVVV JO13-1.

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

Jesse van Leeuwen is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen FC Lisse

Wedstrijdverslagen | 04 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer