Magere score na flink veldoverwicht in en bij Bennekom

  • Wedstrijdverslagen

Onder een gevoelstemperatuur van minus 7 graden gaf coach Gery Vink de bijna voltallige selectie, inclusief vier spelers uit de O23, speeltijd bij het oefenduel tegen vv Bennekom. Het verschil tussen de eerste klasser, en de bezoekers uit tweede divisie, was van meet af aan duidelijk en werd uitgedrukt in een 0-3 eindstand.

Het sierde de gastheren dat ze er echt een oefenwedstrijd van wilde maken en niet met de intentie het veld in gingen om het verschil van drie klassen, door verdedigend spel en/of een handbalverdediging op te werpen, zo klein mogelijk te houden. Nee, waar mogelijk probeerden de mannen van coach Camiel Jager de aanval te zoeken, al lukte dat sporadisch met twee kansen/mogelijkheden in deel één, en een meer na de thee.

Giel Slijkhuis geeft de assist op Latif die de 0-3 maakt.

Snelle voorsprong

Dit betekende dus dat G.V.V.V., zoals ook mocht worden verwacht, een groot veldoverwicht creëerde met gelijk kansjes om de score te openen in de beginfase. Genrich Sillé zag zijn inzet worden gestopt door goalie De Haan en Quincy Veenhof mikte even later naast het doel van zijn voormalige ploeggenoten. Maar na een kwartier moest oud G.V.V.V.-er Christian de Haan toch vissen. Sillé was op de linkervleugel op avontuur gegaan maar zag geen afspeelmogelijkheden. Hij maakte rechtsomkeert richting eigen helft en had toen oog voor de inlopende Justin Spies. Die nam de bal in dankbaarheid aan en bedacht zich geen moment en poeierde van minstens 25 meter de bal op het vijandige doel. Zijn schot was hard en zuiver en plofte aan de goede kant tegen hij zijnet, waardoor er 0-1 op het scorebord verscheen.
De druk op de Bennekomse defensie bleef er vol op staan, maar slordigheden in eindpasses en afwerking zorgde ervoor dat de score niet kon worden uitgebouwd. En als dit zo af en toe wel lukte stond sluitpost De Haan op zijn post, door goed ingrijpen bij kansen van Leroy George, Quincy Veenhof en Jonathan Vergara Berrio. Net voor rust had het niet vergroten van de voorsprong ook zomaar de gelijkmaker op kunnen leveren toen Dirk Homoet zijn opponent Quincy Arends kwijt was. Maar Arends’ schot kon gepareerd worden door Ruben van Kouwen, een van de weinige keren dat de goalie in actie moest komen.

Wisselingen

Met zoals gebruikelijk in dit soort sparringpotjes vele wisselingen in het tweede bedrijf veranderde eigenlijk niets aan het spelbeeld. Het was en bleef eenrichtingsverkeer richting de goal van vv Bennekom. De ingevallen Byron Burgering wilde wellicht de kou die hij had opgelopen op de bank van zich afspelen en liet een paar van zijn befaamde rushes zien. Die leverde in eerste instantie nog niets op, maar na bijna een uur spelen was het toch raak. Van buiten naar binnen komend drukte hij af en daar had de invaller doelman Brussaard geen antwoord op (0-2).
Met Veenhof weer in de ploeg voor Sillé kreeg de Edenaar opnieuw de kans om zijn oude club ‘pijn’ te doen, en het was duidelijk te zien dat Quincy daar ook op uit was. Alleen lukte hem dat niet door reddingen van de doelman of zijn eigen onnauwkeurigheid. Zelfs een assist zat er niet, toen hij in een moeilijke positie via een zeer slim hakje richting de tweede paal geen medespeler vond om af te ronden. Daarna had Bennekom in korte tijd tweemaal de mogelijkheid om via snelle uitbraken de aansluitingstreffer te scoren, maar beide keren werd de bal ruim voorlangs geschoten, mede door goed uitlopen van Jan van Willige die daarmee zijn doel verkleinde.

Ilias Latif en Byron Burgering (17) scoorden na rust.

Vier kansen, slechts eenmaal raak

In de laatste tien minuten regende het een kwartet aan 100% kansen, waarvan invaller Ilias Latif er één maakte op aangeven van een andere invaller Giel Slijkhuis uit het O23 team. Maar de overige drie waren niet besteedt aan de spits. Waarvan de laatste het moeilijkst was om te missen.
Weer aangespeeld door Slijkhuis op twee meter van het doel raakte Latif eerst een verdediger op de doellijn en uit de rebound leek het speeltuig nu wel voor het intikken, maar nu was de al verslagen goalie weer op de been en met een knappe reflex hield hij Latif van zijn tweede doelpunt van de avond af. Datzelfde had keeper Brussaard ook al twee minuten daarvoor gedaan bij een heuse scrimmage, waarvan de dader voor uw verslaggever onzichtbaar was.

Al met al dus een nuttige oefenwedstrijd in de aanloop naar de hervatting van de competitie komende zaterdag, wanneer ADO ’20 op bezoek komt op het sportpark Panhuis. Aanvang is 14.30 uur.


vv Bennekom – G.V.V.V. 0-3 (0-1)

Scoreverloop: 15. Justin Spies 0-1, 57. Byron Burgering 0-2, 80. Ilias Latif 0-3.

Opstelling G.V.V.V. : Ruben van Kouwen (k.) (46. Jan van Willige) (k.), Tariq Dilrosun (68. Daniël Osuji), Joeri Potjes © (46. Barry Maguire ©), Mitch Willems (68. Ali Auchi), Dirk Homoet (46. Quiermo Dumay), Danny de Leeuw (46. Mart de Jong), Justin Spies (68. Giel Slijkhuis), Jonathan Vergara Berrio (68. Randy Schiltmeijer), Genrich Sillé (58. Quincy Veenhof), Leroy George (46. Byron Burgering), Quincy Veenhof (46. Ilias Latif).

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Wedstrijdverslagen | 20 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer