MO15-1 laat zich zien in fase 2 en wint eerste wedstrijd in volgende fase

  • Opleiding

Nieuwe fase betekent voor de MO15-1 weer een nieuw begin. Nieuwe aanmeldingen en wijzigingen in het team, dat maakt dat wij weer een elftal gaan zijn.

Valse start

De eerste wedstrijd was een valse start voor de meiden. Toch weer 9 tegen 9, vele wissels en blessures waaronder onze keepster die ook nog uitviel. Ondanks een 5-1 nederlaag hebben ze hele wedstrijd gestreden.

De 2e wedstrijd wachtte Dovo MO15-1 uit, die net als ons ook naar de 2de klasse ging. Wederom 9 tegen 9 vanwege blessures. De keepster nog geblesseerd en dus 2 meiden die dat op zich namen. Dat hebben ze beide goed gedaan, hielden de 0. Meiden speelden sterk en mochten we met 0-4 thuis komen bij GVVV.

De wedstrijd die volgde, was thuis tegen Candia. Daar konden we met genoeg meiden naar de start en speelden we 11 tegen 11. Die omschakeling kon je duidelijk merken. Om met 11 meiden in bijna dezelfde ruimte te voetballen, want we hebben altijd in de volledige breedte gespeeld. Toch met 1-0 over de streep weten te trekken.

werk aan de winkel

De week daarna was het Valleivogels waar we heen moesten. Knap hoe de meiden van start gingen. Veelal op hun helft wisten te voetballen. Maar als je dan niet de rust kan bewaren bij het afronden en de tegenstander komt met de counter er wel uit, dan is er nog wel werk aan de winkel. 4-1 verliezen smaakt dan wat bitter als je goed voetbalt. Omschakelen en afronden in de planning om te trainen!

Driebergen uit, eens zien of de training wat heeft gedaan. Wederom een goeie start en toch… was Driebergen beter in omschakelen en afronden. 5-1 verliezen is jammer. Kijken naar onszelf en volle bak trainen.
Dat de meiden de strijdlust en het plezier niet zijn verloren, laten ze absoluut zien tegen DEV Doorn. Thuis mochten ze laten zien waar we op getraind hadden. Een zeer spannende wedstrijd tot het einde. Gewaagd aan elkaar en dat liet de stand dan ook zien, gelijkwaardig maakt een 2-2. Trots om te zien hoe ze bleven strijden tot einde van de wedstrijd.

Laatste wedstrijd

Laatste wedstrijd stond gepland tegen Roda’46. Dat die wedstrijd doorging, was ongelofelijk. Wat een regen, op een achteraf veld of Nou ja modderpoel is een beter woord. Voor de wedstrijd 3x opstelling aangepast. Want spelen we 11 tegen 11 of 9 tegen 9? Kan er geen doel geregeld worden, dus toch 11 tegen 11. Gelukkig genoeg meiden. Begin van de wedstrijd rolde de bal nog wel iets, maar hoe verder de tijd verstreek, hoe minder de bal rolde en je hem het doel in moest lopen. Nogmaals laten de meiden zien dat ze echt graag willen. Zeker als ze, tegen de verhouding in 1-0 achter komen. Alles geven en doorgaan, 1 team, 1 taak… en dan scoren en dat toch nog 3x. Met de modder tot in de haren gingen we met 1-3 naar huis.

Afsluiting

Deze fase was pittig in meerdere opzichten, maar vooral uitdaging!!
In de kantine hebben we afgesloten met een lekker taartje en cadeautjes voor elkaar. Het was heel erg gezellig. De meiden hadden nog een verrassing waar ik stil van werd. Een lekker pakket waar ik de winter wel mee door kom. Dank je wel meiden!

laatste training

De laatste training voor de winterstop hebben de meiden aangegeven hoe ze de derde fase graag zien! En niet geheel onbelangrijk… hoe ze dat willen doen. We blijven lekker nog even in de 2de klasse, werkend naar de eerste is wat ze graag willen.
Trots op hun inzichten en hoe ze een team zijn!

Seizoen verdeelt in fases

De JO13 t/m JO19 (gemengde competities) en de MO13 t/m MO20 (meidencompetities) kennen twee korte fasen (najaar) en één langere fase (voorjaar). Ook hier volgt na iedere fase een herindeling en kunnen verenigingen nieuwe teams voor aanvang van elke fase inschrijven.

Het vervolg

Veel plezier en succes in de derde fase. We gaan er weer wat moois van maken!
(Die is in ieder geval goed van start gegaan met een 6-0 overwinning)!

Daphne de Kievit

Ander nieuws

Ajax Camp bij G.V.V.V. in volle gang

Opleiding | 16 juli 2024
Lees meer

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer