O23 start tweede seizoenshelft met overwinning bij en tegen VRC

  • Opleiding

De O23 is de tweede seizoenshelft in de Derde Divisie van de beloftenteams met een overwinning begonnen. De blauwhemden wonnen in de Veense derby bij en tegen de leeftijdsgenoten van VRC: 0-2.

In de Derde Divisie van de beloftencompetitie, die bestaat uit acht teams, wordt er in twee delen gespeeld. In het najaar een volledige competitie waarbij de eindstand de promotie en degradatie bepaald. VRC O23 eindigde daarin als runner-up en de jongemannen van trainer Anass Lakhal als vierde. Derhalve werden ze in de voorjaarscompetitie, die dus vandaag begon, opnieuw bij elkaar ingedeeld samen met twee oude bekende te weten Union en Someren, en vier nieuwe tegenstanders namelijk Spero, SDCP, AWC en Theole.

Dominant

In het eerste deel hadden de beide Veense clubs elkaar dus al tweemaal ontmoet. Op het Panhuis was VRC met 0-2 de baas, op Spitsbergen namen onze beloften sportieve revanche door aldaar met 2-3 te winnen. Dit was wellicht voor de competitieleider aanleiding om het voorjaarsdeel te beginnen met heuse Veense derby waarin de beide kemphanen aan elkaar gewaagd leken te zijn.
Maar die veronderstelling logenstrafte ons talententeam vandaag. Met dominant voetbal waarin verdedigd nauwelijks iets werd weggeven kon het verschil voor de thee nog niet worden gemaakt. Maar na de rust maakten Zakaria Mouni en Daniël Osuji beide ieder een doelpunt en zetten daarmee de 0-2 eindstand op het scorebord, waarmee goalie Jasper van de Pol een cleansheet achter zijn naam mocht laten noteren.

Teammanager Misja van der Haar sprak van een complete teamprestatie en was uitermate tevreden met het vertoonde spel. En hopelijk wordt het spreekwoord: De eerste klap is een daalder waard, in de rest van de competitie voortgezet zodat G.V.V.V. O23 een rol van betekenis kan spelen in deze Derde Divisie G van de beloftencompetitie.

Ontmoeting met promovendus

Volgend weekend ontvangt de ploeg van coach Lakhal het uit Elst (Gld.) afkomstige Spero. Die ploeg kwam dit weekend nog niet in actie en promoveerde afgelopen najaar naar de derde divisie.


VRC O23 – G.V.V.V. O23 0-2 (0-0)

Basis opstelling: Jasper van de Pol (k.), Randy Schiltmeijer, Daniël Osuji, Jonathan Vergara Berrio, Mohammed Zarkouni, Zakaria Mouni, Ali Achi ©, Fermin Fernandez, Yannick Roudiet, Giel Slijkhuis, Younes Bagdadi.

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Opleiding | 08 april 2024
Lees meer

Jesse van Leeuwen is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen FC Lisse

Opleiding | 04 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Opleiding | 31 maart 2024
Lees meer