Ruben van Kouwen tekent voor derde jaar in vlaggenschip

  • Het eerste

Ruben van Kouwen heeft zijn aflopende contract in het eerste elftal van G.V.V.V. verlengd. De 22-jarige doelman kwam met de technische commissie een nieuw eenjarig contract overeen.

Door de contractverlenging tekent Ruben van Kouwen (Utrecht, 19 mei 2001) voor zijn derde seizoen in het vlaggenschip van de blauwhemden. De doelman werd in 2022 toegevoegd aan de selectie en verdedigde door een blessure van Jan van Willige toen een langere tijd het doel. Halverwege het seizoen vertrok hij naar PEC Zwolle, waar hij in de O21 successen behaalde.

Afgelopen zomer keerde Van Kouwen weer terug in de selectie van trainer Gery Vink. De oefenmeester liet na de voorbereiding zijn keuze niet op Ruben van Kouwen als eerste doelman vallen, waardoor hij dit seizoen maar twee officiële wedstrijden in actie kwam. Tot dusver speelde hij vijftien officiële wedstrijden voor G.V.V.V. Desondanks zien Van Kouwen en de technische commissie genoeg perspectief om zijn contract met een jaar te verlengen, tot medio 2025.

De Boer: ‘Onderscheidende selectie zorgde voor keuze’

Technisch manager Rob de Boer is blij dat hij door het verlengen met Van Kouwen twee talentvolle keepers in de selectie behoudt: “Ondanks dat Ruben benaderd werd door meerdere clubs uit de tweede en derde divisie, koos hij voor de groep en beleving bij G.V.V.V. en hebben wij hem met nog een seizoen kunnen verlengen.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Taoufik Adnane zet na veertien jaar punt achter loopbaan bij G.V.V.V.

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer

Aanvangstijden laatste twee speelronden Betnation Divisie vervroegd

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer

Vlaggenschip werkt toe naar dertigste speelronde tegen Noordwijk

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer