Van de bestuurstafel: terugblikken, vooruitkijken en doorontwikkelen

  • De club

Het Algemeen Bestuur brengt de achterban ieder kwartaal op de hoogte van de besluiten en ontwikkelingen binnen de vereniging met een ‘Van de bestuurstafel’.

Afgelopen periode heb ik wederom mogen ervaren wat voor een fantastische vereniging we zijn. Het begon met de condoleance die we voor Agaath hebben georganiseerd en vervolgens de voorbereidingen voor de bekerwedstrijd tegen NEC. De warmte, betrokkenheid en inzet van heel veel “blauwen” was hartverwarmend. Veel dank daarvoor!

Dat we een mooie vereniging zijn die ook na 76 jaar nog volop actief is blijkt ook uit de terugblik op het afgelopen jaar én vorig seizoen tijdens de Algemene Ledenvergadering op 11 december jl. en de kerstborrel op zaterdag 23 december. Er is zoveel gebeurd dat het ondoenlijk is om alles te benoemen. Vandaar dat we in deze “van de bestuurstafel” een samenvatting geven van alle ontwikkelingen.

We wensen jullie veel geluk in 2024 en ontvangen je ook dit jaar graag om verder te werken aan een mooi G.V.V.V. Een club die er altijd voor je is!

Namens het bestuur,

Wilfried Bruijnzeels
Voorzitter G.V.V.V.


Organisatorische ontwikkelingen zetten door

In de afgelopen maanden hebben wij veel energie gestoken in een vernieuwde organisatie, met op de nieuwe posities bekwame vrijwilligers. Deze nieuwe structuur is voor ons van belang voor een stabiele toekomst, waarin wij onze doelen kunnen behalen. De verkiezing van bestuurders Jan-Albert van Laar (secretaris), Meeuwie Dortmond (operations) en Simon Rozendaal (Voetbal Academy) tijdens de ALV in december sluiten daar op aan. Uiteraard is er binnen onze organisatie nog voldoende ruimte voor nieuwe talenten. Wij horen je graag als je interesse hebt.

Veel energie in commerciële afdeling

Sponsoren zijn, naast onze trouwe leden, van groot belang voor onze club. Wij zijn daarom erg blij en tegelijkertijd trots op alle sponsoren die ons op welke manier dan ook ondersteunen in het ontwikkelen van G.V.V.V. Momenteel steken wij veel energie in onze commerciële afdeling om ook in de komende jaren actief en zichtbaar te zijn in de regio en op die manier nieuwe bedrijven aan ons te binden.

Tegelijkertijd is ook businessclub Vallei & Rijn aan een enorme opmars bezig. De verbouwing van het businesshome, een vernieuwd bestuur en een volle activiteitenkalender tonen aan dat de businessclub weer volop in bedrijf is. Deze positieve energie is super om te zien en zorgt voor een bredere betrokkenheid van personen en organisaties aan G.V.V.V. Samen slaan wij de handen ineen om bedrijven kennis te laten maken met onze club.

Ontspanning: minstens zo belangrijk als inspanning

G.V.V.V. is meer dan alleen een voetbalclub en een locatie waar je wedstrijden komt spelen of waar je komt trainen. Het is een plek waar je elkaar ontmoet, vriendschappen sluit en een gemeenschappelijke passie deelt. Een plek waar je hart ligt. Daarom vinden wij het ook belangrijk om juist in de ontspanning te kunnen voorzien, door het bieden van leuke activiteiten. Supportersvereniging De Blauwen en onze activiteitencommissie zijn met een vol feestelijk programma druk om weer voor iedereen wat leuks te bieden. Bij welke feestavond zien wij jou?

Zichtbaarheid van de vereniging verder toegenomen

De online en offline zichtbaarheid van de vereniging is verder toegenomen, dat bleek uit de jaarlijkse rapportages gebaseerd op cijfers van social media, de website, zoekmachines en bezoekersaantallen. Team Marketing & Communicatie zet zich met een groot team in om de exposure van de vereniging steeds verder en verder uit te bouwen. Om ook voor de opleiding een goede zichtbaarheid te ontwikkelen, is in deze afdeling een eigen team opgezet dat zich voornamelijk focust op het organiseren van events en ledenwerving.

Vooral in de jongste jeugd leidde de familiedag en andere activiteiten al tot een verdere toename van het aantal leden. Voorzichtig komt het aantal van 1.200 leden in zicht en steken wij met veel vrijwilligers energie in een goede organisatie om vanaf seizoen 2024/2025 verder te kunnen groeien. Tegelijkertijd zetten wij ook online verder in op de toenemende aandacht van ons eerste elftal, door een uitbreiding op gebied van video te realiseren. Hierover voert het team momenteel de laatste gesprekken en zal binnenkort meer bekend worden gemaakt.

Hoofdmacht kijkt verder dan alleen het eerste

Het bieden van een jeugdopleiding doet nagenoeg elke voetbalclub in Nederland en zorgt niet direct voor een onderscheidende factor in het drukke voetballandschap in de regio Foodvalley. Daarom heeft hoofdtrainer Gery Vink, samen met de andere stafleden en de jeugdopleiding, een plan gepresenteerd om de opleiding beter aan te laten sluiten op het eerste elftal en uniek te zijn in de directe omtrek van de vereniging. Tegelijkertijd zijn ook de beloften weer deel gaan nemen aan een competitie, om extra ontwikkeling te realiseren.

De opleidingsteams bestaan voortaan uit de O23, O18 en O16 die in de bovenbouw een doorlopende lijn moeten zijn voor het eerste elftal. Vanuit de O23 trainen momenteel al enkele spelers mee met het eerste elftal en ook uit de O16 en O18 doen talentvolle spelers ervaring op in hogere teams en het beloftenelftal onder leiding van Dennis van Meegdenburg en Anass Lakhal.

Vernieuwd plan voor vrouwen- en meisjesvoetbal

Vanuit onze Voetbal Academy is een nieuw plan uitgerold om het vrouwen- en meisjesvoetbal voor de komende jaren verder te verbeteren. Uitgebreide evaluaties en gesprekken met verschillende personen en speelsters heeft geleid tot een nieuw beleid, dat wij de komende drie seizoenen geleidelijk uitrollen. Tegelijkertijd voeren wij positieve gesprekken met nieuwe speelsters waarmee wij een vrouwenteam willen starten en in de toekomst verder uitbouwen naar interessant landelijk niveau.

Ook op recreatief niveau blijft er uiteraard gewoon ruimte om met vrienden of vriendinnen een elftal bij G.V.V.V. te beginnen, of om aan te sluiten bij een bestaand team. In de seniorenteams zien wij dit de laatste tijd al steeds vaker gebeuren. Ook iets voor jouw vrienden- of vriendinnengroep?

Druk op de organisatie met grote duels

De druk op de organisatie is in het afgelopen kalenderjaar groot geweest. Voornamelijk de veiligheidstak heeft veel werk moeten verzetten om grote wedstrijden op de speeldagenkalender te kunnen organiseren. Denk aan de derby tegen DOVO, de nacompetitiewedstrijden, bekerduels en risicowedstrijden tegen competitiegenoten. Afspraken met supportersvereniging De Blauwen zorgen ervoor dat eigen supporters zich aan goede afspraken houden. Tegelijkertijd levert de afstemming met lokale veiligheidspartners positieve reacties op en is er landelijk veel interesse in onze organisatie.

Met oog voor financiën

Natuurlijk horen we je denken dat die drukbezochte wedstrijden zorgen voor een lekker centje in de clubkas, maar tegelijkertijd zorgen de veiligheidseisen en organisatorische zaken ook voor een behoorlijke kostenpost. Het is dus belangrijk om financieel de kaders zichtbaar te houden en daarbinnen te acteren.

Ons beleid voor kostenbeheersing en vergroten van de inkomsten zetten wij dus verder door, om ook de komende seizoenen een financieel gezonde club te blijven. In dit kader heeft de Algemene Ledenvergadering ruimte gegeven voor mogelijke verhoging van contributies en horecaprijzen. Tegelijkertijd wordt een buffer gebouwd voor renovatie van ons sportpark.

Vragen over de inhoud of interesse?

Heb jij na het lezen van onze ‘Van de bestuurstafel’ vragen over de inhoud of interesse om ons te helpen de doelen te bewerkstelligen? Neem dan contact op met secretaris Jan-Albert van Laar. Dit doe je eenvoudig door een mailtje te sturen.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vallei & Rijn en G.V.V.V. organiseren spetterend toernooi als seizoensafsluiting

De club | 10 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. rouwt om verlies vrijwilliger Wilma van de Peppel-Hardeman

De club | 08 april 2024
Lees meer

Op 18 april geen trainingen bij G.V.V.V., i.v.m. opbouw Koningsspelen, behalve!

De club | 04 april 2024
Lees meer