Quincy Veenhof helpt G.V.V.V. aan lastige zege op Scheveningen

G.V.V.V. 1
SVV_Scheveningen_logo 0
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de thuiswedstrijd tegen SVV Scheveningen gewonnen. De blauwhemden waren een groot deel van het duel de bovenliggende partij, maar drukten dit pas in de slotfase uit in een doelpunt: 1-0.

Op het eigen sportpark Panhuis trapte G.V.V.V. zaterdagmiddag voor het eerst weer af nadat het daar twee weken geleden had gewonnen, toen van ADO’20. De ontmoeting vorige week tegen De Treffers was door het winterse weer afgelast en daarom was dit pas weer de eerste wedstrijd nadien voor de blauwhemden.

Tariq Dilrosun, vandaag rechtsback en uiteindelijk als man of the match verkozen.

Gery Vink had voor deze wedstrijd in de twintigste speelronde gekozen voor Tariq Dilrosun als rechtsback en Dirk Homoet als linkervleugelverdediger. Tegelijkertijd startte Joeri Potjes als centrale verdediger (en aanvoerder) in de achterste linie, omdat Mitch Willems met een blessure kampte. De andere acht namen in de startopstelling bleven ongewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Scheveningen had aangekondigd dat het Ton Beugelsdijk had toegevoegd aan de selectie. De ex-prof was er vandaag echter nog niet bij.

Eerste mogelijkheid

In een afwachtende openingsfase viel er voor beide ploegen geen noemenswaardige kans te noteren. Of het moet het afstandsschot van Ilias Latif geweest zijn, deze ging huizenhoog over. Pas na een klein kwartier spelen veerde het publiek op, toen Justin Spies de eerste mogelijkheid van de wedstrijd meteen tot een doelpoging nomineerde. De aanvallende middenvelder combineerde zich vrij in het zestienmetergebied, maar schoof zijn inzet net voorbij het doel van Van der Maaten. Kort daarvoor hadden Latif en Burgering nog mogelijkheden de score te openen.

Mart de Jong en Barry Maguire in een gezamenlijke actie tegen Ian van Baalen.

Scheveningen deed na twintig minuten voorzichtig een duit in het zakje, toen een verre ingooi van Gomez-Nieto voor de voeten van Taygeorni Elvilia viel. De speler kreeg geen vaart achter zijn schot en dus kon Jan van Willige eenvoudig in actie komen tijdens een van de spaarzame momenten die hij in de eerste helft nog zou krijgen.

Zonder resultaat

G.V.V.V. had veruit het meeste balbezit, maar deed daar onvoldoende mee om Scheveningen echt in de problemen te brengen. Via de flanken, maar ook door het midden, probeerde de blauwhemden het doel van de tegenpartij te bestormen. Eigen toedoen (goed aanvalsopzet, maar slordige voortzettingen) zorgde er voornamelijk voor dat er geen resultaat volgde.

Genrich Sillé op volle snelheid langs zijn directe tegenstander.

G.V.V.V. kreeg wel wat wat mogelijkheden, maar stond blijkbaar niet op scherp. De actie van Dirk Homoet, tweemaal een sleepactie en passeren van de tegenstander werd vervolgd door een stuk mindere voortzetting. Scheveningen toonde weinig stootkracht. Veel lange ballen op Lex Immers, Geen druk op de verdediging van de blauwen. Pas aan het einde van de eerste helft liet het zich zien in de buurt van strafschopgebied van de thuisploeg. Genrich Sillé sloot de eerste helft af met de grootste kans tot dat moment. Met een gelukje viel de bal voor de voeten van de snelle buitenspeler, die met een uithaal de kwaliteiten van doelman Van der Maaten testte. De sluitpost antwoordde met een uitstekende redding, waardoor hij een goede mogelijkheid op een blauwe openingstreffer voorkwam.

Onvoldoende gecreëerd

Met een ongewijzigde basiself startte G.V.V.V. de tweede helft, waarin de openingsfase vooral voor de bezoekers uit Scheveningen was. Net als aan de blauwe zijde voor rust, was er nu ook in het Scheveningse kamp onvoldoende daadkracht. Genrich Sillé kreeg na ruim tien minuten een kans. Hij pikt zelf de bal op en gaat op snelheid door maar de keeper kan de bal op tijd oppakken.

Doelman Jan van Willige stompt de bal weg, net voor Lex Immers gevaarlijk kan worden.

De eerste bal op het doel voor Scheveningen was ook meteen raak, toen een voorzet in de doelmond werd doorgekopt en uiteindelijk via Lex Immers tegen de touwen werd gewerkt. De grensrechter had echter waargenomen dat de speler dit vanuit buitenspelpositie had gedaan, waardoor de vlag de lucht in ging en scheidsrechter Nick Tunnissen het signaal opvolgde door het doelpunt af te keuren. Dat was even schrikken.

Ingegrepen

Er kon opgelucht adem worden gehaald in het blauwe kamp, maar toch greep Gery Vink in. De oefenmeester besloot om driemaal te wisselen en haalde Dirk Homoet, Ilias Latif en Justin Spies naar de kant. Taoufik Adnane, Quincy Veenhof en Jonathan Vergara Berrio werden ingebracht als vervangers met nog een halfuur op de klok.

Jonathan Vergara Berrio achtervolgd door Lex Immers.

G.V.V.V. ging nog meer op zoek naar de aanval en kreeg twintig minuten voor tijd in een counter een grote mogelijkheid om de score te openen. Na een hoekschop van SVV Scheveningen was Jonathan Vergara Berrio snel weg, met Genrich Sillé naast hem. Een prima pass op de buitenspeler zorgde voor een schietkans die voorlangs het doel vloog. Daar had meer in moeten zitten voor de thuisploeg. Temeer omdat Burgering ook vogelvrij stond. Een paar minuten later wordt een schietkans van Sillé geblokkeerd. Intussen begint Scheveningen meer spelaandeel te vertonen. Het wordt brutaler, de Schollekoppen hebben blijkbaar het vertrouwen dat er deze zaterdag meer te halen valt in Veenendaal.

Doeltreffend uit lastige hoek

Met Leroy George in de ploeg voor Danny de Leeuw moest G.V.V.V. het in de slotfase proberen om die verdiende overwinning alsnog over de streep te trekken. Dat lukte acht minuten voor tijd, toen Jonathan Vergara Berrio zich knap tussen twee man door werkte en bekeken afwerkte. Het schot belandde via de paal weer terug in het veld, voor de voeten van Quincy Veenhof. Vanuit moeilijke hoek rondde de spits uitstekend af en liet hij de honderden aanwezigen op sportpark Panhuis juichen: 1-0.

Matchwinner Quincy Veenhof.

In de minuten die nog volgden was SVV Scheveningen niet meer in staat om iets te doen aan de opgelopen achterstand en zorgde ook Jan van Willige met goede reddingen op hoge ballen voor rust in zijn elftal. Dus was de treffer van Quincy Veenhof genoeg voor de lastige overwinning op Scheveningen. Het is de derde competitiezege op rij.

Versteviging van het linkerrijtje

De blauwhemden behouden daardoor de zesde positie op de ranglijst en zien de ploegen in het rechterrijtje van de Betnation Divisie volgen op grotere afstand. Volgende week gaat G.V.V.V. op bezoek bij Rijnsburgse Boys. De wedstrijd op sportpark Middelmors begint om 15.00 uur.


G.V.V.V. – SVV Scheveningen 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 84. Quincy Veenhof 1-0.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Joeri Potjes ©, Tariq Dilrosun, Barry Maguire, Mart de Jong, Ilias Latif (61. Quincy Veenhof), Byron Burgering (87. Quiermo Dumay), Genrich Sillé, Danny de Leeuw (74. Leroy George), Dirk Homoet (61. Taoufik Adnane), Justin Spies (61. Jonathan Vergara Berrio).

Opstelling SVV Scheveningen: Sven van der Maaten (k), Kevin Gomez-Nieto, Robert van Koesveld, Rubin Koorndijk, Mitchel de Vlugt, Jordy Strooker, Mike de Niet (78. Delano Gouda), Jari de Jong, Taygeorni Elvilia (72. Virgil Tjin Asjoe), Lex Immers ©, Ian van Baalen (85. Mehmet Aldogan).

Geel: 64. Joeri Potjes (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Nick Tunnissen (Venray)
Toeschouwers: 600

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops