G.V.V.V. geeft onnodig de winst uit handen tegen Koninklijke HFC

  • Wedstrijdverslagen

Een vooral de eerste helft sterk spelend G.V.V.V. gaf in de laatste reguliere speelminuut de winst uit handen. Nadat de blauwen via goals van Ilias Latif en Justin Spies goed waren teruggekomen van een 0-1 achterstand, schoot invaller Wessel Boer alsnog de 2-2 tegen de touwen.

De wedstrijd van de nummer 5 van de competitie G.V.V.V. tegen de nummer 10 HFC gaat direct vol gas van start. Het tempo ligt behoorlijk hoog, en dat blijft zeker het eerste halfuur zo. Daarbij is G.V.V.V. absoluut de bovenliggende partij. Kon. HFC heeft de grootst mogelijke moeite met de snelle buitenspelers Sillé en Burgering. Na vijf minuten krijgt G.V.V.V. daardoor al een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Sillé heeft een mooie passeerbeweging in huis langs de rechter zijlijn en laat zijn tegenstander verbouwereerd achter. Hij sprint met de bal aan de voet richting zestienmeter en lijkt zich daar vast te lopen. Hij weet echter aan de bal te blijven ondanks dat hij wordt vastgehouden en legt breed op Latif, die de bal hard in de hoek schiet. Helaas heeft de scheidsrechter dan al gefloten voor een penalty. Latif kiest voor de rechterhoek, de boomlange keeper Michaelis helaas ook en die weet de bal te keren.

Latif schiet net iets te zacht om Michaelis te verslaan.

Aanvalsgolven

Dat is even een tegenvaller voor de thuisploeg, maar de aanvalsgolven richting HFC-doel blijven komen. Dirk Homoet zet zijn tegenstander te kijk met een mooie schijnbeweging en produceert een crosspass op maat richting Sillé. Die krijgt de ruimte om uit te halen, maar het schot gaat naast. Het duurt 25 minuten totdat ook HFC een eerste kans krijgt. Een misverstand tussen Maguire en Van Willige levert die kans op. Maguire speelt met Bouchnafa in zijn rug de bal niet terug naar Van Willige, omdat hij denkt dat die wel uitkomt om hem vervolgens weg te schieten. Maar de keeper blijft staan, waardoor Bouchnafa kan overnemen en schieten, maar Van Willige kan de bal alsnog oprapen.

Initiatief Kon. HFC

Het is het begin van een sterkere fase van Kon. HFC. Als er bijna een halfuur gespeeld is, kan Joas Kors ineens vrij doorlopen via de rechterkant. Kors haalt uit en de blauwe aanhang ziet dat Van Willige de bal met een mooie duik uit de kruising weet te halen. HFC heeft nu het initiatief te pakken en dat betaalt zich ook uit. In de 36e minuut krijgt Thomas Rier de bal voor zijn voeten en beproeft zijn geluk van een meter of 30. De bal zeilt tegen de touwen, want Van Willige heeft er dit keer geen antwoord op: 0-1.

Ilias Latif maakt gelijk

Gelukkig kan G.V.V.V. de schade nog voor rust repareren. De basis van de gelijkmaker is weer een mooie actie van Sillé aan de rechterkant. Hij wordt eerst heel bekeken bediend door Spies. Vervolgens omspeelt hij zijn tegenstander met een mooie kapbeweging naar binnen en bedient Latif perfect op maat bij de tweede paal, waar hij de bal binnen knikt: 1-1 en dat is ook de ruststand.

Ilias Latif kopt de 1-1 binnen.

Kabbelen

We hebben een leuke en levendige eerste helft gezien, maar het tweede bedrijf verloopt voor beide elftallen een stuk stroever. Het eerste kwartier gebeurt er zo goed als niets. Pas na een uur spelen is er weer eens wat te beleven, als Homoet een vrije trap neemt die strak richting de verre hoek gaat. Doelman Michaelis haalt de bal er knap uit. De wedstrijd kabbelt voort, er wordt aan beide kanten nauwelijks iets gecreëerd.

Van de lijn

Geleidelijk krijgt de thuisploeg weer wat meer de overhand en dat leidt ertoe dat de blauwen weer op voorsprong komen. In de 76e minuut stuurt De Leeuw Burgering goed weg. Die bedient vervolgens Spies met een goede voorzet en die schiet de 2-1 tegen de touwen. Er is dan nog een kwartier te spelen en de winst lijkt voor het grijpen. Ook Burgering krijgt nog een aardige kans op de 3-1. Op aangeven van Sillé mikt hij in de korte hoek rakelings over. Maar ook de Koninklijke krijgt nog een grote kans. Invaller Castien heeft een gevaarlijke kopbal in huis, maar Van Willige redt knap en werkt de bal naast. De hoekschop is zo nodig nog gevaarlijker, een inzet wordt door Dilrosun van de lijn gehaald.

Justin Spies viert de 2-1.

Gouden Wessel

Als de laatste reguliere speelminuut loopt lijkt G.V.V.V. dus af te stevenen op een driepunter, maar daar steekt een andere HFC invaller een stokje voor. Een vrije trap wordt richting doel geslingerd, afgeslagen en komt terecht bij Wessel Boer. Die haalt van een flinke afstand uit en ook nu heeft Van Willige geen antwoord, want die was niet op tijd terug in zijn doel. Zo eindigt een vooral in de eerste helft leuke wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Een uitslag waar G.V.V.V., gezien het vertoonde spel minder tevreden mee zal zijn dan HFC.

Balen als de 2-2 in het doel ligt.


G.V.V.V. – Kon. HFC 2-2 (1-1)

Scoreverloop: 36. Thomas Rier 0-1, 41. Ilias Latif 1-1, 76. Justin Spies 2-1, 90. Wessel Boer 2-2.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Mitch Willems (58. Joeri Potjes ©), Barry Maguire ©, Mart de Jong, Ilias Latif (76. Leroy George), Byron Burgering, Genrich Sillé, Danny de Leeuw (76. Jonathan Vergara Berrio), Dirk Homoet (66. Quiermo Dumay), Justin Spies.

Opstelling Kon. HFC: Mitchel Michaelis (k), Marijn Ploem ©, Thomas Rier, Gerry Vlak, Flip Klomp, Jacob Noordmans (82. Wessel Boer), Joas Kors (82. Roy Castien), Yassine Bouchnafa (62. Robin Eindhoven), Levi de Wilde (82. Redouan Taha el Idrissi), Max Veerman, Ruben Heeremans.

Geel: 61. Danny de Leeuw, 74. Mart de Jong.

Scheidsrechter: P. Henshuijs (Amsterdam)
Toeschouwers: 700

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer