G.V.V.V. houdt het onnodig spannend in Rijnsburg, maar wint wel

G.V.V.V. 2
Rijnsburgse Boys 1
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft op bezoek bij Rijnsburgse Boys de zegereeks een vervolg gegeven. De blauwhemden waren vooral voor rust heer en meester, maar vergaten dat in doelpunten uit te drukken waardoor het spannend bleef: 1-2.

Met dezelfde elf namen als vorige week in de wedstrijd tegen SVV Scheveningen was Gery Vink in de basis verschenen op sportpark Middelmors in Rijnsburg. De opeenstapeling van zeges tegen Jong Sparta Rotterdam, ADO’20 en Scheveningen bracht de selectie met vertrouwen in de Bollenstreek, waar het Rijnsburgse Boys trof dat ook in een goede reeks zat. Maar met de wetenschap dat de Veense blauwhemden op sportpark Middelmors in het verleden niet zo heel veel succes hadden geboekt (lees de winst gepakt) was het duel toch op voorhand als een zware dobber ingeschat.

Toen arbiter Shukrula de bal in beweging had gefloten, lag de wedstrijd onder een voorzichtig zonnetje al snel weer stil. Supporters van de thuisploeg maakten een statement richting de club v.w.b. de bestuursperikelen en hadden hiervoor zwarte rookpotten in de hoek van het veld gegooid, gevolgd door harde knallen aan de andere kant van het veld. Toen de rook boven de hoofden een drietal minuten later was opgetrokken en verdwenen, kon de wedstrijd dan echt beginnen.

Foutloos

Waar sterke tegenstand was verwacht, gebeurde het omgekeerde want ‘De Uien’ boden zeer weinig weerstand en waren het geheel kwijt vanaf acquit. Dus was het balbezit was al meteen voor G.V.V.V. en een paar minuten na de hervatting zorgde een goede combinatie tussen Justin Spies, Ilias Latif en Genrich Sillé voor de eerste kans. Het voorbereidende werk was foutloos, maar de afronding van de snelle buitenspeler was te wild: hoog over. Ook daarna werd de thuisploeg met de rug tegen de muur gezet en gingen Veense bezoekers gretig op zoek naar de openingstreffer.

Justin Spies op weg naar de openingstreffer.

Die liet niet lang op zich wachten, want na een kwartier werd het 0-1. Opnieuw een uitstekende aanval van de Veenendalers met een begin bij Genrich Sillé die teruglegde op Mart de Jong. De middenvelder leek vrij te kunnen schieten, maar bediende in plaats daarvan Ilias Latif. De spits bracht vervolgens Justin Spies weer in stelling die zijn zesde van het seizoen tegen de touwen schoot. Een mooie snelle opsteker voor G.V.V.V.

Op rozen

Amper van het plezier bekomen, kon het meegereisde publiek alweer met de handen de lucht in. Een kans van Byron Burgering was een paar minuten eerder in schoonheid gestrand, want de topscorer van vorig seizoen die tot nu toe nog slechts eenmaal trefzeker was geweest in de competitie had zijn aantal makkelijk kunnen verdubbelen. Maar gelukkig deed Genrich Sillé die opgelegde kans snel vergeten. Een uitstekend schot, na een combinatie tussen Mart de Jong en Ilias LAtif, vanaf een meter of twintig bleek onhoudbaar voor keeper Zonnevled, toen de bal in het zijnet viel en zorgde voor de 0-2 voorsprong. Het bracht G.V.V.V. op rozen.

Genrich Sillé (r.) krijgt bij de 0-2 een knuffel van Joeri Potjes en Dirk Homoet.

Rijnsburgse Boys bleef vooral moeite houden met het eigen spel, waar foutieve passes en verkeerde keuzes hoogtij vierden, waardoor de ploeg van Gery Vink lustig op zoek kon gaan naar meer doelpunten. Justin Spies kreeg daar na een klein halfuur een goede mogelijkheid toe, maar had het vizier niet op doelman Zonneveld gericht. De inzet vloog naast de Rijnsburgse goalie.

Scrimmage

Ook combinaties van alle andere medespelers in de voorhoede wisten niet het net te vinden. Genrich Sillé kon naar binnen snijden en afwerken, maar zag hoe de bal in de scrimmage door de doelman van de lijn werd gehaald. In de kluts die volgde bleef Ilias Latif geblesseerd liggen, terwijl de geel-zwarte verdediging kon wegwerken en Latif voorzichtig weer opkrabbelde.

Ilias Latif, tweemaal de aangever bij de beide goals, in duel met Sjors Kramer.

In de blessuretijd van die eerste helft liet G.V.V.V. na om de wedstrijd te beslissen, toen de zoveelste matige uittrap van doelman Zonneveld door Byron Burgering werd opgevangen. Hij speelde Spies aan, die verwoestend uithaalde, maar tot geluk van alles en iedereen die ‘De Boys’ liefhebben, werd zijn schot net op tijd geblokt. Het slotakkoord van voor de thee, kwam op naam van Sillé die vanaf rechts een prima voorzet afleverde richting tweede paal waar Burgering de bal van heel dichtbij voor het inkoppen had. De kopbal kwam er, maar was te weinig krachtig en niet goed gericht waardoor goalie Zonneveld met een katachtige reactie zijn doel niet voor de derde keer doorboord zag worden en daarmee zijn ploeg nog enige hoop verschafte om een ommekeer te bewerkstelligen na de thee. Met het vertoonde spel en de marge van twee doelpunten voor de gasten leek er voor de tweede helft niets aan de hand, maar een snelle aansluitingstreffer kon de blijdschap ook maar zo snel laten omslaan in spanning.

Sterke hervatting

Toch was van zo’n ommekeer na de thee geen enkele sprake, ondanks de twee wissels die trainer Leliveld doorvoerde en de hoogstwaarschijnlijk donderspeech in de kleedkamer, en waren de beste kansen opnieuw voor de blauwhemden. Tariq Dilrosun was de eerste speler die na rust dichtbij een treffer was. Een hoge bal van Genrich Sillé zou precies voor de vleugelverdediger een stuit maken, waardoor hij het met een artistieke omhaal probeerde. Het geluk was niet aan zijn zijde: over.
Na een geblokt schot door Maguire, die weer als een vorst heerste in de laatste linie, volgde een snelle uitbraak aan de linkerzijde waar Danny de Leeuw met een mooie lichaamsschijnbeweging zichzelf doorgang verschafte en zag dat Ilias Latif zich in het centrum aanbod. De bal was op maat, maar net op het moment dat de spits wilde uithalen gleed hij uit op het zachte natuurgras, en ging de uitgespeelde kans teloor.

Jan van Willige is eerder bij de bal en voorkomt een doelpunt.

Na ruim een uur spelen liet de thuisploeg zich voor het eerst zien. Invaller Bram de Bruin dook op voor doelman Van Willige, maar had niet gezien dat Tariq Dilrosun met een prima ingreep hem van het scoren afhield. Uit de opvolgende corner liet diezelfde De Bruin zich opnieuw zien, maar nu kon hij ook zonder ingreep het net niet vinden. Aan de andere kant bediende Byron Burgering de net ingevallen Quincy Veenhof, die helaas ook niet met scherp schoot om aan alle onzekerheid een einde te maken.

Op de deur kloppen

Juist invaller De Bruin bleek veruit de gevaarlijkste speler voor de thuisploeg, want een kleine tien minuten later na zijn eerste poging was hij opnieuw dichtbij een doelpunt. Nu redde Jan van Willige goed op de inzet en was de daaropvolgende voorzet op maat voor hem, maar mikte hij met een kopbal op de binnenkant van de paal die daarna in de grijpgrage handen van de Veense goalie verdween. Daarmee kwam G.V.V.V. tweemaal goed weg, want daarmee klopte Rijnsburgse Boys nadrukkelijker op de deur.

Assante (22) heeft gemist, Lesley Bakker (19) trekt zich bijna de haren uit het hoofd.

Toch was G.V.V.V. niet helemaal vleugellam geworden en was een eigen gebrek aan scherpte of een ingreep reden voor het blijvende verschil van twee doelpunten. Een hoekschop van Barry Maguire werd op de vrijstaande Mart de Jong gelegd, die een zeer drukbezet strafschopgebied voor zich zag maar geplaatst schoot. De bal vloog via de rug van een Ui niet ver over het doel van Zonneveld. Na afloop verklaarde De Jong dat zijn schot zeker de kruising in zou zijn gegaan als het blok niet zou hebben plaatsgevonden, en natuurlijk geloven wij Mart!

Spanning terug

Tien minuten voor tijd werd het opeens weer echt spannend, toen Rijnsburgse Boys toch uiteindelijk nog zorgde voor de aansluitingstreffer. Een hoge en verre voorzet van invaller Ilias Kariouh werd verkeerd ingeschat door Jan van Willige, die onder de bal doorging en zag hoe de vrijstaande topscorer van Rijnburg Furhgill Zeldenrust met het hoofd zorgde voor de 1-2. Daardoor konden de stopwatches weer uit de zak worden gehaald in de blauwe dug-out en was het aan de ploeg zelf te wijten dat het weer zo spannend was geworden.
Die spanning had wellicht doorbroken kunnen worden als de linesman van dienst zijn goede bril had meegenomen, want bij drie counter mogelijkheden voor de gasten waarbij de weg open lag voor o.a. Veenhof en George vlagde de beste man voor off-side. Als dat op het nippertje was geweest dan zou je daar een beetje begrip voor op kunnen brengen, maar het waren, ook voor de diverse Rijnsburgse Boys fans, die met uw verslaggever precies op de goede lijn zaten, alle keren ruime misperen van de vlaggenist. Het was ook duidelijk te zien aan de reacties op de blauwe bank, die ook in de goede lijn zaten, want de vierde official Kieft kreeg de volle laag aan verwijten over zich voor het optreden van zijn collega.

Sterkhouder Bram Ros (6) keerde sinds 30 sept. weer terug in de Rijnsburgse selectie. Quiermo Dumay is hem hier te snel af.

Echt grote kansen bleven in de slotfase uit, maar toen de vierde official toonde dat er liefst zeven minuten extra tijd aan de wedstrijd toegevoegd zouden worden was de weg naar de overwinning net iets langer. Het thuispubliek liet van zich horen en hoopte dat hun club toch nog even een puntje uit het vuur zouden slepen.

Opgelucht ademhalen

Dat leek ook nog te lukken toen een doorbraak van Kariouh zorgde voor een een-op-een met Jan van Willige. De sluitpost redde uitstekend met de voet, maar zag de bal wel voor de voeten van Delano Asante vallen. De speler kwam terecht voor een leeg doel en eigenlijk leek het niet meer mis te kunnen gaan. Tot grote opluchting van het blauwe kamp gebeurde dat wel, toen hij deze enorme kans hoog over schoot. Assante zal vanavond of morgen nog wel eens de handen voor de ogen slaan over het missen van die niet te missen kans.

Invaller Leroy George breekt door, maar wordt teruggefloten wegens vermeend buitenspel.

Daarmee kwam G.V.V.V. dus heel erg goed weg en kon het opgelucht ademhalen toen het eindsignaal klonk en de verdiende drie punten bijgeschreven konden worden, daar waren zelfs de meeste ‘vijanden’ het over eens. Maar wat hadden de blauwhemden het zichzelf moeilijk gemaakt in de laatste fase. Maar aan de andere kant hadden ze voor de rust zeer overtuigend voetbal laten zien, alleen ontbrak het er toen aan om de wedstrijd al definitief te killen.
Dus deze keer waren ‘De Uien’ tranentrekkers voor zichzelf en plengde G.V.V.V., ietwat gechargeerd gezegd, vreugdetranen. Door deze en andere resultaten wurmt de subtop, waar G.V.V.V. zich toe mag rekenen, zich los van de rest van de ranglijst in de Tweede Divisie.

Volgende wedstrijd

Nu kan Gery Vink met zijn ploeg even een weekje op adem komen, om zich daarna te focussen op de thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC op zaterdag 17 februari. Voor nu een heel goed weekend en graag tot dan!


Rijnsburgse Boys – G.V.V.V. 1-2 (0-2)

Scoreverloop: 15. Justin Spies 0-1, 18. Genrich Sillé 0-2. 79. Furhgill Zeldenrust 1-2

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld (k.), Roderick Gielisse © (46. Lesley Bakker), Dennis van der Plas, Daan Walraven, Nino Klaver (90+2. Mitchi Huisman), Dani van der Moot, Jeroen Spruijt (46. Bram de Bruin), Furhgill Zeldenrust, Delano Assante, Sjors Kramer (59. Bram Ros), André Morgan (75. Ilias Kariouh).

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k.), Dirk Homoet (67. Taoufik Adnane), Joeri Potjes ©, Barry Maguire, Tariq Dilrosun, Mart de Jong, Danny de Leeuw (88. Leroy George), Justin Spies, Genrich Sillé (75. Quiermo Dumay), Ilias Latif (67. Quincy Veenhof), Byron Burgering (75. Jonathan Vergara Berrio).

Gele kaarten: 75. Genrich Sillé (G.V.V.V.) 90+6. Bram Ros (Rijnsburgse Boys)

Scheidsrechter: Mevr. S. Shukrula (Alkmaar)
Toeschouwers: 850

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops