G.V.V.V. presenteert met Venitchio Sint eerste aanwinst

  • Het eerste

Venitchio Sint is de eerste nieuweling voor de selectie van volgend seizoen. De 22-jarige buitenspeler komt over van ASV De Dijk en tekent bij G.V.V.V. een contract tot medio 2025.

De technische commissie zorgt met het aantrekken van Venitchio Sint (Amsterdam, 2 juni 2001) voor een nieuwe kwalitatieve impuls voor de aanvallende flanken van de selectie. Sint speelt momenteel voor ASV De Dijk, nadat hij in de jaren daarvoor diverse opleidingen van betaald voetbalorganisaties doorliep en ook als jeugdinternational naam maakte in het Nederlandse voetbal.

Het voetballende leven van Sint begon bij Fortius en Zeeburgia. In 2010 werd de talentvolle pupil op negenjarige leeftijd aangetrokken door AFC Ajax, waar hij tien seizoenen onderdeel uitmaakte van de Amsterdamse jeugdopleiding. Via N.E.C. Nijmegen en Cambuur Leeuwarden kwam hij bij ASV De Dijk terecht, waar G.V.V.V. hem nu ophaalt.

De Boer: ‘Zijn hem sindsdien niet uit het oog verloren’

Technisch manager Rob de Boer is blij met de eerste aanwinst: “Venitchio is een zeer snelle buitenspeler. Wij waren vorig jaar al met Sint bezig en zijn hem sindsdien niet uit het oog verloren. Hij kan zowel links- als rechtsbuiten spelen, waar hij met zijn snelheid een belangrijk wapen bezit.”

“Uiteraard heeft Venitchio Sint ook andere technische basisvaardigheden vanuit zichzelf door zijn ervaring als jeugdinternational en tienjarige opleiding bij Ajax. Daar kent Gery Vink hem ook van. Zodoende was het contact snel gelegd.

Zestien spelers gecontracteerd

Met het aantrekken van Venitchio Sint heeft de technische commissie de zestiende speler voor volgend seizoen gecontracteerd. Eerder tekenden Jonathan Vergara Berrio, Quincy Veenhof, Ilias Latif, Ruben van Kouwen, Dirk Homoet, Tariq Dilrosun, Jan van Willige, Danny de Leeuw, Taoufik Adnane, Mitch Willems, Barry Maguire, Genrich Sillé, Justin Spies, Quiermo Dumay en Mart de Jong al een overeenkomst tot en met in ieder geval 2025.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Het eerste | 20 juli 2024
Lees meer

Hercules-thuis afgelast (update)

Het eerste | 18 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. is vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Het eerste | 17 juli 2024
Lees meer