G.V.V.V. wint in doelpuntrijk oefenduel van derdedivisionist Kampong

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft dinsdagavond in een doelpuntrijke oefenwedstrijd gewonnen van Kampong. De blauwhemden bogen een vroege achterstand om en eindigden het duel uiteindelijk met 4-3. 

Leuk weetjes! Er was één man die figuurlijk gezien vanavond niet kon verliezen, namelijk onze voorzitter Wilfried Bruijnzeels. Want zijn bloedeigen zoon Thomas (24), maakt deel van de selectie van opponent Kampong. Zo’n kleine tien jaar geleden maakte de familie Bruijnzeels kennis met G.V.V.V., junior als jeugdspeler en senior werd al snel gestrikt als vrijwilliger. Dat groeide in die tijd uit voor Wilfried tot het voorzitterschap in 2022. Thomas mocht het als jeugdig talent proberen bij Vitesse en FC Twente maar keerde in 2017 weer terug op het Panhuis. Hij speelde enkele wedstrijden bij het vlaggenschip om daarna via Woudenberg in 2020 bij Kampong te belandden. Alwaar hij in Utrecht zijn studie rechten, die hij nu aan het afronden is, mooi kan combineren met het voetballen op een alleszins behoorlijk niveau. Daar was Thomas mede debet aan want Kampong maakte in de korte tijd de stap van de Tweede Klasse zondag naar de huidige Derde Divisie.
Maar ook ploegmaat van Thomas, Siemen Eijkemans (35) kende een verleden op de blauwe zijde van het Panhuis, waar hij hoofdzakelijk zijn wedstrijden in het tweede team speelde en een enkele keer mee deed bij de hoofdmacht. Dat deed hem besluiten om in 2009 te verkassen naar Elinkwijk. Via VVZ ’49, VVA, Bennekom en Huizen verkaste de spits in 2017 naar Kampong alwaar Siemen ook een flinke steen bijdroeg aan de opmars. Dit seizoen is Eijkemans samen met Merijn Muskens met ieder vijf goals de topscorer van Kampong in de Derde Divisie A.

Voorafgaand aan het competitievrije weekend oefende G.V.V.V. op eigen veld tegen snel omhoog geklommen derdedivisionist Kampong. De ploeg uit Utrecht staat na een paar opeenvolgende promoties nu in de degradatiezone en greep het oefenduel met de blauwen aan om de selectiespelers speelminuten te geven. Ook trainer Gery Vink liet vooral de wisselspelers wedstrijdminuten maken.
Het werd het tweede duel ooit tussen de Veenendalers en de Domstedelingen. Op 25 febr. 2006 was de allereerste ontmoeting, maar dat was een officiële, namelijk in het kader van de  districtsbeker. Op sportpark Maarschalkerweerd in Utrecht stond en na 90 minuten 2-7 op het scorebord. En nu bleek ook weer dat het een doelpuntrijk duel werd.

Op aangeven van Byron Burgering (17) kopte Quincy Veenhof de 1-1 binnen.

Na twee mogelijkheden voor de thuisploeg via Jonathan Vergara Berrio die rakelings naast schoot en keeper Ayrton de Jong die een indraaiende corner precies op tijd uit zijn doel wist te werken kwamen na ruim een kwartier de bezoekers op voorsprong. Een splijtende dieptepass was het centrale duo Potjes en Willems te snel af en bracht Milan Maitz in balbezit die half vallend toch nog de bal achter Ruben van Kouwen wist te droppen en de bezoekers op 0-1 bracht. Niet veel later stelde Quincy Veenhof orde op zaken toen hij een voorzet van Byron Burgering hard inkopte. De Utrechtse doelman redde wel, maar de bal was over de lijn en dat werd goed gezien door de grensrechter van dienst die referee Sanders daarop attendeerde en dus kwam de 1-1 op het bord.

Snelle gelijkmaker

Diezelfde Veenhof was een minuut later alweer trefzeker, toen hij door Leroy George vrij voor de keeper werd gezet na een uitstekende indribbel van captain Adnane die George de voorassist bezorgde. Met een schot in de verre hoek bepaalde Veenhog de stand op 2-1. Toch gaf Kampong zich niet zomaar gewonnen, want ook zij reageerden snel met een tegenaanval. Die inzet vloog op de paal, maar een aanval later werd de stand alsnog gelijk. Balverlies op het middenveld, wat nogal eens voorkwam bij de beide opponenten, was deze keer dodelijk voor de gastheren. Berend Witteveen kreeg alle ruimte vanaf de rechterkant om een voorzet af te leveren op Otto van der Loo. De inglijdende middenvelder was doelman Ruben van Kouwen te slim af was en tekende voor de 2-2.

Met nieuwe witte shirts werden kletsnatte blauwen in de rust vervangen.

Genrich Sillé zorgde er kort voor rust voor dat zijn ploeg alsnog met een voorsprong de thee mocht opzoeken. Na een rush door het centrum van Joeri Potjes bereikte hij met een slimme pass de vleugelflitser. Een bekeken schot van een meter of twintig werd door de aanvaller sierlijk via de paal tegen de touwen geschoten. Even later gunde de doelpuntenmaker Burgering een kans op het nog verder vergroten van de voorsprong, maar hij vond keeper De Jong op zijn pad. Derhalve bleef de ruststand op 3-2.

Wissels

Met de nodige wissels aan beide zijden werd er aanvang gemaakt met het tweede bedrijf. En net als in deel een werd het een heel intensieve strijd waarin er niet werd gekeken op een foutje meer of minder. De constant neerstromende regen en de zeer vlagerige koude wind waren daar mede debet aan dat alle acteurs zich zeer actief toonden om maar zoveel mogelijk warm te blijven. Dit leverde in korte tijd alweer twee goals op, gelijkelijk verdeeld over beide kemphanen. De ingevallen Tariq Dilrosun wist na een lange rush Leroy George te bereiken en die vergrootte de marge naar twee, door via de keeper de 4-2 aan te laten tekenen. Nog geen anderhalve minuut later lag de aansluitingstreffer alweer in het net. Berend Witteveen, die er in de competitie al vier maakte, rondde een vlot lopende aanval zeer bekwaam af met een hard schot in de korte hoek.

Geen uitbreiding score

Met nog een klein kwartiertje te gaan, waarin G.V.V.V. tussentijds steeds wel bovenliggend was geweest zonder echte kansen af te dwingen, kreeg Leroy George wel de kans op de uitbreiding van de score. Zijn schot leek echt binnen te zeilen, maar sluitpost De Jong had een geweldige katachtige reactie in huis om dat te voorkomen. Ook op een door de wind gedragen uittrap van zijn collega aan de overkant richting Veenhof was zijn reactie zeer alert en kon De Jong een valse hattrick van Veenhof voorkomen. Dat voorkomen deed ook invaller Daniël Osuji, normaliter speler van de O23, op een inzet van Kampong die hij van de doellijn haalde. Na afstandsschoten van Vergara Berrio naast, en Quiermo Dumay over, moest ook een Kampong verdediger zijn doelman helpen op de doellijn om de 5-3 te voorkomen. Dat lukte ook niet toen Jonathan Vergara Berrio Leroy George wegstak. De knal van George belandde op de paal. Het slotakkoord was van Dilrosun die zijn schot zag gestopt door de Kampong doelman.
Dus G.V.V.V. heeft zeker de mogelijkheden gehad om het doelpuntentotaal van negen uit de allereerste ontmoeting te evenaren, maar het kwam er dus niet van.

Het was al met al een behoorlijk aangenaam foutenfestival om te bekijken, waar ook fraaie en veel doelpunten werden gemaakt, al zullen de coaches Gery Vink van de gastheren en Frank Bruijnis van de gasten vast hun nodige aantekeningen hebben kunnen maken van wat er beter kan en moet voor het vervolg van de competitie.

Weekje rust

De G.V.V.V. selectie kan zich nu een weekje ontspannen, om vanaf volgende week dinsdag de voorbereiding op het duel thuis tegen Koninklijke HFC op te pakken op zaterdag 17 februari. Aanvang 14.30 uur.
Graag tot dan!


G.V.V.V. – Kampong 4-3 (3-2)

Scoreverloop: 16. Milan Maitz 0-1, 24, Quincy Veenhof 1-1, 25 Quincy Veenhof 2-1, 33. Otto van der Loo 2-2, 40. Genrich Sillé 3-2, 51. Leroy George 4-2, 52. Berend Witteveen 4-3.

Opstelling G.V.V.V. : Ruben van Kouwen (k.), Taoufik Adnane ©, Joeri Potjes, Mitch Willems (62. Daniël Osuji), Quiermo Dumay, Justin Spies (46. Mart de Jong), Jonathan Vergara Berrio, Leroy George, Genrich Sillé (46. Tariq Dilrosun), Quincy Veenhof, Byron Burgering (46. Dirk Homoet).

Scheidsrechter: J. Sanders (Doetinchem)
Toeschouwers: 90

Fotografie: © Stefan Koops
Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer