JO13-1 start sterk in de derde fase en wint eerste drie competitieduels na de winterstop

  • Opleiding
  • Wedstrijdverslagen

De JO13-1 is dit kalenderjaar sterk gestart in de competitie. In dit artikel verslagen van maar liefst drie competitie wedstrijden. Een lekkere start met de volle buit, 9 punten uit 3 wedstrijden.

De foto’s zijn van de wedstrijd tegen Delta Sports’95. Tevens van afgelopen zaterdagochtend de 0-2 van Appie in beeld gebracht tegen CDW (prachtige kopbal).

Winst in eerste wedstrijd tegen Delta Sports ’95

Op zaterdagochtend 27 januari startte voor de JO13-1 de derde fase van de competitie. G.V.V.V. trad op Panhuis aan tegen Delta Sports’95 uit Houten. Na een uitstekende eerste helft stond er slechts een 2-0 voorsprong op het scorebord. De tweede helft zakte G.V.V.V. heel ver weg en kwam Delta Sports’95 langszij, 2-2. Gelukkig was het onze linkspoot Appie welke zeven minuten voor tijd, met een individuele actie, G.V.V.V. op 3-2 zette. Via de onderkant van de lat bolde het net. Vlak voor tijd was het een onnavolgbare redding van onze keeper Cleon, welke de 3-3 voorkwam. Zo won G.V.V.V. uiteindelijk wel verdiend met 3-2 van Delta Sports’95.

Overtuigende winst tegen Valleivogels

Op zaterdagmiddag 3 februari wachtte op Panhuis het altijd lastige duel tegen het fysiek sterke Valleivogels JO13-1. Op 25 november jl., werd daar nog in Scherpenzeel kansloos met 3-0 verloren. Deze nederlaag betekende uiteindelijk dat we twee  punten tekort kwam voor het kampioenschap. G.V.V.V. moest zich deze middag revancheren van de eerdere nederlaag in november. G.V.V.V. speelde een uitstekende eerste helft, waarbij de linies compact werden gehouden en Valleivogels slechts tot 1 grote kans kwam. G.V.V.V. daarentegen scoorde via aanvoerder Joey de 1-0 en Rafi maakte vlak voor rust de 2-0. Zo ging GVVV met een verdiende 2-0 voorsprong rusten.

Ondanks waarschuwingen in de rust om scherp en geconcentreerd te starten, zakte G.V.V.V. ver weg in de eerste tien minuten van de tweede helft. Linies werden ineens groot, we kwamen niet meer in de duels en zo drong Valleivogels G.V.V.V. ver terug. Twee waarschuwingsschoten gingen net over. Echter twee cornerballen kort daarna werden G.V.V.V. teveel. Tweemaal mocht er vrijstaand worden binnengekopt en zo was de 2-0 voorsprong binnen 10 minuten na rust in rook opgegaan: 2-2.

Direct na de aftrap werd Joey op rechts weggestuurd, zijn schot vanaf de rechter zijkant verraste de keeper en zo stond G.V.V.V. binnen een minuut weer op een voorsprong 3-2. Het leek of er iets bij Valleivogels knapte, want G.V.V.V. kreeg weer wat meer de overhand in de wedstrijd. Een heerlijke corner werd hard laag op de zestien neergelegd door Rafi, de ingelopen Quinten schoot de bal met links prachtig diagonaal in de verre hoek, een beauty en hierdoor verdubbelde G.V.V.V. weer de marge: 4-2. Deze wedstrijd was het een onnavolgbare Rafi, welke G.V.V.V. bij de hand nam. Met prachtige acties stuurde hij zijn tegenstanders het bos in. Het vertrouwen bleef groeien bij Rafi. Een wonderschone 5-2 en de assist op de 6-2 van Appie kwamen op zijn conto. Zo won G.V.V.V. overtuigend met 6-2 van Valleivogels. De interim trainer straalde van geluk en beloonde het team met een heerlijk patatje in de kantine. Hier werd uiteraard volop van genoten.

Opnieuw winst in Wijk bij Duurstede

Op zaterdagochtend 10 februari mocht G.V.V.V. alweer voor de derde keer dit seizoen afreizen naar CDW JO13-1 in Wijk bij Duurstede. Op 16 september werd er voor de beker met 3-2 gewonnen en op 11 november werd er na een 2-0 achterstand uiteindelijk toch gewonnen door de blauwen met 3-5. Nu was het de vraag, gaat G.V.V.V. voor de derde keer dit seizoen in Wijk bij Duurstede winnen. Zoals gebruikelijk werd er om 8.30 uur afgetrapt. Het was CDW welke de eerste 10 minuten G.V.V.V. ver naar achteren drukte. Dit leverde geen hele grote kansen op, maar dreigend was het zeker. Met een beetje pech had CDW op een snelle voorsprong kunnen komen. Het was dan ook een counter van G.V.V.V. na 12 minuten, welke direct de 0-1 betekende. Delano stuurde Joey in de diepte weg. Joey haalde verwoestend uit met rechts. De keeper pareerde goed. Echter de goed meegelopen Appie kon de bal onder controle krijgen en feilloos met links in de verre hoek schieten 0-1. Deze 0-1 deed de wedstrijd kantelen en G.V.V.V. kreeg elke minuut meer controle over de wedstrijd. CDW kreeg nog wel een paar schietkansen, maar deze verdwenen of hoog over of Cleon stond op de juiste plek om een tegendoelpunt te voorkomen.

Uit een cornerbal van Joey kopte Appie, alias Luuk de Jong, prachtig binnen 0-2. Deze 0-2 werd op video vastgelegd door het in grote getalen meegereisde publiek uit Veenendaal (zie onderstaande video). Na de 0-2 kreeg G.V.V.V. enkele grote kansen voor rust om zelfs uit te lopen naar 0-3, 0-4. Een bal op de paal, een schot net over of gewoonweg pech in de afronding zorgde ervoor dat G.V.V.V. met een 0-2 voorsprong ging rusten. Ook in deze wedstrijd begon G.V.V.V. direct na rust weer zwak. Dit is iets waar aan gewerkt dient te worden. Toch was het G.V.V.V. welke binnen 6 minuten na rust op een 0-3 voorsprong kwam. Khalil stuurde Rafi in de diepte weg. Rafi besloot vandaag een keer niet te stiften, maar schoof de bal rustig langs de uitgekomen doelman 0-3. Het tweede bedrijf kabbelde voort zonder veel hoogtepunten. G.V.V.V. werd wat slordiger en bij CDW leek de hoop op een goed resultaat verdwenen. Zeven minuten voor tijd viel uit het niets de 1-3. Echter G.V.V.V. kwam geen moment meer in gevaar, sterker nog, de op links opgestoomde Jayden gaf een puntgave voorzet vanaf de achterlijn op de goed ingelopen Delano, welke eenvoudig de 1-4 kon binnentikken. Kort na de 1-4 floot de scheidsrechter af en zo won G.V.V.V. voor de derde keer dit seizoen in Wijk bij Duurstede.

Uitstekende start wordt vervolgd door twee weken rust!

Een uitstekende start van de competitie voor de JO13-1. De competitie ligt nu twee weken stil. Volgende week zal er alleen getraind worden en zaterdag 17 februari staat er geen wedstrijd op het programma. Een aantal spelers gaan lekker genieten van een welverdiende vakantie.

Oefenwedstrijd en vervolg competitie

Op zaterdagochtend 24 februari zal er een oefenwedstrijd gespeeld worden in Culemborg tegen Focus’07 JO13-1. Op zaterdagochtend 2 maart zal de JO13-1 de competitie hervatten met een uitwedstrijd tegen Sporting’70 uit Utrecht.

Geniet allemaal even van deze korte vakantie

Met blauwe groeten,

Stefan van de Bovenkamp

Teammanager G.V.V.V. JO13-1

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Wedstrijdverslagen | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Wedstrijdverslagen | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Wedstrijdverslagen | 16 juni 2024
Lees meer