Sint telt af naar nieuwe seizoen: ‘Daar kan ik echt niet op wachten’

  • Het eerste

De technische commissie presenteerde Venitchio Sint vorige week als eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. Met zijn kwaliteiten op de vleugels is de 22-jarige speler klaar om te laten zien wie hij is. ‘Ik kom om hier mijn stempel te drukken.’

Een blik op zijn curriculum vitae toont aan dat de meeste voetbalervaring van Venitchio Sint is opgedaan in het betaald voetbal. Een langdurige opleiding bij AFC Ajax, gevolgd wedstrijden als jeugdinternational en bij N.E.C. Nijmegen en Cambuur, bezorgden de vleugelaanvaller een grote bak aan kwaliteiten. Kwaliteiten die hij zelf al had, maar in het betaald voetbal verder heeft kunnen ontwikkelen.

Toch was de stap voor Sint na zijn avonturen in het betaald voetbal een stapje terug. Op papier in ieder geval. Hij koos ervoor om zijn maatschappelijke carrière op te pakken en combineerde dit met voetballen bij ASV De Dijk. Dichtbij huis. Toch blijft het kriebelen om op hoog niveau actief te zijn en dus voelde hij zich zichtbaar gevleid toen G.V.V.V. hem benaderde de overstap te maken.

‘Laten zien wie ik daadwerkelijk ben’

“Het geeft mij een heel gelukkig en gedreven gevoel om de stap naar G.V.V.V. te maken. Er was een tijd geleden al contact geweest en nu is het erg fijn dat het allemaal op zijn pootjes terecht is gekomen. Mooi om het blauwe shirt te mogen dragen en op het tweede divisieniveau aan te mogen treden. Ik kijk ernaar uit om te laten zien wie Venitchio Sint nu daadwerkelijk is.”

Bij zijn nieuwe club gaat hij opnieuw samenwerken met Gery Vink. De persoon die hem meerdere jaren in de jeugd van AFC Ajax trainde. “Ik kende de club door hem al. Hij is hier nu langere tijd trainer en vertelde mij hoe G.V.V.V. het deed in de competitie en wat voor warme en mooie club het is. Toch is mijn beeld nog beperkt, dus ik hoop er een top beeld van te krijgen en zelf mooie herinneringen te creëren.”

‘Dat is mijn persoonlijke doel’

“Ik kijk er erg naar uit om voor deze club wedstrijden te mogen spelen. De fans, het publiek. Dat voel je hier wel echt achter je heb ik ervaren. Dat gevoel wat ik daarvan krijg is voor mij onbeschrijflijk.” Hij is gedreven om zichzelf en zijn kwaliteiten tentoon te stellen in het blauw en wit. “Ik wil natuurlijk goed in de groep vallen en mijn stempel kunnen drukken als speler met veel doelpunten en assists. Belangrijk zijn voor de club en het team, dat is mijn persoonlijke doel.”

Met welke kwaliteiten hij die doelstellingen wil behalen? “De supporters mogen van mij verwachten dat ik een snelle buitenspeler ben, die dreigend is en hen niet voor niets van huis laat komen. Ik ga hen veel plezier bieden door doelpunten en assists te leveren volgend seizoen. Ik kom hier om wedstrijden te winnen en goed voetbal op de mat te leggen.”

‘Ik kan niet wachten daar onderdeel van te zijn’

“Graag gebruik ik deze mogelijkheid ook even om te supporters te begroeten. Ik hoop dat jullie er zin in hebben. Het wordt een mooi en leuk seizoen. Ik kan niet wachten om jullie warme gevoel die jullie het team en de club geven zelf te ervaren en daar onderdeel van te zijn. Tot snel, twaalfde teamgenoten!”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Taoufik Adnane zet na veertien jaar punt achter loopbaan bij G.V.V.V.

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer

Aanvangstijden laatste twee speelronden Betnation Divisie vervroegd

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer

Vlaggenschip werkt toe naar dertigste speelronde tegen Noordwijk

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer