G.V.V.V. speelt uitstekende wedstrijd en wint met bravoure in Groesbeek

  • Het eerste
  • Wedstrijdverslagen

Wat vooraf aangekondigd werd als een zware opgave, werd uiteindelijk een glorieuze zaterdagavond in Groesbeek. De thuisploeg, tweede in de competitiestand en bezig een periodetitel binnen te harken, werd afgeserveerd en de blauwen werden eindelijk weer eens beloond voor hard werken, goed voetbal en (niet onbelangrijk) doelpunten maken!

Nu wel scoren wanneer de kansen zich voordoen. Ilias Latif en Byron deden dat in de eerste helft. In de tweede helft werd het na vijf minuten zelfs 3-0 door Justin Spies, waarna De Treffers twee minuten later via een kopbal van Willem den Dekker tegen scoorden. De blauwen wisten de daarna volgende rood/zwarte storm goed te doorstaan. Hadden zelfs nog de nodige kansen de stand uit te breiden en deden dit ook in de laatste minuut van de wedstrijd toen Genrich Sillé een schitterende rush over driekwart van het veld afsloot met een doelpunt. Eindstand 1-4.

Vooraf

De voorgaande wedstrijd had duidelijk gemaakt dat het voetballend wel goed zat. Toch moest, na een goede start en vliegensvlugge voorsprong, G.V.V.V. uiteindelijk toch het onderspit delven in de wedstrijd tegen Katwijk. Het was inmiddels de derde wedstrijd op rij zonder overwinning voor het vlaggenschip. Zaak voor Gery Vink en zijn jongens om zich eens te belonen en daar was de uitwedstrijd tegen De Treffers de eerste mogelijkheid voor. Gezien de resultaten behaald in het verleden, geen makkelijke opgave! Ook had koploper Spakenburg ’s middags verloren, alle kans voor de Groesbekers om daar van te profiteren.

Doordeweeks was al duidelijk geworden dat er een andere doelman bij G.V.V.V. onder de lat zou plaatsnemen. Ruben van Kouwen in plaats van Jan van Willige. Taoufik Adnane en Danny de Leeuw waren geblesseerd. Pim ten Have kon na lange tijd weer eens aansluiten bij de selectie. Dat gold weer niet voor Dirk Homoet. Daarom ook twee youngsters op de bank van het O23 team: Giel Slijkhuis en Daniël Osuji.

Ruben van Kouwen voor de tweede keer in deze competitie in de basis.

OP VOORSPRONG

In de eerste minuten van de wedstrijd kon doelman Ruben van Kouwen zich al laten zien. Diverse malen moest hij de bal stompend wegwerken. De Treffers begon voortvarend aan de wedstrijd. Ook Quiermo Dumay moest (koppend) redding brengen. Aanvoerder Ricardo Ippel van De Treffers schoot net naast.

G.V.V.V. verstopte zich zeker niet en probeerde door vroeg druk te zetten het spel van De Treffers te ontregelen. Dat lukte vrij aardig en de thuisploeg moest heel wat energie in de wedstrijd steken om het doel van de tegenstander te kunnen bereiken. Na tien minuten spelen de eerste aanvallende acties van de blauwen. Meer als een hoekschop leverde dit niet op. Dat werd anders toen over rechts een aanval werd opgezet. Dilrosun speelde Spies aan, die tikte de bal direct door naar de op snelheid liggende Sillé. Zijn voorzet werd door de volledig vrij staande Latif tegen de touwen gewerkt, 0-1. Het doelpunt was een mooi resultaat van het vroeg druk zetten op de tegenstander.

Thuisploeg in mineur

Wat er met de thuisploeg gebeurde na het tegendoelpunt was voor iedereen op sportpark Zuid een raadsel. In het resterende halfuur van de eerste helft werd geen enkele fatsoenlijk aanval meer op de mat gelegd. Dit gold niet voor de ploeg uit Veenendaal. Het was G.V.V.V. wat de wedstrijd dicteerde. Dit kwam met name door het goed storen. Sillé en Burgering konden zich naar hartelust uitleven aan de zijkanten van het veld. Justin Spies en Ilias Latif probeerden het met afstandsschoten. 

Strafschop

Op slag van rust kwam G.V.V.V. via een strafschop op 0-2. Dilrosun ging het strafschopgebied in en via een tegenstander kwam de bal bij Ilias Latif. Die werd van achteren door Jordy Thomassen aangetikt, scheidsrechter Van Leeuwen floot direct voor een strafschop. Byron Burgering zette zich achter de bal en schoot de bal buiten het bereik van doelman Kornelis tegen de touwen. Zo gingen de blauwen met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in.

Byron Burgering wordt geknuffeld door zijn medespelers na de door hem genomen en benutte strafschop.

Voorspoedig begin tweede helft 

Ondanks een wissel bij De Treffers begon G.V.V.V. de tweede helft zoals het de eerste helft geëindigd was. Het spel van de tegenstander ontregelen. Sillé had de 3-0 op zijn voet, een uitstekende pass van Maguire werd door hem ook uitstekend aangenomen (zoals dat wel vaker gebeurde deze avond), hij kapte een tegenstander prima uit en iedereen maakte zich al op voor het doelpunt. Tot ieders verbijstering schoot Sillé de bal naast.

Opnieuw vroegtijdig druk zetten leverde het volgende doelpunt op. G.V.V.V. kwam op rechts in balbezit. Burgering speelde Spies in de loop aan en diens schuiver eindigde tegen de touwen, 0-3.

Aansluitingstreffer De Treffers

Voor de thuisploeg was dit natuurlijk een domper van jewelste. Wilde het niet helemaal afgaan dan was het zaak om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. Dat gebeurde ook. Uit een ingooi plaatste Jordy Thomassen de bal voor het doel van G.V.V.V., de inlopende Willem den Dekker kopte snoeihard in. Het startschot voor de thuisploeg om wat goed te maken. Er was nog zo’n kleine veertig minuten te spelen.

De thuisploeg moest wel volop in de aanval gaan om meer te scoren. Voor de Veenendalers zou dat op zijn beurt weer ruimte geven voor een snelle tegenaanval. Dat gebeurde dan ook prompt. Vlijter schoot over en even later kregen twee Groesbekers de kans in de te schieten, maar de bal rolde  naast het doel. G.V.V.V. bleef gevaarlijk via de snelle buitenspelers Burgering en Sillé.

Thuisploeg drukt tevergeefs, G.V.V.V. krijgt kansen op meer doelpunten

Ondanks verwoede aanvalspogingen kreeg De Treffers niet echt veel kansen. Het waren juiste de blauwen die de voorsprong hadden kunnen uitbreiden. Burgering (waarom niet zelf geschoten?) en Vergara Berrio (meerdere malen) hadden de mogelijkheid te scoren.

Trainer Frank van Kouwen van De Treffers besloot een kwartier voor het einde met drie wissels iets te forceren. Terwijl bij G.V.V.V. Spies en Latif inmiddels waren gewisseld door Veenhof en Willems, brak de laatste minuut van de wedstrijd aan.

Halverwege eigen helft onderschepte Genrich Sillé de bal van de tegenstander en stoomde aan de rechterkant op naar het doel van De Treffers. Niemand die ook maar in de buurt van hem kwam, Sillé rondde beheerst af en bracht de stand op 4-1 voor G.V.V.V. 

Dit was ook gelijk de eindstand. G.V.V.V. eindigde een prima wedstrijd met een fraaie eindstand. Dik verdiend, uitstekend gespeeld, door dit resultaat staat G.V.V.V. nu op de vijfde plek van de ranglijst.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis dat de inhaalwedstrijd in en tegen Hardenberg verloor en nu op de een na laatst plaats staat. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.


De Treffers – G.V.V.V. 1-4 (0-2)

Scoreverloop: 14. Ilias Latif 0-1, 45. Byron Burgering 0-2, 50. Justin Spies 0-3, 52. Willem de Dekker 1-3, 90. Genrich Sillé 1-4.

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis (k), Guus Joppen, Bryan Sirvania, Ricardi Ippel © (76. Teun Heijmans), Azzedine Dkidak (46. Oussama Bouyaghlafen), Jordy Thomassen, Willem den Dekker, Gavin Duncan Giorgio Shammaravo Vlijter (76. Mourad el Haddouti), Jorn van Hedel (76. Dean van der Sluijs), Tim Waterink, Tjeu Langeveld.

Opstelling G.V.V.V.: Ruben van Kouwen (k), Tariq Dilrosun, Barry Maguire, Joeri Potjes ©, Mart de Jong (90+2. Pim ten Have), Quiermo Dumay, Ilias Latif (80. Quincy Veenhof), Byron Burgering, Genrich Sillé, Jonathan Vergara Berrio, Justin Spies (85. Mitch Willems).

Scheidsrechter: Lars van Leeuwen (Haarlem)
Toeschouwers: 800

Tekst: GVVV.nl/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. is vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Wedstrijdverslagen | 17 juli 2024
Lees meer

De route naar de bekerfinale is bekend!

Wedstrijdverslagen | 14 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer