G.V.V.V. JO13-1 eenvoudig langs Kampong

  • Wedstrijdverslagen
  • Opleiding

Zaterdagochtend 16 maart stond de wedstrijd tussen Kampong JO13-2 en G.V.V.V. JO13-1 gepland op het prachtige complex van Kampong uit Utrecht. Een prachtige kantine met daaronder netjes verzorgde ruime kleedkamers, iets waar elke G.V.V.V. supporter en speler van droomt. Het wordt nu echt eens tijd dat het Veenendaalse bedrijfsleven een nieuw Stadion Panhuis aan de blauwe zijde gaat bouwen.

Grote favoriet komt op grote voorsprong

G.V.V.V. JO13-1 was in deze wedstrijd de grote favoriet. Aangezien het “grote G.V.V.V.” langs kwam werd door Kampong alsnog besloten om deze wedstrijd te verplaatsen naar het hoofdveld van Kampong. Enigszins fris met af en toe een lekker zonnetje en een uitstekend kunstgrasveld, waren alle ingrediënten aanwezig, voor een lekkere pot voetbal. Om 10.15 uur werd afgetrapt. De eerste 3-4 minuten leek G.V.V.V. nog niet helemaal scherp, maar toch was het G.V.V.V., welk binnen 5 minuten op een 0-1 voorsprong kwam. Rafi stuurde met een prachtige pass Joey in de diepte. Joey nam de bal goed mee op rechts en haalde hard uit. De keeper kon de bal niet klemmen en daar stond de dekselse Appie weer om de 0-1 op het scorebord te zetten. Nauwelijks 5 minuten later stuurde Delano Adam op links weg. Adam behield in het zestienmetergebied het overzicht, legde de bal met buitenkant rechts terug op de goed meegelopen Rafi. Rafi schoot vanaf een meter of 8 de bal koelletjes langs de keeper en de 0-2 was een feit.

G.V.V.V. bleef de overhand houden en het was wachten op de 0-3. Die volgde in de 18de minuut. Appie was zijn verdediger te snel af, schoot de bal in de korte hoek, de keeper pareerde de bal, maar in de rebound schoot Appie de bal nu links van de keeper in de korte hoek 0-3. Hiermee leek de wedstrijd al binnen 20 minuten beslist in het voordeel van G.V.V.V. 

 

De laatste tien minuten voor rust leek G.V.V.V. het wel goed te vinden en dit was ook de enige periode waarin dit deze wedstrijd gebeurde. Kampong werd 1-2 keer enigszins dreigend, maar tot 100% uitgespeelde kansen kwamen ze niet. Na exact 30 minuten floot de uitstekende leidsman voor rust en zo ging G.V.V.V. met een heerlijke 0-3 de thee op zoeken.

Ook de tweede helft loopt uitstekend

G.V.V.V. kwam uitstekend uit de startblokken in de tweede helft en creëerde kans op kans in de eerste 5 minuten na rust. Kansen voor Appie, Rafi, Delano en Elise belandden vaak net naast het doel, of de keeper was een sta in de weg. Helemaal uit het niets viel toch de 1-3. Tot drie keer toe over de bal niet goed wegwerken, zorgde ervoor dat de bal uit de kluts voor de spits van Kampong terecht kwam. Met dit buitenkansje wist hij wel raad en schoot al glijend de bal laag en hard onder Cleon door 1-3. G.V.V.V. raakte geen moment in paniek en nog geen 3 minuten later stuurde Julian Rafi de diepte in. Rafi was sneller dan zijn tegenstander en 1 op 1 met de doelman schoot hij de bal keihard tegen de touwen 1-4. G.V.V.V. bleef aanvallen en jagen op meer doelpunten. 1 van deze aanvallen bracht de bal op de punt zestien bij Delano. Delano vond met een kleine voetbeweging de geheel vrijstaande Appie. Onze magistrale linkspoot schoot onberispelijk binnen 1-5.

Voorsprong wordt uitgebouwd

In de 50ste minuut stuurde Julian vanuit een vrije trap Rafi in de diepte. Rafi snelde alleen op de uitgekomen doelman af en zoals vanouds lobde hij de bal weer over de doelman heen 1-6. Nauwelijks bekomen van deze prachtige goal, volgde de volgende beauty. Op de rand 16 zag Rafi met een heerlijke pass Appie vrijstaan binnen het 5-meter gebied. Appie besloot de bal met zijn wreef heerlijk tegen de touwen te schieten, een juweeltje 1-7. Een onnodig weggegeven vrije trap op ca. 20 meter van het doel van Cleon leverde een kans op voor Kampong. Dit buitenkansje werd prachtig binnen gekruld door Kampong 2-7. Twee minuten voor tijd stuurde Quinten Finn de diepte in. Finn normaliter verdediger mocht de laatste 15 minuten invallen als spits. Finn ging 1 op 1 richting de doelman en schoot de bal bikkelhard hard en hoog over de keeper van Kampong heen 2-8. Kort na de 2-8 floot de scheidsrechter af en boekte G.V.V.V. alweer de 6de overwinning op een rij in de competitie.

De aanvoerdersband wisselt van speler

Een leuk moment was 8 minuten voor tijd toen aanvoerder Rafi werd gewisseld voor Noah. Rafi deed met plezier de aanvoerdersband om de armen van de trotse Noah. Waar eerder dit seizoen Rafi nog weleens teleurgesteld was met zijn wissel, was er nu een grote glimlach te zien op het gezicht van Rafi. Heel G.V.V.V. hoopt dat hij zijn contract weer met een jaar verlengd bij G.V.V.V. Dit is zeker het advies van de teammanager van G.V.V.V. Nog 1 jaar GVVV en dan zullen de echte topclubs uit Nederland aankloppen voor onze nieuwe Xavi Simons. 

De verdediging verdient ook wederom complimenten. Noah, Sam, Sil, Julian, Vince en Finn top gedaan. Vince maakte zijn debuut vanuit de JO13-2 en deed dat verdienstelijk.

Tot slot extra knap was het dat Appie en Rafi, ondanks de Ramadan, maar lieft 7 van de 8 doelpunten voor hun rekening namen. Niet Redbull maar Ramadan geeft G.V.V.V. JO13-1 vleugels.

Oefenwedstrijd tegen NEC en vervolg competitie

G.V.V.V. JO13-1 zal de competitie hervatten op zaterdagochtend 30 maart uit tegen Woudenberg JO13-1. Woensdagavond 20 maart zal G.V.V.V. JO13-1 aantreden in Nijmegen tegen NEC 012 en zaterdagochtend 23 maart treedt de JO13-1 aan op de blauwe zijde van Panhuis tegen VVZ’49 JO13-1. Kortom een lekker voetbalprogramma voor onze blauwe trots.


Kampong JO13-2 – G.V.V.V. JO13-1: 2 – 8

Doelpuntenmakers: 4 x Appie, 3 x Rafi en 1 x Finn

Toeschouwers: 74

Ander nieuws

Ajax Camp bij G.V.V.V. in volle gang

Opleiding | 16 juli 2024
Lees meer

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer