JO13-1 heeft weinig moeite met ongeslagen leeftijdsgenoten Roda’46

  • Wedstrijdverslagen

Zaterdagochtend 9 maart stond de competitiewedstrijd tussen de JO13-1 en Roda’46 JO13-2 op het programma. JO13-1 nog steeds zonder puntenverlies was de grote favoriet voor dit duel.

Het was al de derde keer dit seizoen dat deze twee teams elkaar troffen. Op zaterdagochtend 19 augustus, na een intensieve trainingsweek destijds, werd er op Panhuis geoefend tegen Roda’46 en won G.V.V.V. nipt met 4-3. 18 november jl. kwamen de teams elkaar voor het eerst tegen in competitieverband, wederom op Panhuis. G.V.V.V. won toen enigszins moeizaam met 3-1. In de tweede helft waren de jongelingen van Roda’46 destijds de betere ploeg.

hernieuwde kennismaking

Op een prachtige zonovergoten zaterdagochtend 9 maart, wederom op Panhuis, kwamen deze teams elkaar dus weer tegen. Veld 2 lag er fantastisch bij, een heerlijk zonnetje, lekker voetbalweer voor onze blauwe trots.

Om exact 10.15 uur werd er afgetrapt. Verrassend in de opstelling was dat onze linksbenige parel Appie op de bank moest plaatsnemen. Het mediateam stond Appie kort voor de start van de warming up te woord, om zijn reactie hierop te polsen (zie ingestuurde video). Zijn lach sprak boekdelen. 

Het was al snel duidelijk dat de intentie was van G.V.V.V. om volop druk vooruit te zetten. In de beginfase speelde Roda’46 zich daar er nog een paar keer aardig onder uit, mede doordat G.V.V.V. niet goed stond en niet in de duels kwam, maar na een minuut of tien kreeg G.V.V.V. de volledige controle over de wedstrijd. Met name aan de rechterzijde was het Rafi, welke voor de verdedigers van Roda’46 een ware plaag was. Na tien minuten passeerde Rafi zijn verdediger, gaf de bal hoog voor en “interim” spits Finn Jansen leek de bal met zijn punt binnen te tikken, echter de keeper van Roda’46 reageerde goed en pakte de bal alsnog klemvast. Niet veel later kreeg G.V.V.V. een vrije trap op links. Delano legde de bal neer rond het 5 meter gebied en wederom was Finn Jansen dichtbij de openingstreffer, nu belandde de bal op de paal en kon deze alsnog door de verdedigers van Roda’46 worden weggewerkt.

Wachten op een doelpunt

G.V.V.V. bleef de druk erop houden en Roda’46 kwam de middellijn niet meer over. Ook op links werden er door de tandems Jayden/Quinten/Delano enkele fraaie combinaties op de mat gelegd. De achterhoede vandaag bestaande uit de namen Sam (aanvoerder), Jayden, Sil, Julian en Noah hadden de hele wedstrijd geen enkel probleem met de spitsen van Roda’46 en Roda’46 kwam in 60 minuten voetbal tot geen enkele kans / mogelijkheid. Ondanks dat G.V.V.V. heer en meester was, moest het in grote aantal aanwezige publiek, tot de 15de minuut wachten voordat ook zij voor het eerst konden juichen. Er hangen camera’s op veld 2, want oh wat was de 1-0 een doelpunt van wereldklasse van Rafi. Hij werd door Noah aangespeeld op de rand van het zestienmetergebied en met een onnavolgbare pirouette passeerde hij de linkerverdediger en schoot hard en laag de bal tegen de touwen 1-0. Ook na de 1-0 was G.V.V.V. heer en meester en was het wachten op de 2-0.

Een prachtige individuele actie van Noah op rechts, passeerde 4-5 spelers en bereikte daarmee op wilskracht het zestienmetergebied. Binnen datzelfde zestienmetergebied viel de verdediger van Roda’46 met zijn hand op de bal en hierdoor besloot de scheidsrechter G.V.V.V. een penalty toe te kennen. Rafi ging achter de bal staan, maakte een paar onnodige hupjes en sprongetjes en schoot uiteindelijk de bal zwak in, waardoor de keeper de penalty kon pareren. Niet getreurd want slechts enkele minuten later volgde alsnog de 2-0. Delano kreeg de bal op de linkerzijde van het middenveld, draaide naar binnen en schoot van ca. 30 meter de bal hard en hoog over de doelman heen, 2-0. Een weergaloos doelpunt. De blauwe supporters, welke aanwezig waren in de kantine en langs het veld klapten van genot. Na de 2-0 creëerde G.V.V.V. nog enkele mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft. Zo ging GVVV rusten met een dik verdiende 2-0 voorsprong.

Uitstekende start tweede helft

G.V.V.V. startte de tweede helft uitstekend en met name de linkerzijde met Sil, Quinten en Jayden legden enkele mooie aanvallen op de mat. G.V.V.V. creëerde enkele grote kansen. Jayden kreeg de grootste op ca. 3 meter van de goal, jammer genoeg lukte het hem net niet om de bal binnen te koppen. Appie had net zoals vorige week de pech aan zijn zijde. Appie raakte vandaag 1 x de lat en 1 x de paal. De balverliefde Appie had enkele mooie acties, maar dreef deze soms net te ver door, waardoor er ook regelmatig onnodig balverlies ontstond. Mede doordat Elise, Khalil en de gehele achterhoede scherp waren, kwam G.V.V.V. telkens snel weer terug in balbezit. 

Misschien wel 1 van de mooiste acties deze ochtend kwam van Quinten. Met een weergaloze crosspass met zijn wreef stuurde hij Jayden de diepte in. Deze traptechniek had alles, souplesse, de perfecte techniek, de juiste snelheid, gewoonweg voor iedereen in en buiten het veld genieten. Helaas leverde deze aanval geen kans op voor G.V.V.V., maar de manier waarop deze pass werd gegeven toont een speler met enorm veel talent.

Tegendoelpunt

Een spaarzame aanval over links van Roda’46 leverde zowaar een corner op. Deze bal werd eenvoudig door G.V.V.V. verdedigd, G.V.V.V. leek zelfs een counter in gang te zetten, ware het niet dat slordig balverlies, ervoor zorgde dat de middenvelder van Roda’46 niet nadacht en de bal van ca. 25 meter prachtig hard en hoog over de kansloze doelman Cleon schoot. Doelpunt nummer drie van vandaag, welke er een was om in te lijsten. Helemaal uit het niets kwam Roda’46 in de 45ste minuut terug in de wedstrijd, 2-1.

G.V.V.V. raakte niet in paniek en bleef zoals de hele wedstrijd de overhand houden. In de 50ste minuut schatte Quinten een uittrap van de doelman op zijn verdediger goed in, hij kwam voor zijn tegenstander, legde de bal breed op de goed meegelopen Khalil. Khalil schoof de bal hard en laag geplaatst in de hoek en liet de keeper van Roda’46 volledig kansloos, 3-1. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist. Na de 3-1 volgden er nog schietkansen voor Delano, Rafi, Appie, Jayden en Elise, echter het net zou niet meer bollen. Zo floot de scheidsrechter na 64 minuten af en won de JO13-1 met speels gemak van Roda’46 JO13-2, eindstand 3-1.

Volgende wedstrijd

Volgende week zaterdagochtend 16 maart zal de JO13-1 afreizen naar Kampong JO13-2. De aftrap staat gepland om 10.15 uur bij Kampong in Utrecht.


G.V.V.V. JO13-1 – Roda’46 JO13-2: 3 – 1

Doelpuntenmakers: 1 x Rafi, 1 x Delano en 1 x Khalil

Toeschouwers: 71

Met blauwe groeten,

Stefan van de Bovenkamp

Teammanager G.V.V.V. JO13-1.

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer