G.V.V.V. JO13-1 vergeet de verdubbelaar in te zetten!

  • Opleiding
  • Wedstrijdverslagen

Op zaterdagochtend 2 maart stond de competitiewedstrijd tussen Sporting’70 JO13-1 uit Utrecht en G.V.V.V. JO13-1 op het programma. Sporting’70 wachttte nog altijd op het eerste punt in deze competitie en G.V.V.V. wilde de ongeslagen reeks voortzetten. G.V.V.V. won immers de eerste drie competitiewedstrijden van deze “nieuwe” competitie.

G.V.V.V. de grote favoriet tegen Sporting ’70

De aftrap stond gepland om 8.45 uur op het “hele smalle” hoofdveld van Sporting’70. Sporting’70 beschikt over een prachtig complex + een mooie kantine. Het kunstgras was enigszins verouderd en leek soms een beetje op een hockeyveld. Dus bij een eventuele valpartij / sliding kon je alvast 1 ding vaststellen dat de knie of het achterwerk beschadigd zou zijn. G.V.V.V. was de grote favoriet in dit duel en bij Unibet kregen de blauwhemden slechts een 1,09 quotering bij een eventuele winst.

Om exact 8.45uur werd er afgetrapt. Wat velen al verwachtte, was het direct eenrichtingsverkeer richting het doel van Sporting’70. G.V.V.V. zette Sporting’70 op de eigen helft vast en daar kwam Sporting’70 ook niet meer vanaf. Het regende kansen en mogelijkheden voor G.V.V.V., welke zich in een rap tempo opvolgden. Echter telkens stond het vizier niet op scherp, was de eindpass net niet goed, lag er een verdediger voor of pareerde de keeper een poging van G.V.V.V. Al stilletjes begon de technische staf zich af te vragen, “het wordt toch niet zo’n dag”, waarop de bal maar niet goed wil vallen. Na 15 minuten kreeg Sporting’70 een vrije trap toegekend. Is dit dan het moment waarop de 1-0 voor Sporting’70 zou vallen, tegen alle verhoudingen in. Nee hoor, deze vrije trap werd een eenvoudige prooi voor Cleon. Na 20 minuten werd de ban dan eindelijk gebroken. Elise legde de bal op ca. 18 meter van het doel breed op Delano. Delano legde de bal voor zijn rechtervoet en krulde de bal hoog over de keeper en zo kwam G.V.V.V. dik verdiend op een 0-1 voorsprong.

G.V.V.V. bleef kansen creëren, maar met name Appie had het geluk niet aan zijn zijde. Telkens viel de bal net verkeerd om een doelpunt te maken. In de 27ste minuut viel een steekbal van Quinten achter de verdediging, de goed uitgekomen keeper van Sporting’70 werkte de bal weg. Deze bal kwam in de voeten van Delano, welke de bal van ca. 60 meter over de keeper heen schoot en zo de 0-2 op het scorebord zette. Een prachtige goal, welke normaliter de hele wereld over zou gaan. Kort na de 0-2 floot de uitstekende leidende scheidsrechter af voor rust. Zo ging G.V.V.V. met een 0-2 voorsprong de kleedkamers in, terwijl dit een magere afspiegeling was van de krachtsverhouding tussen deze 2 ploegen.

G.V.V.V. breidt voorsprong uit

G.V.V.V. kwam nu eindelijk eens goed uit de kleedkamers. Een prachtige wisselende loopactie van de aanvallers, zorgde ervoor dat Appie Quinten op links kon wegsteken. Quinten bereikte met een splijtende pass vanaf links, de vrijstaande Rafi bij de tweede paal. Rafi had de bal direct onder controle en schoot prachtig hard en laag de 0-3 tegen de touwen. Een aanvalsopzet uit het boekje. Sporting’70 bood in de tweede helft iets meer weerstand, mede doordat ze de wind mee hadden, maar tot grote kansen leidde dit niet. Julian herstelde zijn eigen foutje met een prachtige sliding, ware het niet dat dit wel een aanzienlijke schaafwond opleverde. Julian maakte na een afwezigheid van 2 maanden na een onderliggende longontsteking, vervelende liesblessure dan eindelijk zijn rentree. Een ideale tegenstander om wat minuten tegen te maken. 

G.V.V.V. bleef oppermachtig, drukte dat alleen nog niet verder uit in de uitslag. In de 45ste minuut stuurde Delano met een prachtige pass Rafi in de diepte weg. Rafi kreeg een vrije doortocht richting de doelman en rondde af met een heerlijk stiftje 0-4. Vijf minuten voor tijd werd Appie weggestuurd, Appie omspeelde 1 verdediger, tikte de bal langs de uitgelopen doelman, werd door de uitgekomen doelman licht gehinderd, echter naast hem was Jayden goed meegelopen, welke de bal in het lege doel kon schuiven 0-5.

Daarna volgden er nog 2 grote kansen voor G.V.V.V. Appie schoot met links net over en Eilse schoot de bal van ca. 14 meter hoog over het doel. Kort daarna floot de scheidsrechter af en zo won G.V.V.V. heel eenvoudig bij Sporting’70 met 0-5.

De 0-5 was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen, waarbij een uitslag als 0-10 ook zomaar had gekund, zeker gezien het grote aantal kansen en mogelijkheden, welke G.V.V.V. deze ochtend creëerde in Utrecht.

Op de foto Julian van de Bovenkamp, welke na 2 maanden zijn rentree maakte bij de JO13-1.

Volgende wedstrijd

Zaterdagochtend 9 maart zal de JO13-1 thuis gaan aantreden tegen Roda’46 JO13-2. De aftrap staat gepland om 10.15 uur op de blauwe zijde van Sportpark Panhuis.

Sporting’70 JO13-1     G.V.V.V. JO13-1               0 – 5

Doelpuntenmakers: 2 x Delano, 2 x Rafi en 1 x Jayden

Toeschouwers inclusief scouts: 53

Met blauwe groeten,

Stefan van de Bovenkamp

Teammanager G.V.V.V. JO13-1

Ander nieuws

Ajax Camp bij G.V.V.V. in volle gang

Wedstrijdverslagen | 16 juli 2024
Lees meer

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Wedstrijdverslagen | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Wedstrijdverslagen | 16 juni 2024
Lees meer