Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

  • In de media

Dat G.V.V.V. zaterdagmiddag eindelijk ACV Assen had verslagen, voelde goed in het blauwe kamp erkende ook aanvoerder Barry Maguire. ‘Lekker dat wij vandaag een keer verdiend winnen’.

Op de vraag of het duel vooraf in het teken stond van de beste promovendus worden in de Betnation Divisie was volgens Barry Maguire geen sprake. “Nee, dat speelt bij ons helemaal niet. Voor ons was het vandaag belangrijk dat wij na drie nederlagen tegen ACV Assen nu een keer zouden winnen. Achteraf is het dan altijd lekker dat je wint. Lastige tegenstander, vorig jaar twee keer tegen gespeeld. Begin van dit seizoen verdiend van verloren, dus is het wel lekker dat we vandaag verdiend winnen.”

“Want verdiend vond ik het zeker. Als je de eerste helft kijkt, is het zonde dat het maar 1-0 is. Moet je zeker met 2-0 voorstaan, maak je het jezelf wat makkelijker. Uit de rust krijg je zelf een hele grote kans om de tweede te maken, dan scoren zij de 1-1. Daarna is het nog tien, vijftien minuten lastig. Als je dan de 2-1 maakt, krijgen wij uiteindelijk weer de overhand.”

‘De wil is er zeker’

Het onnodig spannend maken is een terugkerend onderdeel in het spel van G.V.V.V. Waar het aan ligt? “Dat is een hele goede. Ik denk dat wij het vaker dit seizoen hebben dat wij veel kansen creëren. Onze voorhoedespelers hebben een enorme intensiteit en wil om druk te zetten. Af en toe moet je een beetje kwaliteit of geluk hebben dat die tweede erbij valt. Maar goed, vandaag maak je er gelukkig wel drie. Dat maakt achteraf gezien dus niet veel meer uit.”

“Ik heb aan het begin van dit seizoen aangegeven dat ik in de top vijf wil spelen. Natuurlijk is dat mooi aangeven aan het begin van het seizoen, maar wel een mooie doelstelling om dat te doen. Mij gaat het vooral om de manier waarop wij dat doen. Het hoog druk zetten, de hoge intensiteit leveren en dan de kansen creëren. Misschien nog wat vaker maken, dat zal lekker zijn. Voor het publiek ook.”

‘Hopelijk kunnen wij dit bij elkaar houden’

De positie op de ranglijst is voor Maguire dan minder van belang. “De manier waarop wij spelen is voor ons belangrijk. Niet zozeer of wij derde worden of zevende. Wij hebben een hele mooie en jonge groep, waar een hoop potentie in zit. Hopelijk kunnen wij dat bij elkaar houden en dan zo hoog mogelijk eindigen.”

“ACV Assen kan inderdaad net als wij goed meekomen op dit niveau. Op basis van afgelopen wedstrijden had ik verwacht dat zij hoger druk zouden zetten. Je ziet dat veel ploegen daar moeite mee hebben. Als je dan toch je kansen kan creëren en doelpunten maakt, dan is het lekker voetballen in deze divisie.”

‘Daar geniet ik nog steeds van’

Voor zichzelf ziet hij de komende seizoenen ook zeker nog mogelijkheden om door te gaan. “Als het zo gaat en de jongens voorin en op het middenveld zo goed druk zetten, hoef ik hen alleen maar te coachen en mee te voetballen achterin. Ik ben zeker van plan om zo nog een aantal jaar mee te doen. Ik geniet er nog steeds van.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer