Goed spelend G.V.V.V. moet uiteindelijk buigen voor effectief Katwijk

  • Wedstrijdverslagen

Nummer 4 Katwijk en nummer 6 G.V.V.V. maakten er vandaag een levendige en doelpuntrijke wedstrijd van. Voor G.V.V.V. leverde het duel helaas geen punten op. Lange tijd waren de blauwen de bovenliggende partij. Vooral het eerste halfuur kreeg Katwijk geen grip op het duel. Tot de 2-2 ging het qua score mooi gelijk op, maar uiteindelijk zorgden de wisselspelers van Katwijk ervoor dat er een geflatteerde 2-4 eindstand op het scorebord verscheen.

Onder een lekker zonnetje komt G.V.V.V. erg goed uit de startblokken. Katwijk wordt overrompeld en binnen drie minuten is het al raak. Latif steekt Burgering perfect weg, zodat hij alleen voor keeper De Vries verschijnt en beheerst in de verre hoek kan afronden. Ook daarna blijft G.V.V.V. de baas op het veld. Op de eerste kans van Katwijk moesten we tot de 23e minuut wachten. Janmaat kan een goede voorzet net niet raken. Maar tot dat moment waren er legio kansen voor de blauwen om de score te verdubbelen. De Vries verkeek zich bijna op een hoge bal en tikte hem net over de lat. Burgering wordt deze keer door Vergara Berrio alleen op de keeper afgestuurd, maar laatstgenoemde wist hem tot een omweg te dwingen, waardoor het schot in het zijnet ging.

Byron Burgering schiet de 1-0 erin.

Frommelgoal Katwijk

Maar dan, in minuut 25 is het toch ineens 1-1. Een corner kan niet goed worden verwerkt en de jarige Finn Janmaat profiteert door de bal van dichtbij in het doel te frommelen. Het blijkt de opmaat te zijn voor een sterke fase van de Katwijkers, die G.V.V.V. in het restant van de eerste helft behoorlijk terugdrukken. Toch krijgt Latif voor rust nog een grote kans. Dumay combineert goed met Burgering en levert een goede voorzet af. Latif probeert van heel dichtbij te koppen, maar de bal is een fractie te hoog, waardoor hij de bovenkant van de lat raakt. Zo eindigt een erg leuke eerste helft met een redelijk terechte tussenstand, al had G.V.V.V. de meeste en de beste kansen.

Balende G.V.V.V. spelers na de 1-1 van Janmaat

Voorsprong Katwijk

Ook de tweede helft is er genoeg te beleven op het veld. De eerste kans is voor de blauwen. Vergara Berrio krijgt een goede mogelijkheid om te schieten, maar de poging eindigt langs de verkeerde kant van de paal. Ook Dumay, die zich goed heeft herpakt na zijn mindere wedstrijd van vorige week, probeert het met een verrassend laag afstandsschot, waar De Vries nog alle moeite mee heeft. G.V.V.V. krijgt dus weer kansen om op voorsprong te komen, maar het is Katwijk dat redelijk uit het niets de 1-2 scoort. Uit een counter is het weer Finn Janmaat die Van Willige de bal uit het net laat halen.

Venijn

Maar binnen twee minuten doet G.V.V.V. weer wat terug. Latif scoort beheerst uit een voorzet van Spies, dus de stand is weer gelijk. We hebben het eerste uur dus kunnen genieten van goed weer, goed voetbal van beide kanten, veel kansen en vier goals, netjes gelijk verdeeld. Maar het venijn zat in de laatste 20 minuten. Eerst is er een hele grote kans voor Burgering om zijn tweede van de middag te maken. Hij ontvangt de bal aan de linkerkant, trekt naar binnen, dreigt twee keer en schiet richting rechterbovenhoek. Een bijna onhoudbare bal, maar De Vries weet hem heel knap uit de hoek te krijgen. En zoals het in deze wedstrijd past, ligt de bal er even later aan de andere kant in. Jaymillio Pinas staat nog geen minuut in het veld en krijgt iets teveel vrijheid. Bij zijn eerste balcontact schiet hij de 2-3 achter Van Willige.

De spelers vieren de 2-2.

Het slot erop

Een klein kwartier voor tijd krijgt G.V.V.V. dé kans om weer gelijk te komen. Vergara Berrio soleert de zestien in en wordt geblockt door Doesburg. Behalve dat hij zich daarmee blesseert en gewisseld moet worden, kost het Katwijk een penalty. Berrio legt zelf aan, maar schiet te zacht, waardoor De Vries als winnaar uit de strijd komt. Het blijft dus 2-3. Vijf minuten voor tijd gooit een andere wisselspeler van Katwijk het slot op de wedstrijd. Het is Danny Bakker die een voorzet vanaf de rechterkant van dichtbij binnen schiet. Zo eindigt de wedstrijd in een 2-4 nederlaag voor de blauwen, die toch echt een goede wedstrijd op de mat legden.

Teleurstelling na de 2-4 van Danny Bakker.

G.V.V.V. – v.v. Katwijk 2-4 (1-1)

Scoreverloop: 3. Byron Burgering 1-0, 25. Finn Janmaat 1-1, 56. Finn Janmaat 1-2, 58. Ilias Latif 2-2, 70. Jaymillio Pinas 2-3, 85. Danny Bakker 2-4.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun (90. Daniel Obinna Osuji), Barry Maguire, Joeri Potjes ©, Mart de Jong (83. Leroy George), Quiermo Dumay, Ilias Latif (80. Quincy Veenhof), Byron Burgering, Genrich Sillé, Jonathan Vergara Berrio, Justin Spies (80. Danny de Leeuw).

Opstelling v.v. Katwijk: Mark de Vries (k), Joey Ravensbergen, Robbert Susan ©, Paul Kok (69. Danny Bakker), Rick van der Meer, Ruben Doesburg (80. Matthijs Hardijk), Robin Schulte (69. Jaymillio Pinas), Des Kunst, Bart Sinteur, Levi Bouwense (58. Ruben Kiers), Finn Janmaat.

Gele kaarten: 40. Barry Maguire (G.V.V.V.), 63. Paul Kok, 79. Des Kunst (v.v. Katwijk).
Rode kaart: 79. Patrick Heijmans (Assistent trainer v.v. Katwijk)

Scheidsrechter: K. Puts
Toeschouwers: 800

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer