G.V.V.V. JO8-2 flikt het opnieuw en wordt ook in fase 3 kampioen

  • Opleiding
  • Wedstrijdverslagen

De successen van de JO8-2 zijn dit seizoen niet bij te houden. De twee rasechte blauwen trainers Michael van der Poel en Marius van Beek hebben een groot deel van deze selectie al een tweetal seizoenen onder hun hoede.

De kern van de JO8-2 bestaande uit Stijn, Kian, Noah, Ravi, Jayden en Joel werden dit seizoen versterkt met Armin en Liam.

JO8-2 laat elke tegenstander beven

Wekelijks wordt er met veel intensiteit getraind op de dinsdag- en donderdagavond, onder het toeziend oog van velen ouders, opa’s, oma’s, vrienden en kennissen. Zelden dat er een training wordt overgeslagen door 1 van de spelers. Het verbaast dan ook niemand, dat deze groep al sinds de start van het seizoen in september 2023 tot en met 16 maart jl., nog steeds ongeslagen is en al 2 titels op grote wijze binnen sleepte. Deze titels werden binnen gehaald door de tegenstanders vaak met grote uitslagen te verpulveren. De JO8-2 liet elke tegenstander beven, zowel op het vertrouwde Panhuis als ver daarbuiten.

De kampioenswedstrijd

Zaterdagochtend 16 maart kon de JO8-2 het derde achtereenvolgende kampioenschap binnen slepen op de blauwe zijde van Panhuis. De voorbereidingen tijdens de trainingsweek beloofden veel goeds en zo konden de trainers met vertrouwen de wedstrijd van zaterdagochtend 16 maart jl. tegemoet zien. De tegenstander waartegen het diende te gebeuren was de Merino’s JO8-1.

Na een korte voorbespreking, volgde de warming-up en werd er om 8.30 uur afgetrapt op de blauwe zijde van Panhuis. De wedstrijd stond onder leiding van een grote naam namelijk Jeroen Verhaaf. De oud-speler van G.V.V.V., tegenwoordig actief als politie agent en scheidsrechter, kreeg deze beladen wedstrijd toegewezen vanuit G.V.V.V. Deze ervaren scheidsrechter floot een foutloze wedstrijd en kon meegenieten van een waar doelpuntenfestijn.

G.V.V.V. JO8-2 nam direct het initiatief in de wedstrijd en al binnen twee minuten zette Ravi G.V.V.V. JO8-2 op een 1-0 voorsprong. Direct na de 1-0 volgde er een heerlijke voorzet van Kian, welke beheerst werd binnengeschoten door Armin en de 2-0 was een feit. Vanaf de aftrap leverde de Merino’s de bal direct weer in bij G.V.V.V. en Noah besloot van grote afstand te schieten. Het schot vloog prachtig over de doelman van de Merino’s heen, wat een heerlijke 3-0. Na 10 minuten floot de leidsman voor de eerste pauze en leidde G.V.V.V. al met 5-1. De ouders, opa’s, oma’s, vrienden en kennissen konden zich al op gaan maken voor een groot volksfeest. De Merino’s kwam in de tweede periode al snel op 5-2, maar een mooie combinatie tussen Ravi en Jayden zorgde ervoor dat Noah met een bekeken afstandsschot de marge weer naar vier bracht 6-2. De VAR greep niet in na een dubieuze handsbal van Ravi en zo kreeg de Merino’s een penalty toegekend. De Merino’s faalde niet 6-3.

De trainers zagen dat er een verslapping optrad binnen het team en in de 3de pauze, spraken ze de blauwe telgen positief hierop aan. Deze “lichte” donderspeech deed wonderen. G.V.V.V. kwam herboren uit de break en al snel zorgde Kian voor de 7-3. Merino’s gaf niet op en kwam terug tot 7-4. Wederom reageerde de JO8-2 uitstekend en was het Ravi welke eenvoudig de 8-4 op het scorebord zette. De vechtmachine Merino’s gaf niet op en 2 minuten voor tijd werd het 8-5. Het slotakkoord was toch weer voor G.V.V.V. en zo eindigde de wedstrijd in een eenvoudige overwinning voor de JO8-2. De Merino’s werd uiteindelijk eenvoudig opzij gezet met een einduitslag van 9-5. 

En nu tijd voor een feestje!

Na het laatste fluitsignaal brak er een waar volksfeest uit op het veld. De beide trainers waren beiden zichtbaar geëmotioneerd. Het was ze wederom gelukt om het kampioenschap binnen te slepen. Ze kunnen de eerste trainers worden welke binnen 1 seizoen vier keer het kampioenschap weten binnen te slepen. Een heerlijke start voor deze twee toptrainers in wording. 

Wij feliciteren de JO8-2 met het binnenhalen van het 3de kampioenschap dit seizoen.

Met blauwe groeten,

Perschef JO8-2 Joyce van der Poel en trainer Michael van der Poel

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

Jesse van Leeuwen is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen FC Lisse

Wedstrijdverslagen | 04 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer