G.V.V.V. kan weer lachen en verslaat rivaal ACV Assen

G.V.V.V. 3
ACV Assen 1
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft eindelijk een overwinning weten te boeken op rivaal ACV. We mogen ACV zo noemen omdat G.V.V.V. vorig seizoen vooral met hen streed om het kampioenschap in de derde divisie en dit seizoen om een plaats in de subtop, laten we zeggen plaats vijf. En die strijd werd natuurlijk vooral op zijn heetst als de ploegen tegen elkaar speelden. Daarbij trok ACV steeds aan het langste eind. Vorig jaar verloor G.V.V.V. uit en thuis met 2-1, Dit seizoen ging het in de uitwedstrijd zelfs met 3-0 onderuit. Nu was er dan eindelijk de revanche en werd het 3-1 voor de blauwen.

Wie de voorbeschouwing van de thuiswedstrijd tegen ACV heeft gelezen, weet dat de webredactieleden elke week weer met een schuin oog naar de stand bij ACV kijken. De ene keer levert het een grijns op, de andere keer kijken we minder blij. Maar vandaag was de grijns er weer. En daarvoor hoefden we dit keer niet op onze telefoon, maar vanuit het commentaarhokje naar het hoofdveld van het Panhuis te kijken. En wat we zich daar zagen ontvouwen leverde meer dan genoeg redenen op om blij van te worden.

Blessure De Leeuw

De blauwen traden aan voor de strijd zonder de geblesseerde Danny de Leeuw, die zoals het ernaar uitziet enkele weken zal moeten toekijken. De mannen van Gery Vink gaan vanaf de aftrap voortvarend van start. Al in de tweede minuut heeft Quiermo Dumay een goede kans om de score te openen met een afstandsschot. Keeper Ramon Nijland duikt goed naar de hoek en weet de bal naast de paal te werken. Vooral aan het begin van de eerste helft heeft de stevige wind, die in de lengterichting over het veld waait invloed op het spel. G.V.V.V. krijgt kort na elkaar twee corners te nemen, die allebei over de achterlijn waaien.

Veenhof plaag voor ACV

ACV wordt goed vastgezet, G.V.V.V. houdt de druk er vol op. Al in de vijftiende minuut is het prijs. Quincy Veenhof had weer eens een basisplaats ten koste van Jonathan Vergara Berrio en was overal op het veld te vinden. Zowel aanvallend als verdedigend was hij een plaag voor de Assenaren. Veenhof ontving de bal op een meter of 22 van Genrich Sillé, legde de bal goed en besloot maar eens uit te halen. De bal ging laag en met een klein stuitje richting de rechterhoek. Deze keer was Nijland te laat en lag de bal erin.

Quincy Veenhof viert de 1-0.

Frustratie bij ACV

De rest van de eerste helft bleef het spelbeeld lange tijd hetzelfde. G.V.V.V. creëerde kansen, bij ACV bleven die uit. Ook het duo Burgering/Sillé maakte de spelers van ACV keer op keer het leven zuur. In de 24e minuut had Sillé bijna kunnen scoren uit een goede voorzet van Burgering, maar hij was net een stapje te laat om te kunnen schieten. De frustratie bij ACV nam toe, omdat men geen vat op G.V.V.V. kreeg. Tekenend was de donkergele kaart voor Freddy Quispel, die in de buurt van de middellijn zag dat Genrich Sillé er alleen met de bal vandoor dreigde te gaan en besloot de noodrem te gebruiken. Een kleine tien minuten voor rust had Veenhof zijn tweede doelpunt kunnen maken na een prachtige aanval. Justin Spies wist met een crosspass Burgering aan de linkerkant te bereiken. Die trok de bal terug en kwam voor de voeten van Veenhof, die hard uithaalde. Zijn inzet werd helaas geblockt door een verdediger.

Gelijkmaker Spijkerman

De laatste tien minuten voor rust leek ACV wat meer uit haar schulp te kruipen en speelde wat meer op de helft van de thuisploeg. Toch bleef de eerste helft zonder kansen voor de gasten uit Assen. De tweede helft kende een vliegende start, waarin in een rap tempo van alles gebeurde. Vanaf de aftrap kreeg G.V.V.V. meteen alweer een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Sillé bediende Burgering met een goede crosspass, waardoor hij een vrije schietkans kreeg. Het goede schot in de korte hoek ging hard tegen de paal. Door een omzetting van ACV had G.V.V.V. de organisatie bij de eerstvolgende ACV aanval niet op orde. Daardoor kon Boy Spijkerman aan de rechterkant via een steekpass van Van Dijken ineens vrij voor Ruben van Kouwen opduiken en de gelijkmaker tegen het net schieten.

2-1 Burgering

Na de 1-1 golft het spel op en neer, met kansen over en weer. Spijkerman schiet voor ACV net voorlangs, Spies doet even later hetzelfde. Dan is het weer ACV met Quispel, die gevaarlijk uithaalt maar net over schiet. Maar geleidelijk neemt G.V.V.V. het heft weer in handen en dat betaalt zich in de 67e minuut uit. Nadat Nijland moet lossen op een schot van Burgering en de rebound wordt gemist door Latif, is het nu wel raak. Dumay geeft de bal goed mee aan Burgering, die tussen twee man door naar binnentrekt en daarna in de verre hoek raak schiet. Geen typische ‘Burgering-goal’, maar wel een mooie!

Deze twee ACV spelers weten nu nog niet dat ze Burgering over 1 seconde op de rug zullen kijken…

Rood Sillah

Tien minuten later is de buit binnen voor G.V.V.V., als Nijland weer een schot van Burgering weet te keren, maar moet lossen. Burgering kriijgt de bal daardoor terug en zet voor richting Spies, die de bal alleen maar een laatste zetje hoeft te geven en het scorebord kan naar 3-1. De wedstrijd is dan wel gespeeld. Mart de Jong haalt nog wel een inzet van Nande Wielink bij een corner van ACV van de lijn. ACV moet de laatste 4 minuten met tien man uitspelen, nadat Ibrahim Sillah zijn tweede gele kaart in ontvangst moest nemen. Justin Spies is dan gewisseld voor Giel Slijkhuis, normaliter speler van O23, die daarmee zijn debuut maakte in het eerste elftal.

Justin Spies met de 3-1.

 

Debutant Giel Slijkhuis.

Hiermee mogen we dus spreken van een revanche van G.V.V.V., niet alleen vanwege de zeperd van vorige week tegen Excelsior Maassluis, maar het werd ook wel tijd om nu wel van deze zeer sterke tegenstander te winnen. Ook het publiek werd prima vermaakt met een zeer levendig duel tussen twee goede elftallen. Ook werden goede zaken gedaan in de competitie, de blauwen stegen door deze driepunter twee plaatsen en staan nu weer verdiend en verdienstelijk op de zesde plaats.


G.V.V.V. – ACV 3-1 (1-0)
Scoreverloop: 15. Quincy Veenhof 1-0, 47. Boy Spijkerman 1-1, 67. Byron Burgering 2-1, 78. Justin Spies 3-1.

Opstelling G.V.V.V.: Ruben van Kouwen (k), Tariq Dilrosun, Mitch Willems (73. Joeri Potjes), Barry Maguire ©, Mart de Jong, Quiermo Dumay, Ilias Latif (88. Leroy George), Quincy Veenhof (73. Jonathan Vergara Berrio), Byron Burgering, Genrich Sillé, Justin Spies (88. Giel Slijkhuis).

Opstelling ACV: Ramon Nijland (k), Nande Wielink ©, Luka Prljic © (81. Rick Boyer), Gijs Jasper (46. Pascal Huser), Freddy Quispel (60. Lars Dijk), Giovanni Zwikstra, Tapmahoe Sopacua (46. Jaap van Dijken), Ibrahim Sillah, Arnoud Bentum (76. Niels Grevink), Boy Spijkerman, Karim Bannani.

Gele kaarten: 10. Nande Wielink, 30. Freddy Quispel, 77. Ibrahim Sillah (ACV).

Rood: 89. Ibrahim Sillah (2x geel).

Scheidsrechter: P.T. van Veelen (Hardinxveld-Giessendam)
Toeschouwers: 700

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: © Stefan Koops