G.V.V.V. trekt zege over de streep na lastig treffen tegen HHC Hardenberg

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft vanmiddag de lastige uitwedstrijd bij HHC Hardenberg winnend weten af te sluiten. Want er stond tot nu toe slechts één winstpartij op De Boshoek achter de naam van Veense blauwhemden. Door die ‘historische’ winst nestelen aanvoerder Maguire c.s. zich vaster in de subtop. 

Na het uitstekende resultaat tegen ACV Assen was Gery Vink zaterdagmiddag met dezelfde wedstrijdselectie afgereisd naar de oostelijke kant van het land, waar het treffen met HHC Hardenberg op de rol stond. De oefenmeester had in zijn basiself geen aanpassingen gedaan en dus startte Quincy Veenhof wederom op het middenveld.

Mart de Jong speelde een puike partij op het middenveld.

Op de natuurgrasmat begon G.V.V.V. ijzersterk aan de wedstrijd en kreeg het, nadat Byron Burgering al vroeg een waarschuwingsschot had afgeleverd, na twaalf minuten een grote kans om de voorsprong te grijpen. De vanmiddag zeer balvaste Ilias Latif zag in een oogwenk Justin Spies diepgaan en de dieptepass die de spits verstuurde was precies op maat en met de juiste snelheid waardoor Spies één op één verscheen voor sluitpost Maats. Voor het doel wilde hij de bal daar over de doelman heen liften. Maar helaas voor Spies had de goalie een prima reflex in huis waardoor een vroege openingstreffer teloor ging.

Foutloos

In de fase daarna vielen echt grote kansen niet te noteren, maar was G.V.V.V. nog steeds wel bovenliggend en nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Het dichtst daarbij was Quincy Veenhof na een kleine twintig minuten spelen. Vanaf de rand van ‘the box’ liet hij een schot van zijn voet vertrekken dat zeker binnen het doelvlak was beland, maar door een grote teen van een HHC verdediger bleef er alleen een hoekschop over. Aan de andere kant werd een klein slippertje van Quiermo Dumay niet afgestraft, want het schot van Reinders ging ruim over. Het duurde uiteindelijk ruim een halfuur voordat het behoorlijke veldoverwicht van de gasten ook een daadwerkelijk in daden kon worden omgezet met een doelpunt. Quincy Veenhof veroverde de bal knap op het middenveld en had al gezien dat hij op de linkerflank Byron Burgering kon inspelen. De flankspeler leek op weg om zelf de score te openen, maar was niet zelfzuchtig en zag dat Ilias Latif er in het midden veel beter voor stond en gaf de bal in de voeten van de topscorer, die foutloos in de verre hoek afrondde: 0-1.
Het was goal nummer elf voor Latif en Burgering zette de negende assist daarmee achter zijn naam.

Aan rechterkant de aangever Byron Burgering en de afmaker Ilias Latif.

Om zeep

Op slag van rust kreeg G.V.V.V. nog een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen, wat zeker gezien het overwicht en de dominantie niet onverdiend zou zijn geweest. Maar toen die kans verloren ging kon HHC Hardenberg in de omschakeling maar zo de gelijkmaker tegen de touwen schieten om vervolgens de blauwhemden toch met een kater de kleedkamer in te sturen. Tot opluchting van de vele aanwezige blauwe fans, die er een compleet dagje uit van hadden gemaakt, werd die mogelijkheid om zeep geholpen en dus veranderde er aan de 0-1 ruststand niets meer.

Veel gelijkwaardiger

Zoals te verwachten viel, want de thuisploeg had in het eerste bedrijf nauwelijks iets laten zien van de mogelijkheden die de ploeg wel degelijk in huis heeft, werd het tweede bedrijf een veel gelijkwaardiger wedstrijd. Met twee ongewijzigde ploegen was het toch G.V.V.V. dat de eerste kans kreeg. Een mooie solo van Spies bezorgde Latif een schietkans, maar uit een moeilijke hoek schoot de spits over. HHC Hardenberg kreeg na een goed uur spelen meer grip op de wedstrijd en drong G.V.V.V. verder terug op eigen helft. Dit leidde tot een levensgrote kans toen goalie Ruben van Kouwen gepasseerd werd op de achterlijn door Reinders. Die op zijn beurt teruglegde op Strijker die ferm uithaalde. Met ziel en zaligheid gooide Quiermo Dumay zich er echter nog voor, waardoor de voorsprong op het scorebord bleef staan. Die had twee minuten later uitgebreid kunnen worden door Genrich Sillé, de meest ongelukkige man van de dag op het persoonlijke vlak, want hij had in het verdere verloop van het duel minstens tweemaal een 100% kans om zijn doelproductie van zeven stuks te verhogen. Nu deed de vleugelflitser het wel goed, op snelheid doorkomen naar binnen draaien en schieten. Maar jammer genoeg was zijn precisieschot net niet hard genoeg om de minst gepasseerde doelman van de Tweede Divisie, Jorick Maats te verontrusten.

Justin Spies, in een gevecht om de bal met Matias Jones, was alom aanwezig.

HHC Hardenberg bleef de druk op de ketel houden om de achterstand ongedaan te maken. Het was vooral verdediger Danny Bouws die verscheidene schietkansen kreeg maar gelukkig voor de Veenendalers het vizier niet erg op scherp had staan. Dat was ook het geval bij ploegmaat Thomas Reinders, toen de vaak plaaggeest voor G.V.V.V. zijnde Rob van der Leij met zijn goals, prima koppend teruglegde op Reinders. Maar ook hij dacht een rugbydoel voor zich te hebben.

Counters

Nadat de ploeg van coach Vink via een paar messcherpe counters van Sillé en Burgering de voorsprong niet hadden kunnen vergroten en daarmee het slot op deur gooien, werd het in de laatste tien minuten van het duel een kwestie van pompen of verzuipen voor de Oranjehemden. Dit leverde wel een paar hachelijke situaties op voor het doel van de Veenendalers, waarbij juist op tijd werd geblokt of kon worden weggewerkt. Maar 100% kansen voor HHC waren niet aan de orde. Sterker nog, er onstonden in de slotfase en de vijf minuten extra tijd vanwege alle wissels aan beide zijden, nog drie levensgrote kansen om het pleit definitief  te beslechten. Maar alle drie waren niet besteed aan Leroy George, Byron Burgering en Genrich Sillé die ze samen als trio voorop ook zelf creëerden. Vooral Sillé kon zich wel de haren uit het hoofd trekken toen hij op aangeven van George in de slotminuut vanaf een meter of zeven geheel vrijstaand ruim over het doel schoot.
Maar een mooie troost voor de nimmer aflatende jongeling, die zich ook niet laat ontmoedigen als het een paar keer mis gaat en het telkens blijft proberen en ook altijd zijn nodige verdedigende werk doet, is het feit dat er drie paaseieren in de mand konden worden bijgestopt en dat de zogenaamde angstgegner werd verslagen.

Voldoening

Het maakte voor het wedstrijdverloop niet meer uit, want na vijf minuten blessuretijd klonk het laatste fluitsignaal, van de uitstekende leidende referee Joshua Kuipers die het duel uitstekend aanvoelde, van de wedstrijd en had onze hoofdmacht dankzij een knappe teamprestatie de zege over de streep getrokken en verliet het als vijfde op de ranglijst Hardenberg. Een uitstekend resultaat, waardoor met vertrouwen kan worden toegewerkt naar de volgende wedstrijd volgende week zaterdag: thuis tegen FC Lisse, aanvang 14.30 uur.


HHC Hardenberg – G.V.V.V. 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 35. Ilias Latif 0-1

Opstelling HHC Hardenberg: Jorick Maats (k.), Finn Berends (67. Kay Wissink), Serge Fatima, Thom Olde Weghuis, Rob van der Leij ©, Jesper Drost © (67. Thijmen de Lange), Stein Strijker (67. Matias Jones), Jakub Brzezowski, Danny Bouws, Noah ten Brinke (85. Sander Egbers), Thomas Reinders.

Opstelling G.V.V.V. : Ruben van Kouwen (k.), Tariq Dilrosun (80. Taoufik Adnane), Mitch Willems, Barry Maguire ©, Quiermo Dumay, Justin Spies (90. Pim ten Have), Mart de Jong (80. Leroy George), Quincy Veenhof (67. Jonathan Vergara Berrio), Byron Burgering, Ilias Latif (80. Joeri Potjes), Genrich Sillé.

Gele kaarten: 70. Danny Bouws, 75. Thomas Reinders (HHC Hardenberg), 75. Tariq Dilrosun (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Dhr. J. Kuipers (Enschede)
Toeschouwers: 850

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Wedstrijdverslagen | 20 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer