G.V.V.V. zakt door ondergrens op bezoek bij Excelsior Maassluis

G.V.V.V. 0
Excelsior Maassluis 2
  • Wedstrijdverslagen

Een week na de overtuigende zege bij De Treffers is G.V.V.V. op bezoek bij Excelsior Maassluis tegen een zeperd aangelopen. De blauwhemden verloren op bezoek bij de ploeg in degradatienood met 2-0.

Met dezelfde basiself was Gery Vink zaterdagmiddag afgereisd naar Zuid-Holland, waar zijn ploeg een week na de zege op De Treffers moest aantreden tegen de nummer zeventien van de competitie. Op papier voor de blauwhemden een uitstekend duel om verder te werken aan het zelfvertrouwen en de druk op de bovenste plaatsen verder op te voeren.

G.V.V.V. begon sterk aan de wedstrijd in speelronde 25 van de competitie en kreeg al na vier minuten een goede mogelijkheid om de score te openen. Een afgemeten voorzet van Byron Burgering was lastig, maar kon door spits Ilias Latif met gevoel op het doel worden gekopt waar de paal ervoor zorgde dat een vroege voorsprong er niet in zat.

Toonaangevend begin

Kort daarna was het Jonathan Vergara Berrio met een volgende goede kans in de wedstrijd toen hij vrij mocht doorlopen en vanaf een afstand uithaalde. Dat schot belandde maar net naast het doel van goalie Van der Kleij. Het was een toonaangevend begin van de Veenendalers onder het lentezonnetje dat over sportpark Dijkpolder scheen.

Drie tegenstanders proberen Jonathan Vergara Berrio af te stoppen.

Toen Barry Maguire na ruim tien minuten twee keer middels een hoekschop had geprobeerd de score te openen, maar daarin hetzelfde aantal keer de doelman in de baan van zijn schot had getroffen, bleef de geest in de fles en werden de toeschouwers niet bepaald vermaakt door beide ploegen. Excelsior Maassluis was niet in staat om op te bouwen, G.V.V.V. daarentegen niet om te profiteren. De thuisploeg had slechts een enkel schietkans gehad. 

Na een half uur spelen probeerde Excelsior het toch maar weer. Mede door het weinig overtuigende spel van de blauwen kon het doel van Ruben van Kouwen opgezocht worden. Dit resulteerde in enkele afstandsschoten. De wedstrijd verzandde daarna, beide teams waren zoekende.

Opveren

Justin Spies liet de meegereisde fans vijf minuten voor tijd opveren toen hij een knap schot vanaf een meter of twintig door de verdediging heen wist te werken, maar voor de tweede keer deze middag de inzet op de paal uiteen zag spatten. Via de binnenkant van de paal werd de bal met grote snelheid gelanceerd tot inworp.

Tariq Dilrosun in duel met Bram Wennekers.

Met twee wijzigingen in de rust, Ilias Latif en Jonathan Vergara Berrio bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Quincy Veenhof en Leroy George, hoopte Gery Vink iets te bereiken in het tweede bedrijf om het tamme wedstrijdverloop te doorbreken. Gevaar, laat staan mogelijkheden, bleven echter uit en het enige noemenswaardige waren de noodgedwongen wissels bij de thuisploeg door blessures.

Vanuit het niets

Vanuit het niets was er na een uur spelen echter opeens Leroy George die een voorzet van Byron Burgering op het doel werkte en dit keer de lat vond. Daarmee was het de derde kans voor de bezoekers die op het aluminium van het doel strandde. Had de bal in het doel beland dan had deze toch niet geteld, George stond buitenspel. Afstandsschoten van Burgering en Veenhof leverden niets op. Kort daarna lukte het de thuisploeg wel om het net te raken. Vanuit het ‘niets’ kwam een dieptepass van Kevin Dercks, bij Pieter Langedijk terecht, die kon wegdraaien van Tariq Dilrosun en doelman Van Kouwen kansloos liet: 1-0.

Mart de Jong wordt gestoord door Darren Maatsen.

G.V.V.V. moest zich even oprichten, maar bleef met voorzetten vanaf de flanken zoekende naar een treffer. Een voorzet van Byron Burgering leek hoopgevend, maar werd in de doelmond door iedere medespeler (vooral George die van heel dichtbij over de bal heen maaide) met een blauw shirt gemist waardoor Excelsior Maassluis opgelucht adem kon halen. Het was voor Gery Vink het moment om Dilrosun en De Jong te vervangen voor Willems en Adnane.

Miscommunicatie

Het bracht echter geen gevaar en bijna leek Excelsior Maassluis op 2-0 te komen, toen een miscommunicatie in de achterhoede een grote kans inleidde. Ruben van Kouwen reageerde wel alert op het schot van Maatsen en voorkwam met zijn handen dat de thuisploeg al vroeg voor het einde het duel besliste. Via Leroy George kreeg G.V.V.V. middels een vrije trap nog een kans op scoren, maar toen die bal naast het doel viel was de hoop vervlogen.

De gezichten spreken boekdelen, G.V.V.V. op achterstand.

In de vijf minuten resterende blessuretijd maakte invaller Jeroen Haars de overwinning nog wat duidelijker, toen hij met een schot de eindstand van het duel alsnog bepaalde op 2-0.
Taak voor G.V.V.V. om zich te herpakken na het zeer matige optreden in Maassluis, om volgende week weer fris voor de dag te komen tegen ACV op het sportpark Panhuis. Aanvang 14.30 uur.


Excelsior Maassluis – G.V.V.V. 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 62. Pieter Langedijk 1-0, 90+4. Jeroen Haars 2-0.

Opstelling Excelsior Maassluis: Tobias van der Kleij (k), Calvin Tureaij (49. Baset Moshtaq), Kevin Ringeling ©, Nino van den Beemt (77. Jeroen Haars), Bram Wennekers, Darren Maatsen (87. Dave van Delft), Pieter Langedijk (87. Ouanis Kellouh), Giovanni da Fonseca, Gaultier Overman, Darwin Heuvelman, Devin Plank (46. Kevin Dercks ©).

Opstelling G.V.V.V.: Ruben van Kouwen (k), Tariq Dilrosun (72. Taoufik Adnane), Barry Maguire, Joeri Potjes ©, Mart de Jong (72. Mitch Willems), Quiermo Dumay, Ilias Latif (46. Quincy Veenhof), Byron Burgering, Genrich Sillé, Jonathan Vergara Berrio (46. Leroy George), Justin Spies.

Gele kaarten: 78. Kevin Ringeling (Excelsior Maassluis), 89. Quiermo Dumay (G.V.V.V.).

Scheidsrechter: Kevin Puts (Bunde)
Toeschouwers: 400

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops