Jeugdkeeperstrainer Arno Blankenspoor stopt na anderhalf decennia met taken

  • Opleiding

Onlangs heeft Arno Blankenspoor de clubleiding ingelicht dat hij na ruim anderhalf decennia zijn taken, v.w.b. het opleiden van de keepers bij onze jeugdspelers, aan het einde van dit seizoen gaat neerleggen.

Als webredactieteam kregen wij van Arno het verzoek om daar op deze website enige aandacht aan te geven, zodat hij tevens de mogelijkheid had om een dankwoord aan zijn collegae en huidige en/of voormalige pupillen uit spreken.
Uiteraard geven wij daar graag gehoor aan, bij het afscheid van deze zeer trouwe medewerker van onze club. Hieronder treft u Arno’s relaas aan.

Beste G.V.V.V.-ers,

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om na 16 jaar mijn loopbaan als keeperstrainer bij de club te beëindigen. Na al die tijd op het Arie Blankenspoorveld (veld 2) actief te zijn geweest – waar nu ook bijna mijn voornaam aan dat bordje toegevoegd zou kunnen worden, hahaha…  – vind ik het welletjes geweest. In die tijd heb ik ongeveer 1920 uur aan training gegeven aan meisjes en jongens in de leeftijd van 8 t/m 19 jaar, en nu is het tijd geworden om het stokje over te geven aan anderen die het beste voorhebben met onze jeugdleden die zich in het edele vak van doelman(vrouw) verder willen bekwamen.

Ik ben begonnen in seizoen 2006 – 2007 met geven van keeperstraining bij G.V.V.V. Mijn zoon wilde toen beginnen met voetballen en zou graag keeper willen worden. Aangezien ik in Veenendaal-West woon was het voor mij dus prettig dat hij bij G.V.V.V. kon starten.
De toenmalige jeugdvoorzitter, waarvan ik de naam kwijt ben, gaf toen de keeperstraining helemaal in z’n eentje, en riep daarom toen mijn hulp in.
Ik trainde toen al de selectie van De Merino’s, had dus enige ervaring, en wilde wel een handje helpen. We hadden destijds 8 spelers die we de fijne kneepjes van het keepersvak bij gingen brengen.
Samen met Sander Selhorst, die ook de doelmannen bij FC Lienden trainde, heb ik toen een plan opgesteld om gericht training te gaan geven aan de keepers voor selectie-elftallen.
In seizoen 2011 – 2012 kregen we de beschikking over meerdere trainers, werden de nodige diploma’s behaald en groeide de groep uit tot ca. 50 jonge sluitposten die we training konden geven. Dat alles verdeeld over twee blokken voor de onder- en bovenbouw. De trainers waren toen Marco van Binsbergen, Marco en Marcel van Kooten en Jacob Hensen. Eddy Vink sloot zich een paar jaar later bij de club van keeperstrainers aan.
Door die uitbreiding werd ik dus derhalve keeperscoördinator, trainer en beheerde ook de Voetbal Technische Zaken op keepersgebied.
In 2017 kwam wat mij betreft het hoogtepunt door het behalen van het KNVB-predicaat: Lokale Jeugdopleiding, dit alles in samenwerking met toenmalige verantwoordelijken voor de gehele jeugdopleiding van G.V.V.V., te weten René van Maasakkers, Jacko Stuivenberg en Martien Terschegget.

(Opm. wedredactie: Dit predicaat kreeg in 2021 een prachtig vervolg toen ook de volgende stap werd genomen en onze club het certificaat Regionale Jeugdopleiding kreeg uitgereikt als een van de eerste voetbalverenigingen van ons land. De foto hieronder is daar getuige van en door hier te klikken kunt u dat heugelijke feit nog een teruglezen.)

De uitreiking van het certificaat Regionale Jeugdopleiding.

De afgelopen twee jaar zijn er trainers mee opgehouden of ergens anders als keeperstrainer aan de slag gegaan, maar we hebben nog steeds een heel leuk en actief team staan. Ron en Raoul Hardeman en Eddy vink zijn de trainers van nu. Echt een geweldig stel mensen waar de club blij mee mag zijn.
Maar waar je het echt voor doet zijn de keepers(sters) zelf. Ik heb er zo veel voorbij zien komen.
Keepers die doorstroomden naar bvo’s als Vitesse, FC Utrecht, FC Twente en PEC Zwolle, zoals Saverio Zondag, Twan van Veldhuizen en Rick Scholten (die in de kopfoto boven dit artikel staat afgebeeld), en waar u door op deze link te klikken het verhaal van kunt nalezen.
Maar ook keepers die ik naar andere verenigingen heb zien gaan, bij SVP staat Mark van Garderen onder de lat, en Twan van Veldhuizen is via Vitesse en PEC bij onze rode buren in het O23 team terecht gekomen. Jasper van de Pol gaat het volgend seizoen bij VRC laten zien wat hij in huis heeft, waar vorig seizoen Olaf Weima hem nog voorging die ook een gedeelte van zijn opleiding bij G.V.V.V. kreeg.
Kijk naar het tweede elftal daar staat nu Lennard Budding als sluitpost geposteerd en in het vierde elftal Raoul Hardeman enz. enz .
Maar niet alleen die keepers, ik zag bv. Tim Scholtus als kleine jongen komen en nu komend seizoen naar de senioren vertrekken. Ismay Budding, als 5-jarig klein meisje bij Jong Blauw gekomen, en nu zes jaar later als een grote meid te zien worden uitgenodigd bij de KNVB om daar te komen trainen.

(Opm. webredactie: Ook daar is bewijs van met onderstaande foto en het artikel op de website, wat ook is na lezen door hier te klikken.)

Talent Ismay Budding.

Ja, kleine kinderen groeien op tot grote vrouwen of mannen en ik heb het gelukkig allemaal van nabij mogen meemaken bij G.V.V.V.
Na 16 jaar is het tijd voor nieuwe trainers die het oppakken om de kids te begeleiden in hun verdere ontwikkeling als ‘slot op de deur’ bij de diverse jeugdteams.
Ik ben oprecht trots op al de trainers, vrijwilligers en de bestuurders waar ik mee mocht samenwerken en wil langs deze weg dan ook iedereen zeer hartelijk bedanken voor de prachtige tijd die ik bij de club heb mee- en doorgemaakt .
Hoewel ik dus aan het einde van dit seizoen ga stoppen ben ik en blijf ik een echte blauwe en zal ik daarom ook mijn neus nog wel regelmatig laten zien en informeren hoe het gaat bij de mooiste voetbalclub van Veenendaal.

Met een hartelijke blauwe groet,
Arno Blankenspoor.

PS.
Dat Arno Blankenspoor een zeer gewaardeerde medewerker bij onze club is en zeker straks gemist gaat worden bleek wel uit een bericht dat een vader van een zijn pupillen ons stuurde toen hij had vernomen had dat er einde van dit seizoen aan de keeperstrainer loopbaan van Arno een einde kwam.
“Arno ik wil je bedanken voor je inzet, geduld en goede zorgen. Mijn zoon is altijd met veel plezier naar alle trainingen gegaan, hij heeft heel veel geleerd en het niet voor niets zo lang volgehouden. Daar heb jij zeker een groot aandeel in!”

Ander nieuws

Ajax Camp bij G.V.V.V. in volle gang

Opleiding | 16 juli 2024
Lees meer

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer