JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

  • Wedstrijdverslagen

Zaterdagochtend 30 maart stond er een ‘mini kraker’ op het programma op het hoofdveld van Woudenberg. Woudenberg JO13-1 de nummer drie van de competitie ontving de koploper G.V.V.V. JO13-1

Dit was al de derde keer dit seizoen dat de teams elkaar tegen kwamen. Op zaterdagochtend 9 september jl. won G.V.V.V. met 2-0 op de blauwe zijde van Panhuis. Enkele weken later op zaterdagochtend 4 november eindigde het duel, wederom gespeeld op de blauwe zijde van Panhuis, in 3-3. Uit de twee voorgaande duels bleek al dat beide teams zeer aan elkaar gewaagd waren.

Fysiek sterk

Woudenberg een fysiek sterke ploeg met maar liefst drie dispensatiespelers en G.V.V.V. met drie spelers die een jaar jonger zijn, trapten om 10.15 uur af op het hoofdveld (echt gras) van Woudenberg. Dat G.V.V.V. lang niet op echt gras had gespeeld was al snel duidelijk te zien. De balaannames waren vaak ondermaats, de bal goed en hard inspelen wilde maar niet lukken en daarbij veel slordigheden in het spel, allemaal signalen voor de technische staf dat dit een zware pot zou gaan worden. De eerste 10 minuten gebeurde er eigenlijk niks spectaculairs voor beide doelen. Na 12 minuten versnelde de geweldige nummer 9 van Woudenberg langs Sam. Sam trok aan de noodrem een meter of 15 over de middenlijn. Gelukkig had de scheidsrechter geen kaarten bij zich, waardoor het voor G.V.V.V. gelukkig alleen bij een vrije trap bleef.  Een prachtige individuele actie van Khalil werd helaas net op tijd verdedigd door Woudenberg, waardoor er slechts een cornerbal over bleef voor G.V.V.V.
Na 15 minuten reageerde Khalil te laat op een uittrap van Cleon. Hij snelde achter de middenvelder aan en gaf hem een duw in de rug. Woudenberg werd een terechte vrije trap toegekend. Deze vrije trap werd prachtig hard en laag binnenkant paal binnengeschoten 1-0 voor Woudenberg. Kort na de 1-0 werd wederom de nummer 9 van Woudenberg weggestoken en nu was het Finn, die aan de noodrem trok. Gele kaart waardig, maar ook geluk voor Finn dat kaarten ontbraken.

Gelijk bij de thee

Na 20 minuten was het Khalil welke het zestienmetergebied binnendrong en licht werd aangetikt en met zijn hoofd hard op de grond terecht kwam. Khalil lag zeker een minuut huilend op het veld alvorens de scheidsrechter alsnog ingreep. De teammanager ging snel naar Khalil toe om hem te verzorgen en tijdens de verzorging ging hij met de scheidsrechter in conclaaf met het verzoek om G.V.V.V. alsnog een penalty toe te kennen. Hij bezweek onder de opgevoerde druk en kende G.V.V.V. alsnog de strafschop toe. Khalil ging zelf achter de bal staan, miste, maar gelukkig kwam de bal in de rebound wederom voor zijn voeten en kon hij de bal alsnog eenvoudig binnen tikken 1-1. In de eerste helft zagen we bij G.V.V.V. Quinten uitblinken met een paar heerlijke individuele acties en was hij met kop en schouder de beste speler van G.V.V.V. deze ochtend. In de 25ste minuut was het een heerlijke individuele actie van Rafi, welke 2 verdedigers het nakijken gaf en alleen via de zijkant van het zestienmetergebied op de doelman van Woudenberg kon aflopen. Hij schoof de bal langs de doelman maar helaas belandde de bal net aan de verkeerde kant van de paal en rolde de bal over de achterlijn heen. Zo bleef het 1-1 en floot de scheidsrechter na exact 30 minuten af en gingen beide teams met een 1-1 ruststand de thee opzoeken.

Onder druk

Bijna de gehele tweede helft was Woudenberg de bovenliggende partij op het steeds zwaarder wordende hoofdveld. Oorzaak hiervan was dat Quinten geblesseerd uitviel en het middenveld totaal geen grip kreeg op het fysieke geweld van Woudenberg. G.V.V.V. kon de aanvallers maar niet bereiken en daardoor bleef de verdediging continu onder druk staan, zonder dat er grote kansen werden weggegeven. De ijzersterke spits van Woudenberg bleef een plaag voor de verdediging van G.V.V.V. Nu was het Noah welke aan de noodrem trok, hoewel de scheidsrechter in de rust wel de waarschuwingskaarten in de borstzak had gestoken, hield hij deze ook nu daarin. In de 45ste minuut leek Woudenberg uit een corner de 2-1 binnen te schieten, ware het niet dat Cleon deze bal fantastisch pareerde en G.V.V.V. met deze redding op de been hield.

Korte opleving

Deed G.V.V.V. in de tweede helft dan helemaal niets anders dan Woudenberg tegenhouden, ja het bleef grotendeels ploeteren. Behalve een korte periode in het vierde kwart toen G.V.V.V. actief op de helft van Woudenberg was. Dit leverde enkele gevaarlijke cornerballen op. Één daarvan belandde rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Een andere afvallende cornerbal kwam op de rand van de zestien voor de voeten van Delano, hij omspeelde een speler en schoot de bal rakelings naast. Tot slot nog een voorzet van Joey welke een eenvoudige prooi leek voor de keeper van Woudenberg, ware het niet dat hij de bal door zijn handen liet glippen en de bal uiteindelijk tegen de paal kwam, waardoor hij vervolgens de bal alsnog eenvoudig kon oprapen.
De wedstrijd kabbelde voort en in de resterende zes minuten waren er geen kansen meer te noteren en zo werd er wederom na exact 30 minuten in de tweede helft een einde gemaakt door de scheidsrechter aan deze wedstrijd. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 eindstand, waarbij G.V.V.V. zich het gelukkigst mocht prijzen dat er nog een puntje werd overgehouden aan dit duel.

Volgende week zaterdagochtend 6 april reist G.V.V.V. af naar medekoploper CJVV (qua puntenverlies) uit Amersfoort. G.V.V.V. zal dan uit een ander vaatje moeten tappen, wil men daar de 3 punten mee naar huis nemen. Verliest G.V.V.V. in Amersfoort dan is normaliter CJVV kampioen aangezien zij op papier nog een eenvoudig resterend wedstrijdprogramma hebben. Wint G.V.V.V. dan ligt de weg voor G.V.V.V. open richting het kampioenschap.
Gelukkig speelt G.V.V.V. volgende week wel op hun vertrouwde ondergrond namelijk kunstgras, wat normaliter beter veldspel zal moeten opleveren.

Een cruciale week breekt er dus aan voor de JO13-1. Vanwege het paasweekend zal er deze week maar eenmaal getraind worden en kunnen de lichte pijntjes welke er zijn binnen de selectie een paar dagen extra herstellen, zodat iedereen uitgerust en scherp zal zijn voor de kraker komende zaterdagochtend in Amersfoort. De wedstrijd tussen CJVV JO13-1 en G.V.V.V. JO13-1 begint om 09.00uur. Falen is geen optie. Come on BLAUWEN.


Woudenberg JO13-1 – G.V.V.V. JO13-1   1 – 1

Doelpuntenmaker: Khalil
Toeschouwers: 80

Met blauwe groeten,
Stefan van de Bovenkamp
Teammanager G.V.V.V. JO13-1

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer