MO13-1 en MO17-1 succesvol op toernooi bij voetbalvereniging Katwijk

  • Opleiding

Zaterdag 30 maart zijn de MO13-1 en MO17-1 gezamenlijk vertrokken naar het regenachtige Katwijk aan Zee om mee te doen aan het meiden toernooi van VV Katwijk.

Deelnemers uit verschillende provincies

Op sportpark De Krom vond de tweede editie van het Meiden Toernooi plaatst, hét toernooi in de Duin- en Bollenstreek speciaal en uitsluitend voor MO-teams van alle lichtingen.

Aan dit toernooi namen maar liefst 40 teams deel, van ruim 20 verschillende verenigingen. Teams van ver buiten de Duin- en Bollenstreek, o.a. uit de provincies Noord-Holland, Utrecht en Gelderland, wisten de weg naar “De Krom” te vinden. Het is natuurlijk de deelnemende meidenteams tegen tegenstanders kunnen spelen die ze anders niet zo snel zouden ontmoeten.

G.V.V.V. meidenteams succesvol

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk: Onze beide teams zijn als eerste geëindigd!

https://tournify.nl/live/vvkatwijk-meidentoernooi-2024/standings

 

ATTENTIE DAMESVOETBALLERS

G.V.V.V. is nog op zoek naar dames 16+ om een damesteam op te starten. Ken je iemand die misschien interesse heeft, attendeer deze dan op de open training aankomende woensdag 3 april om 20.00 uur. De avond zal om 19.30 uur aanvangen, waar de dames voor het eerst kennis met elkaar kunnen maken. Om 20.00 uur zal de training starten en na afloop is er nog gelegenheid om na te praten onder een hapje en een drankje.

 


G.V.V.V. Mo13-1 en Mo17-1 leveren geweldige prestatie in Katwijk!!!

Het was vanmorgen vroeg dag voor de meiden van de MO13-1 en MO17-1. Op een best wel regenachtige dag op weg naar sportpark de Krom, bij vv Katwijk. Niet bepaald naast de deur, maar dat mocht de pret niet drukken. Een hopelijk leuk, gezellig en sportief meidentoernooi.

Het mag gezegd worden dat dit zeker gelukt is. Er waren maar liefst 20 clubs met diverse teams naar Katwijk gekomen. En naast de vele regendruppels die vielen, waren er bij de beide teams van onze club heel wat doelpunten gevallen.

Om te beginnen met de MO13-1

De eerste wedstrijd was tegen Quick Boys De wedstrijd begon wat stroef. Dit was van korte duur. Uiteindelijk vonden de meiden elkaar goed over de zijkanten. De wedstrijd resulteerde in een geweldige 6.0 overwinning voor de blauwen.
De tweede wedstrijd was tegen Voorschoten. De meiden hadden het wat lastiger om er doorheen te komen. Na veel overwicht toch net voor tijd de winnende: 1-0.

De derde wedstrijd was tegen SVC08, een team uit de hoofdklasse. De meiden raakten snel op stoom. Met goed combinatie voetbal over de zijkanten werd er uiteindelijk makkelijk gescoord. Het resultaat van de wedstrijd was een klinkende 6-0 overwinning.
De vierde wedstrijd was tegen de thuisclub, vv Katwijk. Daar was de regen en kou en lange wachten de ergste tegenstander. Maar dat mocht de pret en de sportiviteit van de meiden niet drukken. Gelukkig werd er toch op niveau gewonnen zonder echt moeilijk te doen: de wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning.

En dan de meiden van de MO17-1

In een poule van 5 worden er 4 wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd was tegen Voorschoten. Er waren meerdere kansen voor onze blauwe toppers, daaruit kwamen 2 doelpunten. De wedstrijd eindigde in 2-0.
De tweede wedstrijd was tegen AMVA, een voetbalacademy die talenten uit alle regio’s haalt. Zij hadden hun eerste wedstrijd gewonnen met 7-0. Dus onze meiden wisten dat ze aan de bak moesten. De wedstrijd is gestart, de meiden zijn goed aan de bal. Er wordt gespeeld met een goede drive naar voren. Het belangrijkste van de wedstrijd is de duels die er werden gewonnen. En daarna gewoon weer spelen naar degene met de ruimte! Ook deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen.

De derde wedstrijd was tegen de thuisclub, vv Katwijk. Dit team, uitkomend in een aantal klasses lager dan de MO17, had het moeilijk tegen onze blauwe toppers. Vrij gemakkelijk werd die wedstrijd uitgespeeld met een voortreffelijke uitslag: 6-0!

De vierde en laatste wedstrijd was tegen Concordia. Deze wedstrijd werd direct na de derde wedstrijd gespeeld op het prachtige hoofdveld van Katwijk. Natuurlijk gingen we ook daar voor de overwinning, maar we hadden aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden. En dat hebben de meiden ook gedaan. Na een paar mooie kopballen en schoten van de 16 werd er helaas door beide teams niet gescoord. Gelukkig werd de 0 gehouden en was waar we voor gekomen waren realiteit geworden: G.V.V.V. MO17-1 is Kampioen in Katwijk!!

Ondanks het vroege tijdstip van vertrek, alsmede het regenachtige weer, was het voor beide teams een geweldige dag geworden: met twee geweldige teams, twee prachtige overwinningen en een zeer voldaan gevoel terug naar Veenendaal. Het meidenvoetbal van G.V.V.V. is op voortreffelijke wijze op de kaart gezet in Katwijk. En daarom mag het zeker gezegd worden: het damesvoetbal van G.V.V.V. zit zeker in de lift!

En dat met 3 april in het vooruitzicht; de open trainingsavond voor dames. Zegt het voort!!! Hoe fantastisch zou het zijn als deze avond een bijdrage mag leveren aan de opleving van het damesvoetbal bij onze club. Laten we daar met elkaar voor gaan. Zodat we met nog meer dames kunnen zeggen: alle blauwen vliegen!!!!

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Opleiding | 08 april 2024
Lees meer

Jesse van Leeuwen is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen FC Lisse

Opleiding | 04 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Opleiding | 31 maart 2024
Lees meer