Vier tegendoelpunten frustreren Potjes: ‘Verder weinig fout gedaan’

  • In de media

Joeri Potjes kon zaterdagmiddag maar moeilijk verkroppen dat zijn ploeg met nul punten uit het duel met Katwijk was gekomen. Genoeg complimenten voor G.V.V.V., maar toch vier tegendoelpunten en een nederlaag. ‘Dat zijn er natuurlijk te veel.’

De indruk die Joeri Potjes tijdens zijn spaarzame basisplaatsen dit seizoen wilde achterlaten, was niet zoals hij bedacht. Niet zozeer wegens slecht veldspel, maar wel wegens de vier tegendoelpunten die Potjes met zijn ploeg zaterdag om de oren had gekregen. “Dat geeft mij echt een klote gevoel natuurlijk.”

“Ik denk dat wij qua niveau een aardige wedstrijd speelden. Qua niveau hebben wij ons aardig kunnen meten met een van de beste ploegen in het amateurvoetbal. Het gaat natuurlijk uiteindelijk om het resultaat. Dan zijn de feiten hard dat je er met 2-4 afgaat. Vier tegengoals zijn er natuurlijk te veel, daarom sta ik hier ongelukkig.”

‘Daar gingen zij goed mee om’

Na een vroege voorsprong en een snelle comeback na de achterstand, kwam de 2-3 harder aan. “Dat voelde als een cruciaal moment. Die geven wij te makkelijk weg. Dan moet je wat gaan forceren, ga je een-op-een spelen. Betekent dat je meer ruimtes weg gaat geven. Ik denk dat Katwijk daar goed mee omging, waardoor wij op de 2-4 weggaven.”

“In de rust zei de trainer ons dat hij tevreden was met het veldspel”, antwoord de centrale verdediger desgevraagd. “Je komt natuurlijk snel op 1-0. Daarna krijgen wij een grote kans op 2-0. Helaas is wel vaker het probleem dit seizoen dat wij dit soort kansen missen. Dit moet je gewoon killen. Dan help je hen in de wedstrijd en krijg je een frommelgoal tegen vanuit een hoekschop.”

‘Daar is wel op gehamerd’

Wat het advies was voor de tweede helft? “Doorgaan met het spel dat wij al speelden. Wat scherper zijn in de afronding en verdedigend honderd procent de focus. Katwijk is natuurlijk een goede en ervaren ploeg. Daar is wel op gehamerd.”

“Het aantal tegendoelpunten moet echt omlaag. Dat moet echt veel beter. Wij gaven niet veel kansen weg in mijn ogen, maar het zijn gewoon momenten waarop wij het lieten afweten en tegendoelpunten kregen. Ook moeten wij het onszelf makkelijker maken door effectiever te zijn in het scoren van doelpunten.”

‘Dat moeten wij meenemen’

Toch bood de wedstrijd ook genoeg om mee te nemen naar de komende weken. “De strijdlust was vandaag erg positief. Toen wij 2-1 achter kwamen rechtten wij snel onze rug en kwamen bijna direct terug tot 2-2. Ook na de 2-3 zie je dat iedereen volle bak gaat. Daar ligt het absoluut niet aan. Ik denk dat wij voetballend aardig onder hun druk uitspeelden. Dat is dus wel iets dat wij mee moeten nemen.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer