Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

  • In de media

De lastige overwinning voor G.V.V.V. op bezoek bij HHC Hardenberg stemde hoofdtrainer Gery Vink tevreden. Ondanks dat het lang spannend bleef, was de oefenmeester zich ervan bewust dat het resultaat knap was.

In de eerste helft van de wedstrijd had Gery Vink gezien hoe zijn ploeg dominant was in de meeste duels, maar dat niet wist uit te drukken in doelpunten. De treffer van Ilias Latif was het enige resultaat, waarmee de blauwhemden de kleedkamer opzochten.

“Na de eerste helft had ik mijn ploeg gewaarschuwd dat HHC Hardenberg ‘vol gas’ zou starten.” Dat leek mee te vallen. “Het eerste kwartier na rust waren wij de bovenliggende partij. We hadden de wind mee en waren toch wel de baas op het veld.”

‘Wij kregen nog de grootste kansen’

Toen de doelpunten uitbleven en de thuisploeg na een uur spelen het initiatief overnam, sloeg de trainer meermaals zijn handen op het hoofd. “We stonden in die fase niet goed compact en waren slordig. Echter, wij kregen in de slotfase de grootste kansen omdat zij va-banque gingen spelen.”

“Wij hebben dit seizoen al vaker meegemaakt dat wij de wedstrijd niet beslissen door een doelpunt te scoren en het daardoor tot het laatste fluitsignaal spannend te houden. Dat was vandaag niet anders”, verzucht Vink na afloop.

‘Zoveel ploegen winnen hier niet’

Toch waren de grootste kansen in de laatste minuten voor zijn ploeg en kwam de overwinning niet meer in gevaar. “Uiteindelijk boek je een prachtige overwinning. Zoveel ploegen winnen hier niet. Het is een mooie collectieve overwinning.”

“Wij krijgen met deze zege weer aansluitingen op de top 4. Het is ons streven om bij de beste ploegen van het land te horen. De groep is gretig. Er zijn nog 21 punten te verdelen, we kunnen dus nog zeven keer winnen.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer

Trainer Gery Vink na deceptie: ‘Voelde mij vandaag echt machteloos’

In de media | 17 maart 2024
Lees meer