Trainer Gery Vink na deceptie: ‘Voelde mij vandaag echt machteloos’

  • In de media

Gery Vink kon zaterdagmiddag kort na afloop van de nederlaag bij Excelsior Maassluis nog maar lastig begrijpen hoe zijn ploeg een week na uitstekend spel bij De Treffers zo door de ondergrens was gegaan. ‘Daar was niets meer van te zien’.

Of hij teleurgesteld was na deze nederlaag? “Nog meer dan dat. Vanbinnen kook ik natuurlijk. Ik voelde mij vandaag echt een keer machteloos. Machteloos in het vertoonde spel. Dat heb ik de groep net ook verteld. Wat je vorige week opbouwt aan positiviteit en hoe je De Treffers bestrijdt, daar was vandaag niets van te zien.”

“Je hebt altijd een wedstrijd dat het wel even tegenzit. Maar vandaag was het op alle linies net niet. Ik wil de ploeg niet gelijk afvallen. Ben ook heel blij met deze ploeg, laten we dat voorop stellen. Op de een of andere manier speelden wij tegen onszelf en kregen wij er niet voldoende druk op.”

‘Dat zie je dan altijd’

Toch leek het begin nog hoopgevend, vond ook Vink. “Eerste helft vond ik dat wij met name in de eerste twintig minuten nog wel wat kansen kregen. Dan moet je ook resoluut zijn. Het was allemaal net niet. Je treft een tegenstander die speelt voor lijfsbehoud, zij voetballen voor hun leven. Dat weet je. Je loopt naar het einde van de competitie toe. Dan zie je altijd verrassende uitslagen.”

“Van tevoren zag ik best tegen deze wedstrijd op. Dit veld is best stroperig als het niet nat is. Dat is voor een verdedigende partij ook wat fijner om te verdedigen. Wij hebben slecht aangevallen. Keuzes waren niet goed vandaag. Wissels hebben ook niet gebracht wat wij graag willen zien. Al met al een vervelende nederlaag.”

‘Het moet dan even meezitten’

De paal en lat blokkeerden tot drie keer toe dat G.V.V.V. hier alsnog met een overwinning zou vertrekken. “Dat zullen wij nooit weten”, spreekt de oefenmeester die constatering tegen. “Maar het klopt dat het dan even mee moet zitten. In de eerste helft ging de bal via Justin Spies via de paal eruit. Daarvoor hebben wij twee mogelijkheden in de eerste twintig minuten die wij resoluut moeten scoren.”

“Je ziet ook hoe onze ondergrens vandaag is. Staan weer met beide benen op de grond om volgende week de rug te rechten naar de komende tegenstander. Wij kunnen wedstrijden niet op zeventig procent spelen en denken ‘het komt wel’. Hebben vandaag de kous op de kop gekregen. Niet blij met het vertoonde spel en de nederlaag. Wij hebben wel gestreden, hard gewerkt, maar heel matig gevoetbald.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer