Vink neemt geen genoegen met ‘beste promovendus’ en wil meer

  • Het eerste

Trainer Gery Vink was erg blij dat het zijn ploeg was gelukt om zaterdagmiddag in de vierde ontmoeting met ACV Assen eindelijk een keer te winnen. Volledig verdiend stapte G.V.V.V. met een 3-1 overwinning van het veld. ‘De omgekeerde wereld met vorige week.’

Kort na afloop van de overwinning op ACV Assen hoefde de stralende Gery Vink niet lang na te denken toen hem werd gevraagd of hij blij was dat het eindelijk lukte om de Drentenaren te verslaan. “Ja, zeker. De vierde wedstrijd die wij nu in twee seizoenen spelen tegen hen. Drie keer verloren, nu vandaag de winst. We staan nog 3-1 achter. Ik moet dus nog wat inhalen bij ze”, lacht de oefenmeester.

“Als jij zegt dat het verdiend is en ook zij zijn het daarmee eens, dan ben ik het er helemaal mee eens. Maar het was ook zo. Ik vond dat wij een hele goede eerste helft afleverden, waarin je te weinig krijgt. Ik vond ons de baas op het veld. In het ritme van spelen. Ook de afwisseling, dat wij af en toe wat compact speelden, vond ik er goed uit zien vandaag. Weinig weggegeven. Zij loerden toch op ons balverlies, dat zij heel goed kunnen schakelen.”

‘Een positieve inslag voor dit niveau’

Bij de start van de tweede helft werd G.V.V.V. meteen met dat feit om de oren geslagen. “Wij kwamen eigenlijk goed de kleedkamer uit. Een honderd procent kans voor Byron Burgering, die hij af moet geven. Een minuut later ligt de bal bij ons in het netje. Dat is ook de kracht van ACV Assen. Twee hele mooie teams vandaag op het veld. Met een positieve inslag in de tweede divisie.”

“Ik denk dat de mensen een heel leuke wedstrijd hebben kunnen zien, met een heel fris G.V.V.V. vandaag. Of het mij dan om de beste promovendus worden gaat? Ik wil de beste ploeg van de afdeling worden. Dat is nu lastig, maar is wel de droom. Met promovendus ben ik niet bezig, dat is voor de mensen misschien leuk. Ik wil bovenaan eindigen. Dat ben ik, wil ik ook uitstralen. Dat moet onze ploeg uitstralen. Dat heeft tijd nodig, maar we maken wel stappen.”

‘Dat is echt ongekend’

Samen met ACV Assen draait G.V.V.V. uitstekend mee op het hoogste amateurniveau, volgens Vink niet opmerkelijk. “Dat kon je vorig jaar al zien. Als je keek naar het puntentotaal dat wij vorig jaar haalden. Hadden 69 punten, zij haalden 75 punten. Dan heb je een prachtig seizoen over 34 wedstrijden. Dan win je zoveel. Zij waren 25 van de 34 wedstrijden op rij ongeslagen. Dat is ongekend, daar zat iets goeds.”

“Wij hebben vorig seizoen ook een heel goed seizoen gehad, plus dat je toen een nacompetitie moest spelen. Wij zijn wel in het nadeel geweest in de rust van de afgelopen twee seizoenen, dat wij in de zomer pas laat vakantie kregen. Dus ik ben benieuwd of wij dit ook volhouden, want daar zit de kern. Het wordt nu april, mei. Dan wordt het seizoen lang.” Toch geeft de wedstrijd van zaterdag Vink veel vertrouwen. “Als ik die frisheid zie. Dat is de omgekeerde wereld met vorige week. Ik weet niet of het frisheid of onderschatting is. Het was vorige week teleurstellend. Nu voel je je een iets betere trainer.”

‘Je moet dat echt niet vergeten’

Het terugkerend feit dat G.V.V.V. te weinig scoort, was ook dit keer onderwerp van gesprek. “Dat is de grootste uitdaging dit seizoen. Als ik kijk naar de kansenverhouding en ons doelsaldo, dan hebben wij veel te weinig doelpunten voor. Dat is ons grootste probleem. Als je de statistieken bekijkt, hebben wij te weinig goals. Dan mis je een killer. Je moet niet vergeten, we hebben een voorhoede van gemiddeld 22 jaar. In drie wedstrijden scoren wij zeven keer. Dat is niet verkeerd.”

“Het moet wel iets beter. Is ook een mooie uitdaging. We hebben een heel jonge voorhoede, als je die een paar jaar bij elkaar houdt kan er iets ontstaan. Ik ben zeer tevreden met de huidige groep. Het moet alleen allemaal iets beter. Dat ben ik, dat is de ploeg, de organisatie. Daar gaan wij voor.”

‘Hij is een belangrijke speler voor ons’

In die jonge talentvolle basiself valt routinier Barry Maguire op. “Ja, als trainer heb je altijd wel een verlengstuk nodig. Dat is hij. Ik moet ook vertellen dat de discussies die wij met elkaar hebben enige spanningen opleveren, in positieve zin. Dat is heerlijk voor een trainer, dat je in die openheid over beter worden kunt communiceren. Dan is Barry helemaal op zijn plaats op de positie waar hij nu speelt. Een belangrijke speler.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. is vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Het eerste | 17 juli 2024
Lees meer

De route naar de bekerfinale is bekend!

Het eerste | 14 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Het eerste | 13 juli 2024
Lees meer