Vink ziet veel goede dingen, ondanks verlies: ‘Ben ik heel positief over’

  • In de media

Het vertoonde spel stemde Gery Vink zaterdag tevreden, ondanks dat zijn ploeg zonder resultaat van het veld was gestapt. ‘In balbezit waren wij de baas op het veld, daar ben ik heel tevreden over.’

“Hoe ik hier sta? Met een dubbel gevoel. Ik ben zeer tevreden over het vertoonde spel, zeer tevreden. Maar zoals in het voetbal geldt, gaat het om doelpunten maken. Ik vind dat wij een goede wedstrijd afgeleverd hebben met twee ploegen die er ook een wedstrijd van wilden maken. In de eerste helft zijn wij de ver bovenliggende partij. Komen op een goede 1-0 en moeten de 2-0 scoren.”

Die bleef uit, waarna Katwijk op gelijke hoogte kwam. “Dat was een ongelukkige tegentreffer. Dan ben ik wel zeer tevreden over het vertoonde spel waarmee wij de rust ingaan. De tweede helft identiek. Dat vind ik eigenlijk het grootste gewin in potentie. Dan komt er ook een bepaalde naïviteit aan te pas. Katwijk is dan slagvaardiger in het benutten van de kansen. Dat is eigenlijk wel wat er is gebeurd.”

‘Wij rechtten toen onze rug’

“Na de 1-2 komen wij snel terug op 2-2. Met een prachtige goal trouwens. Dan kom je op een discutabel moment op 2-3. Waar twee jongens van ons aan de zijlijn water drinken door een blessurebehandeling bij de tegenstander. Dan gaat er iets niet goed. In de omschakeling staan wij niet goed in de organisatie. Krijg je de 2-3 tegen. Wij rechtten onze ruggen dan weer en krijgen een penalty. Die mis je dan ook nog.”

Toen de gelijkmaker uitbleef, besliste Katwijk het duel met de 2-4. “Dat is dan zuur, die mag dan niet vallen. Dat weten wij. We gingen voor de gelijkmaker. Goede wedstrijd gespeeld, naïef verdedigd en te weinig goals gemaakt.” Dat G.V.V.V. het laatste kwartier niet meer in staat leek om te scoren, spreekt Gery Vink direct tegen.

‘Dat is wat wij gedaan hebben’

“Daar wil ik het absoluut niet op gooien. Ik vond het geen gelijk opgaande wedstrijd. Ons spel was beter verzorgd, in balbezit waren wij de baas op het veld. Kijk, je hebt bepaalde momenten in een wedstrijd dat je je goals moet maken. Door rust te creëren en de baas te blijven, moet je de voorsprong nemen. Die hebben we niet genomen, alleen in het begin. Je houdt hun in leven. Dat is wat wij gedaan hebben.”

Daardoor zag Vink het goede spel tegen zich keren. “Wij lopen achter de feiten aan door ons goede spel. Je komt 1-2 achter, daarna 2-3. Dat doet mentaal iets met de ploeg. Staat los van fitheid of conditioneel. Het laatste kwartier hebben wij nog gas gegeven. Dan krijg je de 2-4 en is het gespeeld. Toen hebben wij nog gewoon onze ruggen gerecht.”

‘Daar ben ik heel positief over’

“Daar ben ik dus heel positief over. Minder positief over de vier tegendoelpunten die we gekregen hebben. Dat zijn er te veel, is ons nog niet veel overkomen dit seizoen. Pas twee keer. Zuur, maar wel iets qua veldspel om mee door te gaan.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer