JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

  • Wedstrijdverslagen

Zaterdagochtend 20 april stond de wedstrijd tussen AFC Quick 1890 JO13-1 en G.V.V.V. JO13-1 op het programma. Bij G.V.V.V. ontbraken Joey en Quinten. Joey vertrok richting Egypte voor een welverdiende vakantie en Quinten was uitgevlogen met de VoetbalOA Academy naar Polen.

Hij trad daar o.a. aan tegen de topteams van Liverpool en Juventus en later die middag tegen tegenstanders uit Polen en Oekraïne. Een fantastische ervaring voor de getalenteerde blauwe telg. Dit betekende dat G.V.V.V. enigszins gehavend aantrad tegen de nummer negen van de competitie AFC Quick 1890. Om exact 09.00 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld van de Amersfoortse club. Regen en zonneschijn waren het kenmerk van deze zaterdag. G.V.V.V. startte wederom in een 3-4-3 opstelling en het doel was om de tegenstander direct onder druk te zetten en proberen deze ochtend ook nog eens om veel doelpunten te maken. De JO13-1 staat gedeeld op de eerste plek maar heeft een aanzienlijk minder doelsaldo dan medekoploper CJVV.

Komeet

G.V.V.V. kwam als een komeet uit de startblokken, want al binnen twee minuten brak Appie op links door, gaf een perfecte voorzet richting de tweede paal, waar Delano de bal eenvoudig binnenkant voet kon binnentikken 0-1. Een ideale start om aan het doelsaldo te gaan werken. Echter AFC Quick 1890 gaf zich niet gewonnen, hield het veld heel compact en in de duels waren ze vaak net iets feller dan G.V.V.V. Dit betekende in het eerste kwartier gewoon een gelijk opgaand duel, waarbij voornamelijk veel duels werden uitgevochten op het middenveld, zonder kansrijke doelpogingen. Na 20 minuten kreeg G.V.V.V. dan eindelijk de controle over de wedstrijd en werd er 10 minuten prima gevoetbald. In deze fase liet G.V.V.V. wat vaker de bal van links naar rechts gaan met directer spel, waardoor er meer ruimte ontstond op het veld. In de 21ste minuut stak Delano met een steekpass Rafi weg. Hij versnelde en schoot de bal hard en laag langs de keeper 0-2. Nauwelijks bekomen van de 0-2 of het was nu een heerlijke een twee tussen Appie en Rafi. Hierbij werd Rafi door Appie weggestuurd en nu rondde Rafi met een heerlijk stiftje af 0-3. In de 28ste minuut was het wederom Delano welke met een steekpass Rafi vrij baan gaf richting de doelman. Nu omspeelde Rafi de doelman en liep de bal rustig over de doellijn heen 0-4. Dit betekende een loepzuivere hattrick van Rafi in een tijdsbestek van acht minuten en alweer zijn 20ste doelpunt dit seizoen. Kort na de 0-4 werd er afgefloten voor rust door de uitstekend leidende en zeer sympathieke scheidsrechter uit Amersfoort.

Doorgaan

In de rust werd er aangegeven om het spel van dat laatste deel vast te houden, het veld bij balbezit groter te maken en sneller het spel te verleggen van links naar rechts. In het eerste deel na rust leek G.V.V.V. door te gaan met het prima veldspel. Een heerlijke solo actie van Noah over rechts, waarbij hij twee tegenstanders in de luren legde en de bal perfect teruglegde op de meegelopen Appie. Appie draaide binnen het vijfmetergebied uitstekend weg van zijn verdediger en schoot de bal, in de 37ste minuut, hard en laag tegen de touwen 0-5.

Slordig

Na de 0-5 werd het veldspel weer slordiger en was het G.V.V.V. wat voornamelijk met zichzelf worstelde en zo ook AFC Quick 1890 weer terug in de wedstrijd liet komen. Zij kregen in een periode van 10 minuten twee opgelegde kansen, waarbij er twee keer voor een leeg doel in het zijnet werd geschoten. Toch werd het 1-5. Een iets te scherpe terugspeelbal van Sil werd onderschept door de spits van AFC Quick 1890. Hij omspeelde de keeper en schoot de 1-5 binnen. Het advies om de bal terug te spelen kwam van de grensrechter (kon overigens ook prima). Na 45 minuten stuurde Jayden Appie de diepte in. Appie bereikte met een pass over de grond, rond het zestienmetergebied Rafi, die draaide weg van zijn tegenstander en uit de draai schoot hij de bal via de onderkant van de lat heerlijk binnen 1-6.

Rommelig

In het laatste kwartier bleef het rommelig en kreeg alleen Appie een minuut voor tijd uit een corner nog een kop kans om de 1-7 binnen te knikken. Helaas kon Appie de bal net niet voldoende kracht geven, waardoor de keeper de bal eenvoudig kon opvangen.
Dit was het laatste wapenfeit van deze wedstrijd en zo won G.V.V.V. JO13-1 verdient van AFC Quick 1890 en kan het zich nu gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd.

Kampioenswedstrijd

Deze zal op zaterdagochtend 25 mei plaatsvinden op de blauwe zijde van Panhuis met als tegenstander plaatsgenoot VRC JO13-1. De aftrap van deze wedstrijd staat gepland om 10.15 uur op het hoofdveld van G.V.V.V.
Stiekem hoopt G.V.V.V. JO13-1 nog op een misstap van CJVV in de laatste uitwedstrijd tegen Delta Sports ‘95. Al achten we de kans op een misstap van CJVV niet groot in dat duel.
Ook al zou G.V.V.V. JO13-1 op doelsaldo tweede worden dan nog is dat reden tot een groot feest, want door een seizoen te spelen waarbij G.V.V.V. JO13-1 heel veel punten bij elkaar heeft gesprokkeld, is de kans groot dat zij als nieuwe JO14-1 promoveren naar de 5de divisie.
Dat is een feestje waard toch!!

Maandagavond 22 april zal er door G.V.V.V. JO13-1 worden getraind en donderdagavond 25 april zal G.V.V.V. JO13-1 om 17.30 uur een oefenwedstrijdje spelen in Ede tegen Blauw Geel JO13-1.


AFC Quick 1890 JO13-1 – G.V.V.V. JO13-1  1–6

Doelpuntenmakers: 4 x Rafi, 1 x Delano en 1 x Appie

Toeschouwers: 61

Met blauwe groeten,
Stefan van de Bovenkamp
Teammanager G.V.V.V. JO13-1

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO8-2 flikt het opnieuw en wordt ook in fase 3 kampioen

Wedstrijdverslagen | 20 maart 2024
Lees meer