Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

  • In de media

Vol ongeloof had trainer Gery Vink gezien hoe zijn ploeg de wedstrijd wederom in de slotfase uit handen gaf. Ditmaal door een onnodige strafschop die zorgde voor de 3-3. ‘Qua veldspel kan ik de ploeg niets verwijten.’

“Met wat voor gevoel ik hier sta? Tweeledig”, reageert Gery Vink kort na afloop van de wedstrijd. “Ik denk dat wij een leuke wedstrijd hebben laten zien voor de neutrale toeschouwer. Uiteindelijk heb ik een zuur gevoel. Deze wedstrijd moet je gewoon drie punten meenemen naar huis. Dat is eigenlijk wel de terechte afspiegeling. Je ziet dat het anders kan lopen.”

‘Creëren grote mogelijkheden’

Dankzij twee vroege doelpunten van Quincy Veenhof en Ilias Latif leek het een zorgeloze middag te worden. “We beginnen heel goed en komen snel op 2-0. Ik moet de tegendoelpunten daarna terugzien, maar vooral de 2-1 zag er niet goed uit. De 2-2 was een goede voetballende goal van de tegenstander. In de tweede helft vind ik dat wij by far de bovenliggende partij zijn. Creëren een paar grote mogelijkheden.”

“Zoals dit seizoen getuigd, gaan wij daar slordig mee om. Met name in het afstand nemen qua doelpunten. Met een tussenstand van 2-3 blijf je de tegenstander hoop geven. Zij krijgen een kopbal op de paal. Als je dan de 3-3 terugziet, volledig en totaal onnodig. Je hebt het volste vertrouwen aan de bal. De keeper ziet er daar niet goed uit, denk ik. Kort voor tijd. Ja, dat is heel zuur.”

‘Daar word je niet blij van’

Het zijn voor de oefenmeester de harde lessen in de laatste weken. “Daar heb je mee te dealen als trainer. Je moet uit de emotie blijven, maar daar word je niet blij van. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat wij gewoon een wedstrijd over de streep hadden moeten trekken.”

“Ik heb mijn groep wel de complimenten gemaakt. Kijk, Almere City is dit jaar in de competitie een geduchte tegenstander gebleken voor heel veel ploegen. Als je ziet wat voor groei wij hebben doorgemaakt dit seizoen en dat vandaag ook hebben laten zien, dan hebben wij een prima wedstrijd gespeeld. Op basis van de tweede helft moet je hem winnen. Dat doe je niet, cijfers liegen niet. Ik ben niet ontevreden over het vertoonde spel, wel weer over de uitslag.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer