G.V.V.V. breekt contract met Gery Vink open en verlengt tot 2027

  • Het eerste

G.V.V.V. heeft het contract met hoofdtrainer Gery Vink opengebroken en nog twee jaar langer verlengd. Daardoor blijft de 58-jarige oefenmeester minimaal tot 2027 aan de club verbonden.

Het oorspronkelijke contract met Gery Vink (Opheusden, 30 augustus 1965) liep tot medio 2025, maar de vereniging en hoofdtrainer spreken met de langere verlenging veel vertrouwen uit in elkaar en de toekomst. De 58-jarige Betuwnaar werd in oktober 2022 gepresenteerd als opvolger van Jochem Twisker en bracht de hoofdmacht uit kansloze positie tot de finale van de nacompetitie.

In zijn eerste volledige jaar als eindverantwoordelijke van het eerste elftal keerde hij via de play-offs terug naar het hoogste amateurniveau, waar hij met zijn ploeg zeer verdienstelijk presteert en de vijfde positie op de ranglijst bezet. Gery Vink stond in totaal 104 officiële wedstrijden als hoofdtrainer langs de lijn en behaalde gemiddeld 1,75 punt per wedstrijd.

Onderscheidend in opleiden

Door zijn indrukwekkende verleden als trainer, voornamelijk bij AFC Ajax, is de werkwijze van Gery Vink gericht op talentvolle spelers. De oefenmeester startte daarom dit seizoen met een opleidingsprogramma die zich richt op de selectieteams van G.V.V.V. Met eenzelfde manier van trainen en betere doorstroommogelijkheden wil Vink naast het eerste elftal ook de selectieteams naar een hoger niveau brengen.

De ambities van Gery Vink, zijn werkwijze en hem als persoon passen zeer goed bij de ontwikkeling die voetbalvereniging G.V.V.V. in de komende jaren wil doormaken. De technische commissie is dan ook erg blij dat het het lopende contract met Vink heeft open kunnen breken en twee jaar heeft verlengd, waardoor hij tot minimaal 2027 in dienst blijft bij de Veenendaalse tweededivisionist.

De Boer: ‘Genoeg onderbouwing voor deze keuze’

Technisch manager Rob de Boer is blij dat hij het contract met Gery Vink heeft kunnen verlengen. “Wij zijn zeer tevreden met hem, zowel bestuurlijk als technisch gezien. Gery is een trainer die er constant bovenop zit”, reageert hij lovend.

“Sinds zijn komst is de intensiteit omhoog gegaan en de resultaten wijzen daar ook op. Gery geeft altijd 110 procent en dat verlangt hij ook van zijn spelers. Kortom genoeg ingrediënten om te kiezen voor continuïteit voor de toekomst.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Het eerste | 25 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer