G.V.V.V. verspeelt in Almere voor tweede week op rij de zege

G.V.V.V. 3
Almere_City_FC_logo 3
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag in Almere opnieuw een voorsprong in de slotfase weggegeven. De blauwhemden vlogen uit de startblokken, maar zagen in de slotfase de beloften vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte komen: 3-3.

Met Barry Maguire, Mitch Willems en Joeri Potjes weer hersteld na het geblesseerd uitvallen van dit trio vorige week thuis tegen FC Lisse, kon trainer Gery Vink naar hartenlust kiezen met wie hij in de basis wilde beginnen op bezoek bij Jong Almere City. Mitch Willems en Ilias Latif hadden nu geen last gehad van fileproblemen en waren op tijd voor de wedstrijdbespreking (waardoor de beiden vorige week op de bank moesten beginnen), en stonden vanmiddag in basis, wat ten kostte ging van Joeri Potjes en Jonathan Vergara Berrio die nu in de dug-out plaatsnamen. De beloften uit de Flevopolder stonden bij aanvang van het duel maar een paar plaatsen onder de Veenendalers met drie punten achterstand en vechten mee om de vijfde plek in de eindklassering van de Tweede Divisie.

Droomstart

Het werd een droomstart op het naast het stadion gelegen kunstgrasveld, toen Quincy Veenhof al na één minuut en 14 seconden de bal tegen de touwen werkte. De middenvelder kon vrij aannemen op een dikke twintig meter van het vijandelijk doel, bedacht zich geen moment, en knalde snoeihard in de verre hoek binnen: 0-1. In de daaropvolgende aanval van de gasten, we zaten in minuut zes van de wedstrijd, verdubbelde G.V.V.V. de voorsprong. Een goed opgezette aanval ging via de voet van Mart de Jong naar Genrich Sillé die op snelheid naar binnen sneed en kon afdrukken. Waar Sillé vorig week in zo’n zelfde situatie wel prima afrondde, stuitte hij nu op doelman Van Tongeren, maar zijn schot was wel dusdanig hard dat de goalie het speeltuig niet kon klemmen, waarna Ilias Latif er als de kippen bij was om de rebound binnen te tikken: 0-2.

Quincy Veenhof (10) wordt besprongen na zijn openingsgoal.

De blauwhemden leken met zo’n snelle 0-2 voorsprong op rozen te zitten, maar prikten zich een minuut later geheel onnodig aan een doorn van de rozensteel. Goalie Ruben van Kouwen kwam goed z’n doel uit toen er een kansrijke aanval van de gastheren onschadelijk gemaakt moest worden. Maar in plaats van de bal weg te roeien speelde hij deze pardoes in de voeten van Layee Kromah. De sluitpost kwam echter niet snel genoeg terug naar zijn doel, waardoor Kromah alle kans kreeg om de bal in de verre hoek te deponeren en de aansluitingstreffer achter zijn naam zette: 1-2.

Teruggekeerde spanning

Die aansluitingstreffer zorgde alweer snel voor spanning in de wedstrijd, met twee kansen voor de jonge talenten van Almere. Eerst was een goed block van aanvoerder Maguire nodig bij een doelpoging en even later moest Van Kouwen aan de bak bij een kopbal van dichtbij, wat hij na behoren deed. Bij de counter die daarop volgde ontstond een drie tegen twee situatie voor de Veenendalers, maar die werd helaas slecht uitgespeeld waardoor een kansrijke situatie voor Sillé teloor ging. Jammer genoeg bleek dit een voorbode voor het restant van het duel, want daarna en in de tweede helft speelde G.V.V.V. nog minimaal drie van die overtalsituaties niet goed uit, waardoor het slot op de deur had kunnen worden gegooid. Maar goed dat gebeurde niet. Wel viel na een klein halfuur de gelijkmaker en kon G.V.V.V. weer opnieuw beginnen. Clubtopscorer Tijmen Wildeboer (12 goals) kreeg de bal na een snelle aanval voor zijn voeten en haalde hard uit, waarmee hij goalie Van Kouwen kansloos liet en tekende voor de 2-2. In de fase daarna was het Jong Almere City FC dat het betere van het spel had, maar tot opluchting van de blauwen dat niet uitdrukte in doelpunten. Maar diezelfde opluchting gold ook voor de thuisploeg, want de counters van de in het wit geklede blauwen sneden ook geen hout. Dat gebeurde ook net voor het verstrijken van het half uur, toen Veenhof binnen de beruchte lijnen onderuit werd geschoffeld en tot ieders verbazing, zelfs van het thuispubliek, scheidsrechter Stegeman de overtreding compleet wegwuifde. De kreet ‘thuisfluiter’, ook van de Almere aanhang was niet eens overdreven want de zeer warrig fluitende leidsman had het veelal gemunt op de bezoekers.

Ingesloten door drie tegenstanders weet Byron Burgering een gaatje te vinden.

G.V.V.V. ging zelfs met een goed gevoel de rust in, toen Justin Spies op slag van rust tekende voor de voorsprong. De opzet kwam vanaf links, waar Byron Burgering de bal voor het doel bracht bij Ilias Latif. Toen schieten voor de spits geen optie bleek, legde hij de bal panklaar voor Spies die hard uithaalde in de verre hoek en tekende voor zijn tiende treffer van het seizoen: 2-3.

Geen vuiltje aan de lucht?

Een mooie opsteker om mee aan de thee te gaan en op die ingezette voet door te gaan, met een wissel. Taoufik Adnane had Tariq Dilrosun vervangen. En precies dat gebeurde ook, De Vink brigade nam het initiatief weer over van de gastheren. Alleen bleven echte kansen of mogelijkheden achterwege, want Burgering en Sillé zochten het doel te hoog of te ver en zoals al gezegd waren de snelle uitbraken ook niet aan G.V.V.V. besteed.
Slecht eenmaal moest Ruben van Kouwen redding brengen op wederom een kopbal na een hoekschop. Dus leek er in de tweede helft geen vuiltje aan de lucht en vergat de ploeg van trainer Gery Vink uit te lopen naar 2-4.
Maar in de de laatste tien minuten was het toch de thuisploeg die alles of niets ging spelen en de Veense defensie volop onder druk probeerde te zetten. De eerste waarschuwing kwam in minuut 82, toen Wildeboer geheel vrijstaand tegen de paal kopte en G.V.V.V. dus ontsnapte. Maar toen een onschuldige doeltrap zeven minuten voor tijd een strafschop inleidde – omdat Ruben van Kouwen een speler naar de grond haalde – liet G.V.V.V. de overwinning alsnog glippen en zorgde opnieuw Tijmen Wildeboer voor een verdeling van de punten: 3-3 en verhoogde daarmee zijn totaal naar 14 treffers.
En bijna had G.V.V.V. het deksel helemaal op de neus gekregen toen invaller Amoah Sam in de blessuretijd net naast kopte. Ook kreeg Mart de Jong in de toegevoegde tijd nog een gele kaart wegens het leveren van (terecht) commentaar op de leidsman. Want even daarvoor was hij onreglementair tegen de grond gewerkt, waarvoor niet werd gefloten, en toen De Jong drie seconden later die tegenstander met een schouderduw van de bal afzette, kreeg hij een vrije trap tegen waar tegen hij protesteerde. Het is Mart’s vijfde kaart dus volgt er schorsing en zal hij de wedstrijd tegen Noordwijk moeten missen.

Sluitpost Ruben van Kouwen kende een ongelukkige middag want hij was ‘lijdend voorwerp’ bij twee tegentreffers.

Daardoor verspeelt G.V.V.V. voor de tweede week op rij de punten, maar kan het door puntverlies van de concurrenten alsnog rustig genieten van de vijfde plaats in de ranglijst van de Tweede Divisie. Volgende week ontvangt de ploeg van trainer Gery Vink Noordwijk, dat na een pak slaag vorige week in en bij Spakenburg vanmiddag sportief revanche nam door thuis in de streekderby tegen Quick Boys het 13de gelijkspel te noteren (0-0). Aanvang van dat treffen is om 14.30 uur.


Jong Almere City FC – G.V.V.V. 3-3 (2-3)

Scoreverloop: 2. Quincy Veenhof 0-1, 6. Ilias Latif 0-2, 7. Layee Kromah 1-2, 25. Tijmen Wildeboer 2-2, 45. Justin Spies 2-3, 83. Tijmen Wildeboer 3-3 (strafschop).

Opstelling Jong Almere City FC: Giulio van  Tongeren (k.), Christopher Mamengi (57. Amoah Sam), Pim Lukassen (67. Jeffry Puriël), Tyrese Noslin, Tijmen Wildeboer, Jordy Rullens, Marcelencio Esajas (77. Olivier de Nijs), Layee Kromah, Jaden Pinas, Guus Beaumont ©, Emmanuel Poku (77. Marley Dors).

Opstelling G.V.V.V. : Ruben van Kouwen (k.), Tariq Dilrosun (46. Taoufik Adnane ©), Barry Maguire ©, Mitch Willems, Quiermo Dumay, Mart de Jong, Quincy Veenhof (65. Jonathan Vergara Berrio), Justin Spies (77. Pim ten Have), Genrich Sillé, Ilias Latif, Byron Burgering.

Gele kaarten: 83. Ruben van Kouwen, 90. Mart de Jong (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Dhr. G. Stegeman (Rijssen)
Toeschouwers: 175

Fotografie: © Stefan Koops
Tekst: GVVV.nl /Youri van Doorn & Bas van Capelleveen