G.V.V.V. weet verdediger Joeri Potjes langer aan zich te binden

  • Het eerste

G.V.V.V. is erin geslaagd om Joeri Potjes ook volgend seizoen in de hoofdmacht te behouden. De 25-jarige verdediger kwam deze week een contractverlenging overeen, waardoor hij tot medio 2025 aan de club verbonden blijft.

Met de nieuwe overeenkomst tekent Joeri Potjes (Nijmegen, 19 augustus 1998) voor zijn zesde seizoen in het eerste elftal van G.V.V.V. De centrale verdediger kwam in 2019 over van Vitesse, waar hij lange tijd onderdeel uitmaakte van de Arnhemse jeugdopleiding onderbroken door een tussenjaar bij N.E.C. Nijmegen. In zijn eerste twee seizoenen zorgde de coronapandemie voor afgebroken seizoenen en daarmee weinig wedstrijdminuten voor de linkspoot.

Dat veranderde in seizoen 2020/2021 toen hij nagenoeg geen wedstrijd in de hoofdmacht miste en dat voetbaljaar tot veertig officiële wedstrijden kwam. Ook in het seizoen daarop speelde Potjes nagenoeg alle competitie- en bekerwedstrijden. Deze jaargang raakte hij zijn basisplaats kwijt en moet hij het vooral doen met invalbeurten. Het liet hem lang twijfelen om te verlengen. Nu heeft hij de knoop doorgehakt en verlengt hij zijn aflopende verbintenis vol vertrouwen met een seizoen, waardoor hij tot minimaal 2025 aan G.V.V.V. verbonden blijft.

De Boer: ‘Blij dat hij toch blijft’

Technisch manager Rob de Boer is erg blij dat Joeri Potjes ervoor heeft gekozen om te blijven: “Na lang te hebben nagedacht, heeft Joeri Potjes zijn contract met een jaar verlengd. Op dit moment speelt hij wat minder, waardoor hij even moest nadenken over zijn toekomst. Wij zijn blij dat hij toch blijft. Zowel de staf als technische commissie vinden Joeri een goede tweede divisiespeler. Het wordt alweer zijn zesde seizoen bij ons.”

Zeventien spelers gecontracteerd

Met het verlengen van Joeri Potjes heeft de technische commissie de zeventiende speler voor volgend seizoen gecontracteerd. Het trok Venitchio Sint aan en verlengde met Byron Burgering, Jonathan Vergara Berrio, Quincy Veenhof, Ilias Latif, Ruben van Kouwen, Tariq Dilrosun, Jan van Willige, Danny de Leeuw, Taoufik Adnane, Mitch Willems, Barry Maguire, Genrich Sillé, Justin Spies, Quiermo Dumay en Mart de Jong al tot en met in ieder geval 2025.

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Het eerste | 20 juli 2024
Lees meer

Hercules-thuis afgelast (update)

Het eerste | 18 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. is vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Het eerste | 17 juli 2024
Lees meer