IN MEMORIAM // G.V.V.V. diep geschokt door overlijden van Jan Spies

  • De club

Met grote verslagenheid hebben wij dinsdagavond kennisgenomen van het plotseling overlijden van Jan Spies. De betrokken voetbalvader, supporter en liefdevolle man werd slechts 49 jaar.

Ongeloof, verslagenheid, verdriet. Er zijn geen woorden te vinden om het verlies van Jan Spies te omschrijven. Het bericht dat hij niet meer onder ons is, sloeg dinsdagavond in als een enorm grote bom. Het besef dat Jan tijdens trainingen en wedstrijden niet meer te vinden is langs de lijn bij zijn Justin is ondenkbaar en niet te bevatten.

‘Zijn’ plaats

Trainingsavond van het eerste elftal. De rondo was net achter de rug en de eerste trainingsvormen werden in de praktijk gebracht, als Jan met de auto het sportpark op kwam rijden om vervolgens als aandachtig toeschouwer de training van zoon Justin te komen bekijken. Standaard eerst even in een rechte lijn naar de bar om een kop koffie te halen, om vervolgens samen met schoonvader Bert naar het terras te lopen en voor de kantineramen op een kruk plaats te nemen.

Je kon de klok erop gelijkzetten. Een beeld dat in de afgelopen jaren zeer vertrouwd was geworden. De trots die hij uitstraalde als hij keek naar de verrichtingen van zijn zoon was niet te vermijden. Ook op wedstrijddagen was hij er altijd, samen met Sabine en vaak ook met de rest van de familie. Panhuis of twee uur van huis, niets hield hem tegen om er te zijn.

Bij thuiswedstrijden altijd op de vertrouwde plek, wetende dat Justin altijd even oogcontact zocht met zijn grootste fans zodra hij het veld betrad. Maar ook bij uitwedstrijden een standaard ritueel, al was het dan iets langer zoeken waar hij plaats had genomen. De hand omhoog was er hoe dan ook altijd. Zijn betrokkenheid als supporter en liefdevolle voetbalvader was tevens bij de rest van de selectie en club opgevallen, waardoor hij bij iedereen in de armen werd gesloten.

Voetbalfamilie

Ook bij zijn neefjes verscheen Jan op zaterdagochtend maar wat graag langs de lijn. Als onderdeel van de betrokken voetbalfamilies Spies en Van Meegdenburg ademde ook hij voetbal. De leegte die hij achterlaat zal nooit op eenzelfde manier worden opgevuld. De lege kruk tijdens trainingsavonden en de plek langs het veld die nooit meer door hem bezet wordt. Het is slechts een deel van het grote gat dat is ontstaan voor zijn Sabine, Justin, Quinty en familie en vrienden.

Woensdagavond is tussen 18.30 uur en 19.30 uur mogelijkheid om Jan een laatste groet te brengen en zijn gezin en familie veel sterkte te wensen tijdens de condoleance in ‘De Munnikenhof’.

Download rouwkaart 

 

Ander nieuws

Vallei & Rijn en G.V.V.V. organiseren spetterend toernooi als seizoensafsluiting

De club | 28 mei 2024
Lees meer

Vrijwilligersavond opnieuw een groot succes

De club | 27 mei 2024
Lees meer

Donderdag aangepaste openingstijd kantine

De club | 27 mei 2024
Lees meer