KNVB past opzet kwalificatierondes TOTO KNVB Beker aan door Europees succes

  • Het eerste

Voetbalbond KNVB heeft de opzet van de kwalificatierondes voor deelname aan de TOTO KNVB Beker aangepast voor volgend seizoen. Het besluit is genomen wegens een extra ploeg die Europees voetbal gaat spelen en daarom later instroomt.

De wijziging heeft invloed op clubs in de Tweede Divisie. Doordat er volgend seizoen zes Nederlandse deelnemers zijn aan een Europese competitie, een meer dan dit seizoen, is er een club minder die deelneemt in de eerste ronde van het bekertoernooi. Een ploeg die uitkomt in Europa stroomt namelijk direct in de tweede ronde van het toernooi in.

Vier tweede divisionisten in Q1

Concreet leidt dit ertoe dat er 64 teams moeten deelnemen aan de eerste kwalificatieronde. Dit zijn zestig gebruikelijke teams die normaliter ook instromen in deze fase van het toernooi (24 teams vanuit het district en de 36 Derde Divisionisten). Dit moet nu dus worden aangevuld met vier teams uit de Tweede Divisie. Acht ploegen uit het hoogste amateurniveau worden vrijgeloot en starten in de tweede kwalificatieronde. De kampioen en periodekampioenen van de Tweede Divisie stromen conform reglement pas in de eerste ronde in.

Aanpassing in speeldata

Op verzoek van de competitievertegenwoordigers worden de speeldata van de eerste en tweede kwalificatieronde aangepast. De eerste kwalificatieronde werd volgens eerder gepubliceerde speeldagenkalender gespeeld op 10 en 11 augustus, dit is nu aangepast naar 3 t/m 5 september 2024. De speeldata van de tweede kwalificatieronde schuiven een week op en worden nu afgewerkt op 24 t/m 26 september 2024. Vervolgens wordt de eerste ronde van het hoofdtoernooi gespeeld op 29, 30 en 31 oktober 2024.

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Het eerste | 25 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer