Pechwedstrijd tegen hekkensluiter Lisse levert veel sterker G.V.V.V. slechts 1 punt op

  • Wedstrijdverslagen

Soms kan het in een wedstrijd wel eens tegenzitten. Maar er bleef G.V.V.V. vandaag wel erg weinig bespaard. Een vroege tegengoal kon voor rust nog worden weggepoetst. Een veel sterker G.V.V.V. wist een kwartier voor tijd de 2-1 te maken. Maar dat was het wat betreft de positieve punten. Een kwartier voor tijd botsten Potjes en Willems met de hoofden tegen elkaar en konden niet verder. Aangezien niet meer gewisseld kon worden moest de thuisploeg met 9 man verder en de gelijkmaker incasseren: 2-2.

We gingen er maar eens lekker voor zitten. Heerlijk weer, aardig wat volk op de tribune en een tegenstander die de onderste plaats op de ranglijst in beslag neemt. Maar het liep allemaal anders dan gepland vandaag. Het begon eigenlijk al voordat scheidsrechter Vereijken de wedstrijd in gang had gezet. G.V.V.V. begon met een andere opstelling dan de bedoeling was, want Mitch Willems en Ilias Latif waren te laat voor de wedstrijdbespreking en moesten op de bank plaatsnemen. Daardoor waren er basisplaatsen voor Joeri Potjes en Quincy Veenhof.

Snelle achterstand

Al in de tweede minuut gaf Lisse, dat uiteraard niet zo veel te verliezen had vandaag, een waarschuwing af aan het elftal van Gery Vink. Een snelle uitbraak van Jaap Zwetsloot aan de linkerkant leverde een gevaarlijk moment op. Die waarschuwing werd blijkbaar niet opgepikt, want nagenoeg hetzelfde gebeurde drie minuten later. In de omschakeling kon deze keer Max Hudepohl er over links vandoor, zette goed voor richting tweede paal, waar Jaap Zwetsloot de bal achter Ruben van Kouwen kon binnen knikken: 0-1 en G.V.V.V. mocht in de achtervolging.

Sillé met de gelijkmaker

G.V.V.V. zet aan, drukt Lisse steeds verder in de verdediging en er komen kansen op de gelijkmaker. Quincy Veenhof schampt een voorzet van Justin Spies bij de tweede paal met het hoofd, maar de bal gaat net naast. Daarna schiet Veenhof in de kluts voor de goal van Lisse uit de draai, maar raakt de paal. Dan is het eindelijk wel raak en valt de goal die al even in de lucht hing. Mart de Jong levert vanaf eigen helft een goede steekpass af op Genrich Sillé, die op zijn zo bekende manier richting de punt van de zestien dribbelt en keeper Joost Meendering passeert met een schuiver in de verre hoek: 1-1.

Genrich Sillé loopt juichend weg na zijn gelijkmaker.

Eerst de paal, nu de lat

Vlak daarna gaat Byron Burgering neer in het strafschopgebied en de blauwen schreeuwen om een penalty. Het lijkt een twijfelgeval, maar de scheidsrechter wil er niet aan en wuift het weg. In het laatste kwartier voor rust is G.V.V.V. bijna continu aan de bal en voetbalt veelvuldig op de helft van Lisse, in een poging nog voor rust op voorsprong te komen. En waar eerst de paal in de weg stond, was het 5 minuten voor rust de lat. De prachtige aanval van G.V.V.V., waarbij Burgering en Veenhof een mooie combinatie lieten zien had een beter lot verdiend. Het schot van Burgering werd door doelman Meendering met de vingertoppen tegen de lat gewerkt. G.V.V.V. leverde echt geen slechte eerste helft af, maar zoals zo vaak verzuimde het in de eerste helft het verschil te maken.

Maguire valt uit

Vanaf de aftrap van de tweede helft drukt G.V.V.V. Lisse weer in de verdediging. In de 54e minuut volgt de volgende tegenslag voor de blauwen. Barry Maguire blijft na een duel op de grond liggen en lijkt een flinke enkelblessure te hebben opgelopen. Hij wordt noodgedwongen vervangen door Mitch Willems. Er is nog steeds veel balbezit voor G.V.V.V., Lisse komt er ook in de omschakeling bijna niet meer uit. Maar heel veel kansen spelen de blauwen niet bij elkaar. Na ruim een uur had Justin Spies de 2-1 op zijn schoen kunnen hebben, maar dan had hij die er wel goed tegenaan moeten krijgen uit een prima voorzet van Burgering. En er volgt nog een enorme kans. Burgering heeft een goede actie in huis door het midden. Hij ontwijkt een aantal spelers en schiet, Meendering moet lossen en zowel Veenhof als Vergara Berrio krijgen de dubbele rebound er niet in. Direct daarna komt Ilias Latif erin voor Vergara Berrio.

Barry Maguire ligt op de grond en moet worden gewisseld.

G.V.V.V. met negen man

Nog geen tien minuten na het betreden van het veld zorgt topscorer Ilias Latif voor de 2-1. Hij duikt in de zestien op vlakbij de keeper en wordt vanaf de rand van de middencirkel strak aangespeeld door Mitch Willems, buiten het bereik van de keeper. Latif kapt hem uit en schiet de bal simpel in het lege doel. Maar even later, in de 77e minuut, gaat het helemaal mis. Joeri Potjes en Mitch Willems willen allebei een lange hoge bal van Lisse wegkoppen, maar hun hoofden raken elkaar. Beide spelers blijven lang liggen en worden behandeld door zowel de verzorger van G.V.V.V. als die van Lisse. Het resultaat is, dat beide spelers weliswaar lopend het veld konden verlaten, maar niet verder konden spelen. Dat betekende dan weer dat G.V.V.V. nog zeker een kwartier met 9 man de 2-1 voorsprong moest zien te verdedigen, want er was al drie keer gewisseld.

Ilias Latif wordt geknuffeld na zijn 2-1.

Wedstrijd 180 graden gekanteld

Uiteraard draaide de wedstrijd daardoor helemaal om. Lisse rook bloed en trok ten strijde. Toch waren de meeste en de grootste kansen in de resterende tijd voor de thuisploeg. Nu was het Lisse dat aanviel en via invaller Allon Koene, die rakelings over het doel van Ruben van Kouwen kopte, bijna de gelijkmaker scoorde. Maar ook was het G.V.V.V., dat een aantal keren gevaarlijk was in de omschakeling. Toch is het Lisse dat de gelijkmaker scoort. Een hoge bal wordt opportunistisch van grote afstand vanaf de zijlijn richting de tweede paal geschoten en daar duikt Allon Koene op, die de gelijkmaker binnen knikt. Diezelfde Allon Koene raakte in de laatste minuut van de blessuretijd ook geblesseerd en verliet na het laatste fluitsignaal per brancard het veld.

Zo eindigt de wedstrijd in een teleurstellend 2-2 gelijkspel. De opeenstapeling van pech was net iets te hoog om de drie punten op het Panhuis te houden. Ook Lisse heeft niet veel aan de uitslag. De blauwen blijven wel keurig op de vijfde plaats staan.

Om positief te eindigen: voetbalnederland houdt het aantal doelpunten per speler bij over alle competities waarin de speler uitkwam en deelt per 25 doelpunten een ster uit. Met zijn goal van vandaag heeft Ilias Latif zijn derde ster behaald. Dat betekent dus dat hij nu in totaal 75 competitiegoals heeft gemaakt.


G.V.V.V. – FC Lisse 2-2 (1-1)

Scoreverloop: 5. Jaap Zwetsloot 0-1, 25. Genrich Sillé 1-1, 75. Ilias Latif 2-1, 90+3. Allon Koene 2-2.

Opstelling G.V.V.V.: Ruben van Kouwen (k), Tariq Dilrosun, Joeri Potjes ©, Barry Maguire (54. Mitch Willems), Mart de Jong, Quiermo Dumay, Quincy Veenhof (76. Leroy George), Jonathan Vergara Berrio (66. Ilias Latif), Byron Burgering, Genrich Sillé, Justin Spies.

Opstelling FC Lisse: Joost Meendering (k), Nerivio Kasanwirjo, Kevin van der Zwet ©, Tim Brinkman (83. Enzo Stroo), Jaap Zwetsloot (83. Qiniso Ngobese), Max Hudepohl, Toon Zwetsloot, Rowdy van der Putten (54. Maxim van der Meer), Justin van der Putten (54. Remi van Ekeris), Ricardo van Rhijn (72. Allon Koene), Daan Klinkenberg.

Geel: 32. Rowdy van der Putten, 88. Justin Spies.

Scheidsrechter: R. Vereijken
Toeschouwers: 650

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer