Quincy Veenhof rekent in twee minuten af met Noordwijk …

G.V.V.V. 2
Noordwijk 1
  • Wedstrijdverslagen

…maar G.V.V.V. maakt het zichzelf nog knap lastig in de tweede helft

Na twee onnodige gelijke spelen heeft G.V.V.V. de drie punten tegen de nummer 14, Noordwijk, in eigen huis weten te houden. In de eerste helft hadden de blauwen niets van Noordwijk te duchten, maar werden veel kansen gemist. Toch zorgde Quincy Veenhof er in twee minuten voor dat er een 2-0 ruststand op het scorebord verscheen. De tweede helft had een ander aanzien. Noordwijk meldde zich veel vaker voor het doel van G.V.V.V. zonder al teveel te creëren en de thuisploeg leek het wel zo’n beetje prima te vinden. Maar toen Teun Zethof in de 88e minuut toch nog de aansluitingstreffer liet noteren, volgden toch nog 7 spannende minuten. Gelukkig bleef het hierbij en kon G.V.V.V. weer drie punten bijschrijven.

Gery Vink kan niet beschikken over de geschorste Mart de Jong en heeft een basisplaats ingeruimd voor Taoufik Adnane, die heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen als voetballer. Er staat ook een jubilaris in het veld, Byron Burgering heeft de teller in dienst van de blauwen nu op 100 wedstrijden staan.

Voortvarend begin

G.V.V.V. gaat tegen de nummer 14 van de competitie voortvarend van start. In de eerste tien minuten zijn er al drie uitgespeelde kansen te noteren voor de thuisploeg. Quincy Veenhof zet met een strakke steekbal Ilias Latif alleen voor de keeper, maar die is alert en komt op tijd zijn doel uit. Dan is het Byron Burgering die op zijn beurt Latif bedient. Hij komt nu wel tot een hard en laag schot. Het publiek juicht al, maar de bal gaat rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Sillé levert even later een strakke voorzet af, die een doelpunt had verdiend, maar door zowel Veenhof als Spies wordt gemist.

Terugkerend probleem

Het is wachten op de voorsprong voor G.V.V.V., want Noordwijk komt er niet aan te pas. Als er vijftien minuten op de klok staan, heeft G.V.V.V. behalve de genoemde drie echt grote kansen ook nog een aantal goede mogelijkheden gehad om de score te openen. Maar tot dan toe werd wel erg slordig met die kansen en mogelijkheden omgegaan. Het is een steeds terugkerend probleem bij de formatie van Gery Vink, die afgezien daarvan echt goed voetbal laat zien. Tekenend is een rush van zeker 60 meter van Burgering, die iedereen zijn hielen laat zien, maar in de buurt van het doel huizenhoog overschiet, waar hij ook andere opties had. Het zou niet de laatste keer zijn dat het de jubilaris overkomt in deze wedstrijd.

Twee keer Quincy in twee minuten

Maar na een kwartier is het Quincy Veenhof die de ban breekt. De aanval begint met een prachtige actie van Willems, die zijn tegenstander slim uitspeelt en zichzelf lanceert richting het doel van Noordwijk. Zijn uithaal wordt nog gestopt door de keeper, maar de rebound wordt door Veenhof vanaf rand 16 keihard en laag binnengeschoten. En amper een minuut later is het weer raak voor Veenhof. G.V.V.V. krijgt een corner, die door Maguire vlak voor het doel wordt gebracht. Daar staat Veenhof, die de bal via zijn achterhoofd en een speler van Noordwijk in het doel laat verdwijnen.

Het feestje na de 1-0.
De tweede van Veenhof.

G.V.V.V. op rozen

Het volgende wapenfeit komt op naam van Genrich Sillé, die een goed schot lost maar de uitstekende keeper van Noordwijk, Lars Jansen, redt met de vingertoppen en laat de bal tegen de paal afketsen, dus het blijft 2-0. Noordwijk had nog gevaarlijk kunnen worden via Barbosa Nhoca, want Maguire moet hem laten gaan. Maar nog voor hij in de buurt van het doel van Ruben van Kouwen komt, schiet het hem in zijn hamstring en moet worden gewisseld. De laatste mogelijkheid van de eerste helft komt nog een keer op naam van Veenhof, die het nog eens probeert met een afstandsschot. Deze keer is Jansen de inzet de baas.

Twee ballen van de lijn

Gedurende een heel groot deel van de tweede helft gebeurt er erg weinig. Noordwijk doet wat meer mee, wat deels lijkt te komen omdat zij nu de wind mee hebben. Het lijkt er echter ook op dat G.V.V.V. veel meer afwachtend speelt. Van kansen, laat staan grote kansen is aan beide kanten lange tijd geen sprake. Burgering is een aantal keren ongelukkig in zijn acties. Het lijkt er lange tijd op dat de tweede helft administratief had kunnen worden afgedaan. Pas in het laatste reguliere kwartier is er weer sprake van enige opwinding. Een bal wordt door Noordwijk hoog richting doel gekopt. Die bal landt bij Adnane, maar die mist hem volledig, waardoor hij voor de voeten komt van een aanvaller van Noordwijk. Van Kouwen komt goed zijn doel uit en weet er nog net een handje achter te krijgen. Bij de daaruit volgende corner had de aansluitingstreffer zomaar kunnen vallen. De bal komt in een enorme scrimmage terecht, waarbij Van Kouwen hem twee keer van de lijn weet te halen. Tot opluchting van de blauwe aanhang kan daarna worden weggewerkt.

Inschattingsfout

G.V.V.V. mist daarna nog twee goede kansen op de 3-0. Eerst is er een mooie combinatie tussen Spies, Latif en Vergara Berrio, die vrij voor de keeper opduikt, maar die laatstgenoemde is op tijd en maakt het gevaar voor de zoveelste keer onschadelijk. Hetzelfde doet hij als hij Sillé alleen op zich af ziet komen. Sillé, die de bal kreeg door een mooie crosspass van de zeer goed invallende Giel Slijkhuis, vindt ook Lars Jansen op zijn pad. Twee minuten voor tijd valt toch nog onverwacht de 2-1. De aanleiding is een wat gemakkelijk gegeven vrije trap aan Noordwijk. Die wordt goed ingeschoten, maar kan door Van Kouwen naast het doel worden gewerkt. Maar bij de corner die daaruit voortkomt maakt de doelman een inschattingsfout. De bal wordt door hem gemist, landt bij de tweede paal en wordt daar door Teun Zethof binnen geknikt.

Paal voorkomt de 2-2

Noordwijk zet in de resterende minuten alles op alles om het veertiende (!) gelijkspel uit de strijd te slepen. Ze moeten ook wel, want ze zijn nog allesbehalve in veilige haven. Latif krijgt op aangeven van Slijkhuis nog een kans, maar schuift de bal onder druk van een verdediger net naast. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd krijgt Noordwijk nog een corner. Keeper Jansen gaat mee naar voren. De corner wordt afgeslagen en door Jansen weer hoog naar voren geschoten. De bal landt op de vijfmeterlijn en wordt daar gemist door Van Kouwen, waardoor Emiel Wendt de bal kan koppen, maar die raakt de paal. Daarna kan G.V.V.V. met veel kunst en vliegwerk zorgen dat de bal uit de zestien verdwijnt en het gevaar is geweken. De blauwe zucht van verlichting was bijna hoorbaar op het Panhuis.

Zo eindigt het duel voor G.V.V.V. onnodig spannend, maar wel met drie punten op zak.

De binnenkort stoppende captain Taoufik Adnane heeft duidelijk plezier van de winst.


G.V.V.V. – Noordwijk 2-1 (2-0)
Scoreverloop: 15. Quincy Veenhof 1-0, 17. Quincy Veenhof 2-0, 88. Teun Zethof 2-1.

Opstelling G.V.V.V.: Ruben van Kouwen (k), Taoufik Adnane ©, Barry Maguire, Mitch Willems, Quiermo Dumay, Ilias Latif, Byron Burgering, Genrich Sillé, Quincy Veenhof (81. Giel Slijkhuis), Justin Spies, Jonathan Vergara Berrio (85. Joeri Potjes).

Opstelling Noordwijk: Lars Jansen (k), Oscar Wilffert, Barbosa Jose Nhoca (41. Dirk Draijer), Riley Reemnet, Sem van Oosten (76. Moatasim el Yaakoubi), Kick Groot, Jesper de Vré, Teun Zethof, Sander Bosma, Emiel Wendt ©, Dylan Rietveld.

Geel: 69. Dylan Rietveld, 90+2. Mitch Willems, 90+6. Kick Groot.

Scheidsrechter: R. Sturm (Oostkapelle)
Toeschouwers: 650

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: © Stefan Koops