Taoufik Adnane zet na veertien jaar punt achter loopbaan bij G.V.V.V.

  • Het eerste

Taoufik Adnane heeft maandagavond aan de selectie kenbaar gemaakt na dit seizoen te stoppen als voetballer in de hoofdmacht van G.V.V.V. De linkervleugelverdediger maakt die keuze wegens promotie op zijn werk en de lastige combinatie met voetballen op het hoogste amateurniveau.

Het besluit voor Taoufik Adnane om na afloop van dit seizoen een punt achter zijn loopbaan te zetten, was een lastige maar weloverwogen keuze voor de fitte vleugelverdediger. In november kwam de 38-jarige speler nog een contractverlenging tot medio 2025 overeen. Nadien veranderde de werkomstandigheden van Adnane en was het voor hem lastig om dit te combineren met voetballen op hoog niveau.

Geen enkele twijfel

Adnane voorzag de promotie naar de tweede divisie vorig jaar van een gouden randje, door een dag later zijn aflopende contract in het eerste elftal te verlengen met nog een seizoen. Zijn gesteldheid, kwaliteiten en betrokkenheid bij de groep zorgden ervoor dat de technische commissie dit seizoen niets aan de twijfel overliet en hem al in november vastlegde tot 2025. Nu moet hij dus op dat besluit terugkomen, om zich volledig te kunnen focussen op zijn nieuwe functie bij zijn werkgever.

Met indrukwekkende cijfers zwaait de linkspoot na dit seizoen af. Tot dusver speelde hij 369 officiële wedstrijden in veertien seizoenen en laat hij met zijn ervaring en leeftijd nog steeds zien uitstekend mee te kunnen op het hoogste amateurniveau. Het is hoe dan ook een gemis dat trainer Gery Vink na de zomer niet meer over de kwaliteiten van hem kan beschikken binnen de lijnen. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om mogelijkheden buiten de lijnen te onderzoeken.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Het eerste | 25 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer