Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

  • In de media

Met het vertrek van Byron Burgering naar FC Den Bosch na afloop van dit seizoen komt er een einde aan de loopbaan van de snelle buitenspeler in Veenendaal. Bij zijn nieuwe club kijkt Burgering trots terug op zijn tijd bij G.V.V.V. 

De stap naar het profvoetbal is voor Byron Burgering een jongensdroom die nu eindelijk uitkomt, geeft hij aan op de site van FC Den Bosch. “Als spelertje in de jeugd bij FC Deltasport ‘95 wist ik al dat ik profvoetballer wilde worden. Ik ben heel blij dat FC Den Bosch mij die kans nu biedt. Het groeiplan dat de club voor ogen heeft, spreekt me enorm aan. Van mijn huidige teamgenoot Barry Maguire heb ik ook alleen maar positieve geluiden gehoord over de club en de supporters.”

‘Nou, daar had ik wel zin in’

“In mijn carrière heb ik wat zijstapjes gemaakt, het is tot nu toe geen rechte lijn omhoog. Vanuit de Nordin Wooter Academy werd ik als zeventienjarige gescout voor de beloften van FC Eindhoven, waar ik meteen werd doorgeschoven naar de A-selectie. Na een jaartje FC Eindhoven kwam ik terecht bij Sportlust in de derde divisie. Halverwege dat seizoen kreeg ik om half twee ’s nachts een telefoontje van een vriend; of ik zin had in een buitenlands avontuur? Nou, dat had ik wel en de volgende dag reden we voor een stage naar Polen”, blikt Burgering terug op een bijzondere move in zijn carrière.

Toch werd het buitenlandse avontuur niet wat hij ervan gehoopt had. “Ik kreeg een contract voor drie jaar, maar had helaas geen klik met de trainer. Daarom ging ik vroegtijdig terug naar Nederland, want ik wilde spelen. Gery Vink haalde me naar Veenendaal. Van die keuze heb ik nooit spijt gehad, maar ik heb ook nooit onder stoelen of banken gestoken dat het profvoetbal mijn ambitie is. Voetbal is voor mij entertainment. Ik wil de supporters vermaken en natuurlijk ook presteren. Waar kan dat beter dan In De Vliert, waar de supporters houden van spelers die ervoor gaan en waar ze weten wat plezier is. Ik ga er alles aan doen om er iets moois van te maken de komende twee jaar.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer