G.V.V.V. JO13-1 de beste van EUROPAPA

  • Opleiding

De JO13-1 heeft geschiedenis geschreven door het Internationale Eurocup Tornooi 2024 in Hamont Achel te winnen. De selectie vertrok op donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei naar Europarcs Zilverstrand te Mol in Belgie. In totaal reisden 35 personen mee naar dit fantastische toernooi in België. Deelnemers kwamen uit Ierland, Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Start toernooi

Voor de JO13-1 startte het toernooi op vrijdagmiddag 10 mei. De JO13-1 kwam deze middag uitstekend uitstekend voor de dag en wist alle 3 de poulewedstrijden verdient te winnen. EZC uit Nederland, MTV Ludwigsburg uit Duitsland en St. Joseph’s AFC uit Ierland werden aan de blauwe zegekar gebonden. G.V.V.V. wist deze poule dus overtuigend te winnen. Hiermee was het zeker dat G.V.V.V. de volgende dag zou gaan strijden voor de plekken 1 tm 6.

De finale wordt bereikt

Zaterdagochtend 11 mei startte deel 2 van het toernooi voor de JO13-1. G.V.V.V. kwam uit tegen twee teams van Schagen United. Schagen United 2 werd eenvoudig omver geblazen met een 4-0 eindstand in het voordeel van de JO13-1. Aangezien Schagen 1 tegen Schagen 2 was geëindigd in een gelijkspel, had de JO13-1 voldoende aan een gelijkspel in de laatste poule wedstrijd. De JO13-1 kwam al binnen 1 minuut op een 1-0 achterstand en moest de achtervolging inzetten. Schagen werd ondersteund door ca. 100 mede teamgenoten (meerdere jeugdteams aanwezig vanuit Schagen) + een groot aantal supporters vanuit Schagen. G.V.V.V. werd in balbezit uitgefloten door de supporters uit Schagen en had het heel zwaar. Gelukkig wist G.V.V.V. binnen 5 minuten weer langszij te komen. Rafi bediende Joey en Joey kon de bal eenvoudig binnentikken 1-1. Er ontstond een vechtwedstrijd, waarbij beide ploegen tot geen kansen kwamen. Na het laatste fluitsignaal was het een feit, De JO13-1 stond in de finale. De trainers van Schagen waren dusdanig gefrustreerd dat ze de trainers van G.V.V.V. geen hand wilde geven.

Finale tegen het Ierse St. Joseph’s AFC

Een kleine 2uur later stond de grote finale op het programma. De JO13-1 trad aan tegen St. Joseph’s AFC uit Ierland. St. Joseph’s AFC besloot zich in te graven en te gokken op een counter met de fysiek sterke en snelle spits van St. Joseph’s AFC. Toch was het G.V.V.V. welke deze wedstrijd domineerde. In de eerste helft was Rafi dichtbij een doelpunt, zijn prachtige stift belandde helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Ook in de tweede helft was het Rafi welke op een assist van Delano vrij baan kreeg richting de uitstekende doelman van St. Joseph’s AFC. Hij verkleinde zijn doel goed, waardoor ook nu de bal net langs de verkeerde kant van de paal belandde.

Spannende eindfase

Met nog 6 minuten op de klok besloot G.V.V.V. een nog groter risico te nemen. G.V.V.V. wilde penalties vermijden. Laatste man Sam werd gewisseld en aanvaller Appie werd ingebracht. De JO13-1 ging 1 op 1 spelen. Drie minuten voor tijd ontplofte het uitvak van G.V.V.V., want het was een prachtige individuele actie van Rafi, welke twee man passeerde en de bal van 20 meter in de bovenhoek krulde over de kansloze doelman, 1-0 voor de JO13-1. Met 100km per uur rende hij richting het uitvak en sprong zijn vader in de armen. De hele selectie inclusief leider rende met hoge snelheid naar het uitvak en daar werd alvast een klein feestje gevierd. Wat een ontlading. Met nog 3 minuten op de klok kon het bijna niet meer misgaan, de JO13-1 had immers nog geen kans weggegeven deze wedstrijd. Toch leek die kans er in de laatste minuut toch te komen, ware het niet dat Khalil met een onverzettelijke eindsprint het duel in het zestienmetergebied won en de bal over de zijlijn wegwerkte. Kort daarna floot de scheidsrechter af en won de JO13-1 dit hoog aangeschreven Internationale toernooi.

Op de beelden zijn de feestende selectie inclusief staf te bewonderen, direct na het laatste fluitsignaal. Het meegereisde publiek werd bedankt, de medailles even later in ontvangst genomen en de beker werd opgehaald op het podium van voetbalvereniging VV Achel. We Are The Champions klonk daar over het sportpark voor onze blauwe trots: G.V.V.V. JO13-1.

Huldiging

Na de huldiging vertrok G.V.V.V. richting het vakantiepark en werd er met de gehele selectie inclusief ouders, supporters, broertjes en zusjes genoten van Pizza’s, Kapsalons en Durum Kebab schotels. Het feest ging door tot vroeg in de ochtend.

Pubquiz

Naast het prachtige toernooi werd er op vrijdagavond een Pubquiz georganiseerd door de trainer Bart van Ginkel en teammanager Stefan van de Bovenkamp. Alle aanwezig kinderen konden uiteindelijk een mooie G.V.V.V. prijs uitzoeken. Zo ging iedereen na een gezellige Pubquiz avond met een leuk prijsje naar huis. 

Ook het weer was dit Hemelvaartweekend natuurlijk fantastisch. Er werd daarom volop gezwommen in het binnenzwembad en het aanwezige meertje met zandstrand. De ouders, supporters en familieleden konden lekker bij de bungalows genieten van de nodige versnaperingen en sapjes. Het was een overgeetelijk weekend, waarbij de JO13-1 geschiedenis heeft geschreven en G.V.V.V. in Europa op de kaart heeft gezet.

Wij raden dit toernooi aan alle jeugdteams van G.V.V.V. aan. Een unieke ervaring voor onze blauwe toekomst. Proud To Be Blue White, TROTS OP ONZE KLEUREN.

Met blauwe groeten,

De toernooi organisator

Stefan van de Bovenkamp

Teammanager G.V.V.V. JO13-1.


Hieronder enkele filmpjes van dit Hemelvaartweekend in België

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD (+ extra informatie)

Opleiding | 25 mei 2024
Lees meer

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer