G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

  • Wedstrijdverslagen

In een vermakelijke en spannende wedstrijd tussen de blauwen uit Veenendaal en de blauwen uit Spakenburg (die vandaag in het zwart speelden), waren het de spelers van de boorden van het IJsselmeer die uiteindelijk aan het langste eind trokken. Koploper Spakenburg weet een achterstand van 2-0 in de extra tijd van de eerste helft weg te werken en in de tweede helft toe te slaan met het winnende doelpunt.

Voor de wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen i.v.m. het overlijden van de vaders van Justin Spies en Barry Maguire. Beide spelers krijgen als blijk van medeleven bloemen van de Spakenburg spelers.

Ongewijzigde opstelling thuisploeg

G.V.V.V. begint de wedstrijd in een ongewijzigde opstelling t.o.v. de vorige (met 4-0 gewonnen) wedstrijd tegen Kozakken Boys. Danny de Leeuw heeft na verholpen blessureleed plaatsgenomen op de reservebank.

De Veense blauwen komen sterk uit de startblokken. Met name over rechts wordt snel de weg naar het doel van Spakenburg gekozen. De gasten hebben in die beginfase wel de grootste mogelijkheid wanneer de precieze steekpass van Nick Verhagen door Sam van Huffel beter beoordeeld zou zijn. Enkele minuten later gaat Bryan Burgering in het strafschopgebied van Spakenburg ter aarde, Nick Verhagen speelt de vermoorde onschuld en scheidsrechter Van Leeuwen (die deze wedstrijd prima floot) zag niets bijzonders.

Op voorsprong

Het is G.V.V.V. dat na twaalf minuten op voorsprong komt door een doelpunt van Genrich Sillé, op aangeven van Quincy Veenhof. De snelle rechterspits schuift de bal heel beheerst in de linkeronderhoek buiten bereik van doelman Damen. Spakenburg lijkt van slag. De thuisploeg weet regelmatig voor het doel van Spakenburg te komen en de tegenstander van eigen doel weg te houden. Ook de verre ingooien van Masies Artien leveren niet al teveel gevaar op. Doelman Ruben van Kouwen moet bij een hoekschop wel zijn volledige lengte gebruiken om de bal net voor Floris van der Linden weg te werken. De gasten moeten na ruim een kwartier noodgedwongen wisselen. Tom Noordhoff komt in het veld voor Mark Veenhoven die al eerder in de wedstrijd aan het hoofd geblesseerd was geraakt. 

Genrich Sillé schreeuwt het uit nadat hij heeft gescoord

Voorsprong uitgebouwd, Spakenburg slaat terug

De aangever van het eerste doelpunt, Quincy Veenhof, breidt de voorsprong voor de thuisploeg uit in de tweeëntwintigste minuut. Byron Burgering weet de bal bij Veenhof te krijgen, diens schot wordt door invaller Noordhoff van richting veranderd en belandt buiten het bereik van doelman Damen in de rechthoek. 

Twee minuten later maakt Spakenburg de aansluitingstreffer door een treffer van Ahmed El Azzouti. Een inzet van een invaller Noordhoff, en een mislukte kopbal van Quiermo Dumay die pardoes voor de voeten van El Azzouti valt. De topscorer weet wel raad met dit cadeautje, 2-1.

Spakenburg zet na deze aansluitingstreffer meer druk, maar veel meer dan een afstandsschot en een bal die naast wordt gekopt levert dit in eerste instantie niet op. De thuisploeg moet het op zijn beurt hebben van wat snelle uitvallen en een tweetal afstandsschoten. De wedstrijd gaat gelijk op. Met nog vijf minuten te spelen pech voor de Spakenburgers, Sam van Huffel schiet op de lat. Doelman Damen met zich strekken om een afstandsschot van Ilias Latif te kunnen wegwerken.

Quincy Veenhof heeft de blauwen op een 2-0 voorsprong gezet

Gelijkmaker

In de extra tijd van de eerste helft dan toch een doelpunt voor Spakenburg. Barry Maguire krijgt een duwtje, valt over de bal en krijgt toch een vrije trap tegen. Middenvelder Sam van Huffel zet zich achter de bal en brengt met een schitterende vrije trap van meer dan 20 meter de gelijkmaker op het scorebord.

Op jacht naar de drie punten

Ook in de tweede helft een gelijkopgaande strijd waarin soms de thuisploeg, dan weer de koploper de boventoon voert. Genrich Sillé heeft een schietkans maar de bal belandt in de handen van de doelman. 

Spakenburg probeert het met afstandsschoten. Na vijftig minuten spelen valt bij G.V.V.V. aanvoerder Taoufik Adnane geblesseerd uit. Tariq Dilrosun is zijn vervanger. Hij krijgt de zware taak aanvaller Mukhtar Suleiman uit te schakelen.

Aanvoerder Floris van der Linden kan zijn ploeg op voorsprong brengen. Op een paar meter van de doellijn krijgt hij een kopkans, Ruben van Kouwen zit er nog wonderbaarlijk tussen en behoedt zijn ploeg voor een achterstand.

Toch op achterstand

Hoewel G.V.V.V. ook een aantal goed mogelijkheden heeft gehad is het toch Spakenburg welke na ruim een uur spelen op voorsprong komt. Een verre uittrap van doelman Damen naar Mukhtar Suleiman en een verdediger van G.V.V.V. (Dilrosun) die niet helemaal gelukkig is in zijn acties zijn genoeg ingrediënten om het winnende doelpunt te maken, 2-3.

Trainer Gery Vink besluit een aantal wissels toe te passen. Dit resulteert met nog een kwartier te spelen in een kans voor Ilias Latif. Ondanks verwoede pogingen lukt het de thuisploeg niet om nog een doelpunt te maken. Spakenburg hinkt blijkbaar op twee gedachten. Voorsprong verdedigen of uitbouwen. In de extra speeltijd Heeft Van der Linden nog een kopkans en moet Van Kouwen redding brengen bij een schot van Noordhoff. Ilias schiet nog naast het doel. Maar het blijft zoals het was, Spakenburg wint met 3-2.

Hoewel er de nodige festiviteiten op en rond het veld losbarsten, zijn de Spakenburgers dus nog geen kampioen. De Treffers moeten om 18 uur nog spelen tegen Noordwijk en minimaal een punt halen om in de race om het kampioenschap te blijven.

Spakenburg kampioen 

Noordwijk heeft die uitwedstrijd tegen De Treffers verrassend met 1-0 gewonnen in Groesbeek. Hierdoor is Spakenburg niet meer te achterhalen en dus kampioen geworden van de Betnation-divisie.

Spakenburg van harte met het behaalde kampioenschap!!

Fans van Spakenburg juichen na de overwinning tegen G.V.V.V.

Volgende wedstrijd

Volgende week de laatste uitwedstrijd van dit seizoen in Katwijk tegen Quick Boys. Let op, deze wedstrijd begint om 15.30 uur. Dat geldt voor alle wedstrijden in de laatste twee rondes van deze competitie.


G.V.V.V. – Spakenburg 2-3 (2-2)

Scoreverloop: 12. Genrich Sillé 1-0, 22. Quincy Veenhof 2-0, 24. Ahmed El Azzouti 2-1, 45+2. Sam van Huffel 2-2. 63. Mukhtar Suleiman 2-3.

Opstelling G.V.V.V.: Ruben van Kouwen (k), Taoufik Adnane © (53. Tariq Dilrosun), Barry Maguire, Mart de Jong, Mitch Willems (86. Leroy George), Quiermo Dumay, Ilias Latif, Quincy Veenhof (68. Danny de Leeuw), Byron Burgering, Genrich Sillé, Justin Spies (68. Jonathan Vergara Berrio).

Opstelling Spakenburg: Alessandro Damen (k), Nick Verhagen, Masies Artien, Koos Werkman, Dwayne Green, Ahmed El Azzouti (Tobias Kleijweg), Sam van Huffel, Floris van der Linden ©, Mukhtar Suleiman (80. Killian van Mil), Koen Wesdorp (80. Wimilio Vink), Mark Veenhoven (17. Tom Noordhoff).

Gele kaarten: 63. Mukhtar Suleiman, 67. Koos Werkman (Spakenburg).

Scheidsrechter: Lars van Leeuwen (Haarlem).

Toeschouwers: 1500

Tekst: GVVV.nl/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer