G.V.V.V. O23 weer een stapje hoger op de voetballadder

  • Senioren

Na al het kampioenen geweld van maar liefst 23 teams van onze jeugdafdeling afgelopen zaterdag in de pauze van G.V.V.V. versus Jong Sparta – een record in de geschiedenis van G.V.V.V. – is de prestatie van ons jongste seniorenteam, genaamd O23, een beetje onderbelicht gebleven. Daarom deze inhaalslag.

De opzet

Twee seizoenen geleden besloot de clubleiding dat het wel nuttig zou zijn voor de opleiding en de doorstroom om te gaan deelnemen aan de door de KNVB opgezette competitie voor de talenten nadat ze de jeugd qua leeftijd hadden moeten verlaten en normaliter moesten aansluiten bij de (lagere)senioren.
De tussenvorm die in Zeist werd bedacht was een eigen competitie voor spelers in de leeftijd van ca. 20 t/m 23 jaar met de diverse divisies, genaamd O23.

Promotie

Als nieuwkomer startte G.V.V.V. O23 vorig seizoen in de 4de Divisie, die in twee speeldelen wordt opgesplitst, namelijk een najaar- en voorjaarscompetitie waarin in beide delen kan worden gepromoveerd en gedegradeerd door meerdere teams.
Aan het einde van dat tweede deel slaagden de jongemannen van coach Anass Lakhal en zijn stafleden erin om promotie af te dwingen naar de 3de Divisie.

Weer een stap omhoog

In de najaarscompetitie konden onze aanstormende talenten geen potten breken in de 3de Divisie G want daarin waren ze een uiteindelijk op de ranglijst een middenmoter. Na winterstop volgde een nieuwe indeling omdat er concurrenten waren gepromoveerd en gedegradeerd en de kampioenen uit de diverse 4de Divisies een stapje omhoog maakten.
Daarin deed G.V.V.V. O23 lang mee om in de strijd om het kampioenschap. Maar op 11 mei toen het er op aan kwam in de kleine Veense derby tegen VRC O23, moest het op het eigen Panhuis het hoofd buigen voor de Racers (2-3) en was de titel buiten bereik, maar de strijd om directe promotie nog niet. Daarvoor moesten de laatste twee duels gewonnen worden.
En precies dat deden de mannen van coach Lakhal c.s. Want op 18 mei werd Spero O23 met 1-5 aan de zegekar gebonden en afgelopen zaterdag werd de voorwedstrijd van G.V.V.V. 1 ook winnend afgesloten.
SV Someren O23 werd met 2-1 aan de kant gezet en daardoor eindigden o.a. Daniel Osuji, Giel Slijkhuis, Randy Schiltmeijer, Ali Auchi en Younes Bagdadi – alle spelers van de O23 die dit net afgelopen seizoen al eens of meermaals deel uit maakten van de hoofdmacht in oefen- en/of competitieduels – op de derde plek op de ranglijst die recht gaf op weer een stapje omhoog naar de 2de Divisie.

Dat is dus zeker een felicitatie waard naast die aan alle jeugdteams die zich het beste meisje of jongetje van de klas toonden. En het is te hopen en ook nadrukkelijk de bedoeling van de clubleiding om de nabije, of wat verdere toekomst, daar de vruchten van te plukken met de doorstroom van de aanwezige talenten naar de selectieteams, of nog mooier naar ons vlaggenschip.

 


Sponsor van G.V.V.V. O23-1 is:

Voor al uw Werkkleding, Reclame, Print en Drukwerk producten

Drukwerk, reclamemateriaal en sign artikelen heeft ieder bedrijf nodig, de uitdaging is om het gewenste product vorm te geven en advies te krijgen over alle mogelijkheden en de juiste materialen. Wij van Deko Sign hebben alle expertise in huis en zullen vanaf de aanvraag tot het eindproduct meedenken.

Ander nieuws

G.V.V.V. O23-2 kampioen ondanks nederlaag in derby

Senioren | 12 mei 2024
Lees meer

Eerste open training vrouwenvoetbal een succes: 17 april extra avond

Senioren | 10 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. hoopt op doorstart vrouwenteam: vanavond kennismakingstraining

Senioren | 03 april 2024
Lees meer